понедељак, 14. јун 2021.

SNSD doživio novi debakl u Banjaluci: Ta Crvena Sekta nije u stanju da okupi više od 50 ljudi na svojim stranačkim skupovima

Neša Malina, poznati kradljivac bakra (lijevo) i rastrojeni Dodik

Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Dr Tilu Lilu Vlado Đajić ima „sjajne“ ideje. Jedna od njih je organizacija fudbalskog turnira u banjalučkom naselju Petrićevac. Iako je taj događaj najavljen kao humanitarni, nema sumnje da je Đajićev cilj bio da pokuša svom šefu Miloradu Dodiku dokazati sa Crvena Sekta u Banjaluci još uvijek ima kakvu takvu podršku.


Pusto

2.

Na Đajićevu žalost, turnir je doživio pravi debakl, jer se ispostavilo da su na isti došli samo članovi ekipa koje su uzele učešće na istom. Đajiću nije pomoglo ni slanje deset hiljada poruka građanima Banjaluke.



Prazno

3. 

Pored takmičara, na skupu Crvene Sekte su primjećeni još samo dva policajca i Neša Malina. Radi se o sada već čuvenom Sektašu i vozaču još čuvenije Uklete Askone i najčuvenijem po krađi bakra iz kablova "Elektrokrajine", zajedno sa Draganom Kremenovićem Pugerom.



4. 

O kakvom promašaju se radi najbolje govori podatak da na turnir na Petrićevcu nisu došli čak ni Dragan Kremenović Puger i Brane Čovičković. Očigledno je da je i njih postalo sramota da se pojavljuju na skupovima Crvene Sekte. Što se tiče Srđana Mazalice i Srđana Rajčevića, oni nakon patosiranja u izbornoj noći u širokom luku zaobilaze skupove na kojima se pojavljuje Dodik.

Rajčević, omiljena Dodikova vreća za udaranje

5.

Oni koji su imali nesreću da juče dođu na Đajićev turnir, mogli su da vide razjarenog Dodika. On nije mogao da prikrije svoj prezir prema Đajiću, koji mu je nekoliko dana ranije obećao da će na turnir doći nekoliko hiljada Banjalučana.


Dodik, Đajić, nešto igrača i ništa gledalaca (Foto:FB "Punjene paprike")

6. 

Dodikovo neraspoloženje se donekle može i razumjeti. On je do prije šest mjeseci bio apsolutni vladar Banjaluke, a njegov SNSD je tim gradom suvereno vladao 22 godine. Od nekada moćne stranačke infastrukture u Banjaluci, Dodik je spao na Nešu Malinu, koji krade bakar sa Pugerom, i Đajića, što je u rangu katastrofe biblijskih razmjera.


7.
Rejting SNSD-a u Banjaluci je već sada ispod 20 procenata i pokazuje tendenciju ubrzanog pada. To praktično znači da će do kraja ove godine SDS po rejtingu prestići SNSD. Što se tiče PDP-a, Dodik može samo da sanja o rejtingu koji ta stranka trenutno ima u Banjaluci. Kako je krenulo SNSD će do opštih izbora sebe svesti na nivo statističke greške u svom nekada najsnažnijem uporištu.


Dodik (u sakou) zaklinje se pred Nešom Bakrenom Malinom

8. 

U kojoj mjeri je Dodik razočaran debaklom na Petrićevcu, najbolje govori podatak da je on promptno najavio veliki stranački skup na Manjači. Dodikov plan je da autobusima u Banjaluku dovede članove Crvene Sekte iz drugih gradova i opština Republike Srpske, i tako pokuša stvoriti privid da njegova Sekta uživa kakvu takvu podršku među građanima.


SDS u Motikama

9. 

Dodika dodatno zabrinjava to što su funkcioneri PDP i SDS izašli među narod i počeli da osnažuju svoje  stranačke infastrukture. 


PDP na Sokocu

Za razliku od skupova koje organizuju Dodik i dr Tilu Lilu Đajić, skupovi opozicionih stranaka su dobro posjećeni.

PDP u Šekovićima

10.

Tako je na skup SDS-a u malom banjalučkom naselju Motike, prije nekoliko dana, došlo oko 130 ljudi. PDP je imao tri izuzetno posjećene tribine u Šekovićima, Sokocu i Istočnoj ilidži.