понедељак, 23. децембар 2013.

Darko Đurović dao izjavu u Tužilaštvu oko Čađe, Marića i ostalih

Piše: Slobodan Vasković

Darko Đurović, otac poginulog Nikole Đurovića, dao je danas (23. decembra) u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci izjavu u krivičnom predmetu protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe, načelnika CJB Banjaluka Mladena Marića i dvojice saobraćajnih policajaca, u kojoj je obrazložio zbog čega narečene smatra odgovornim za prikrivanje okolnosti pod kojima je njegov sin nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Darkov sin Nikola poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 21. avgusta 2011. godine na Rakovačkim barama u Banjaluci.

Za izizivanje saobraćajne nesreće u kojoj je Đurović izgubio život na četiri godine zatvora presuđen je Nenad Raduinković. Đurovićevi roditelji, međutim, smatraju da je Radinković poturen kao vozač, kako bi se prikrili oni koji su zaista skrivili nesreću. Porodica Đurovoć još smatra da je Audi A4, koji je usmrtio njegovog sina, vozio neko iz vrha vlasti RS, odnosno neko od članova porodice najznačajnijih funkcionera RS.

Darko Đurović je prije par mjeseci podnio krivičnu prijavu protiv Čađe, Marića i ostalih, a prije mjesec dana je detaljno izvjestio vodeće ljude MUP RS o svojim sumnjama i predočio im dokaze za koje smatra da potvrđuju da Radinković te kobne noći nije vozio Audi. Te dokaze on je danas iznio i obrazložio i tužiteljki Slavici Matijaš.   

Nenad Radinković se nalazi u pritvoru u Francuskoj, gdje je uhapšen pod optužbom da je krijumčario oružje. Nemali je broj onih koji smatraju da je Radinkoviću u Francuskoj namješteno hapšenje, a oružje potureno, kako bi bio spriječen da progovori o tome šta se 21. avgusta 2011. godine zaista dogodilo na Rakovačkim barama.