четвртак, 02. јун 2016.

Nović “smjestio” Macanu

piše: Slobodan Vasković

Siniša Macan uhapšen je nakon što ga je Sredoje Nović u svom iskazu Tužilaštvu BiH optužio za falsifikovanje dokumenata i druge nezakonite radnje. 

Sredoje Nović saslušan je (tokom istrage) o okolnostima pod kojima je Agencija za identifikacione dokumente BiH potpisala Ugovor sa firmom “Milbauer” o izradi lični dokumenata za građane BiH.

U svom iskazu Nović je teško optužio Sinišu Macana, bivšeg direktora IDDEEA, koji je uhapšen 31. maja, zbog sumnje da je u navedenom poslu sa Milbauerom BiH oštećena za desetine miliona KM.

Nović je Macana optužio da je falsifikovao dokumenta i uradio brojne druge nezakonite radnje, iako je istina da je upravo Nović Macanu rekao da je ugovor sa Milbauerom zakonit i da može da ga prihvati i realizuje. 

Nović je u vrijeme potpisivanja ugovora bio Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara BiH. Nović je visoki funkcioner SNSD-a.

Nović je za ATV, nakon hapšenja Macana, izjavio da je “uvjeren da je Macan nevin" i da se nada da će istina uskoro izaći na vidjelo.

Nović je pravi licemjer, jer je upravo zbog njegovog iskaza Tužilaštvu BiH Macan i uhapšen.

Sud BiH tokom dana treba da se odredi o zahtjevu Tužilaštva BiH da Siniša Macan ostane u pritvoru.