петак, 9. фебруар 2018.

ATV - Kupoprodajni ugovor/Cifre/Dokumenti

piše: Slobodan Vasković

Slobodan Stanković i njegova supruga Slavica kupili su, prema dokumentima, 51 posto udjela u ATV-u i tako postali vlasnici te medijske kuće.



Tih 51 posto kupila je firma “Integra inženjering”, koja je u vlasništvu Slavice Stanković.



Prema dokumentima sve je plaćeno četiri miliona KM, iako moji izvori i dalje tvrde da je porodica Stanković u vlasništvu 56 posto udjela ATV-a i da je za to zadovoljstvo platila 4,5 miliona KM. Ranije sam objavio da je prvo isplaćeno pola miliona avansa, a četiri miliona nakon potpisivanja ugovora.



Prema dokumentu (vidi sliku), Nataša Tešanović, još uvijek aktuelna direktorica ATV-a, prodala je 28 posto od 30% udjela koje je posjedovala, dok je Darko Aleksić prodao 9 od deset posto udjela, a Dragana Škrbo i Danko Matić po 7% od osam posto, koliko su posjedovali.

Na taj način Tešanovićeva je (formalno ili suštinski) zadržala dva posto vlasništva ATV-a, a Aleksić, Škrbo i Matić po jedan posto.



Ova poslovna “gimnastika” je vrlo interesantna, jer moji izvori tvrde da su Tešanovićeva&co zadržali (formalno!!!) određen postotak zbog sudskih sporova koji se vode protiv ATV-a i koje ATV vodi protiv nekih od ranijih suvlasnika što su već prodali svoje udjele Slaviši Kruniću prije nekoliko godina.



Tešanovićeva, Aleksić, Banjac i Matić izjavili su “pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću” da od 22.08.2016. godine nisu zaključili bilo kakav ugovor koji je štetan po ATV.




Kupoprodajni ugovor između firme “Integra” i ATV-a potpisan je 28.12.2017. godine.