уторак, 13. фебруар 2018.

Radmanović odustao od trke za nominaciju SNSD-a za predsjednika RS; Tešanovićeva na čelu RTRS-a?!; Kalašnjikovi - 2.500 komada za 930.000 dolara (dokumenti)

piše: Slobodan Vasković

Radmanović odustao od borbe za kandidata SNSD-a za predsjednika RS

Nebojša Radmanović, bivši član Predsjedništva BiH i visoki funkcioner SNSD-a, odustao je od borbe za kandidata te stranke za predsjednika Republike Srpske na narednim izborima.



Radmanović bi, kako tvrde moji izvori, trebao biti nosilac liste SNSD-a za parlament BiH.

Moji sagovornici dalje kažu da je Željka Cvijanović i dalje najozbiljniji kandidat SNSD-a za predsjednika RS, ali da se sve češće pominje i Sredoje Nović, kao mogući “pik” te stranke.

Radmanović i dalje smatra de je Cvijanovićeva "loš kandidat"; Slično misli i Igor Radojičić, dok je Dodik uspio "da polomi" dio stranke iz istočnog dijela RS koji je bio protiv njene kandidature. 

Nikola Špirić je, kako stvari stoje, pred okončanjem karijere, jer Dodik na njega ne računa u bilo kakvoj varijanti.

Tešanovićeva na čelu RTRS-a  
Nataša Tešanović, dugogodišnja direktorica ATV-a, mogla bi karijeru nastaviti na poziciji generalnog direktora RTRS-a.



Tešanovićevu će, nakon prodaje ATV-a, na direktorskom mjestu zamijeniti Vedran Škoro, tako da ona ostaje bez angažmana.

Moji izvori navode da je Tešanovićeva, uz prodaju ATV-a porodici Stanković (za 4,5 miliona KM), dogovorila i preuzimanje čelne pozicije na RTRS-u.

Ukoliko se to desi, riječ je o direktnoj posledici istraživanja javnog mnjenja, koje je rađeno za SNSD, a koje je pokazalo da je izvještavanje RTRS-a postalo kontraproduktivno po interese te stranke.


Kalašnjikovi: 2.500 komada za 930.000 dolara - dokumenti