уторак, 15. јун 2021.

Sve je izvjesnije da će se na predstojećim opštim izborima dugogodišnji lokalni okršaj iz Teslića prenijeti na nivo Republike Srpske; dr Milan Miličević i Željka Cvijanović će biti suprostavljeni kandidati za funkciju član Predsjedništva BiH; Cvijanovićeva naredila režimskim medijima da svim silama napadaju Miličevića

Piše: Slobodan Vasković

 

1.

U zadnjih dvadesetak dana stvari su se unutar Crvene Sekte poprilično iskristalisale, bar kada su u pitanju kandidature za dvije inokosne funkcije. 


Već sada je jasno da će Milorad Dodik biti kandidat za predsjednika Republike Srpske na opštim izborima 2022. godine. 


(Naglašavam da se unutar Crvene Sekte još uvijek razmatra opcija da se u toku ove godine održe vanredni izbori za tu poziciju, a tome bi prethodilo podnošenje ostavke aktuelne predsjednice Željke Cvijanović; Druga opcija koja je, takođe, u razmatranju jeste da Dodik preuzme premijersku funkciju).


2. 

Što se tiče pozicije član Predsjedništva BiH, ona je obećana Željki Cvijanović. Pored nje, ambiciju da bude kandidat za tu funkciju ima i Dragan Lukač. Kako sada stvari stoje, šanse za to su minimalne.


3. 

Neko vrijeme se i Zoran Tegeltija pominjao kao potencijalni kandidat za inokosne funkcije. Međutim, on je od toga odustao jer je svjestan da će režim pretrpiti debakl na opštim izborima. 


On pokušava na nađe najlakši način da izađe iz Crvene Sekte, a da pri tom zadrži sav nelegalno stečen kapital. 



Tegeltiji dodatni problem predstavlja to što je svjestan da će nakon promjene vlasti promptno biti uhapšen njegov zet Milan Keserović, zbog pljačkanja RAOP-a.


4. 

Što se tiče Opozicije, sasvim je izvjesno da će kandidat za člana Predsjedništva BiH biti dr Milan Miličević, aktuelni načelnik Teslića. 


On je jedan od rijetkih funkcionera Opozicije koji se može pohvaliti time da nije nikada poražen od strane Crvene Sekte. 


Upravo suprotno, on je od Teslića napravio najtvrđi opozicioni bastion i „enignmu“ koju Dodik godinama ne uspijeva da dešifruje.


5. 

Miličević je na proteklim lokalnim izborima, po ko zna koji put, ponizio SNSD u Tesliću. Ta Crvena Sekta godinama pokušava da pobijedi SDS u Tesliću, ali to ne uspijeva bez obzira koje metode koristila. Sektaši su prvo koristili oprobane metode djelovanja, poput kupovine glasova, ali među građanima Teslića nisu našli dovoljan broj onih koji bi sopstvenu budućnost prodali za 50 KM.



6. 

Nakon toga, Sekta je koristila i radikalnije metode, poput kupovine odbornika i dovođenja batinaša iz drugih opština. Međutim, ni ti metodi se nisu pokazali kao djelotvorni.


7. 

Ovdje treba reći da iza neuspjelih projekata rušenja Miličevića stoje Željka Cvijanović i njen pulet Dragan Bogdanić. Doduše, nakon poniženja na posljednjim izborima, Bogdanić je označen kao Sektaš na kojeg se više ne računa, a opštinski odbor Sekte u Tesliću raspušten.


8. 

Za Cvijanovićevu su posebno bolni porazi u Tesliću, iz razloga što je ona rođena u toj opštini. Njen strah od Miličevića se gotovo može napipati u vazduhu. Bolje upućeni tvrde da se realno može očekivati da Miličević na izborima za funkciju člana Predsjedništva BIH porazi Cvijanovićevu u Tesliću sa najmanje 5.000 glasova razlike.


9. 

Odmah po dobijanju obećanja od Dodika da će biti kandidat, Cvijanovićeva je naredila režimskim medijima da otpočnu paljbu iz svih oružja protiv Miličevića. Koriste se različite metode, a sve su redom jadne i kontraproduktivne.


Laži po Cvijanovićkinom nalogu i u skladu sa njenim 
mentalnim sklopom

10. 

Ide se čak i za tim da se zloupotrebljavaju članovi porodica poginulih boraca. To samo pokazuje da je Cvijanovićeva očajna i da neće birati metode u okršaju sa Miličevićem.