недеља, 26. јун 2016.

Muhika, Fakalari, Brexit i Exit

piše: Slobodan Vasković

1.
Hoze Muhika, bivši predsjednik Urugvaja, poznat i kao najsiromašniji predsjednik, sastao se prvo sa Aleksandrom Vučićem, a nakon toga će se sresti i sa Miloradom Dodikom.

Sve je režirao Emir Kusturica, najskuplji budžetski korisnik Srbije i Republike Srpske.

Osim što posjeta Muhike potvrđuje da Vučić i Dodik imaju isti PR tim, ukazuje i na novu PR liniju ovdašnjih diktatora - sada će prezentovati skromnost.

2.
Vučić će u prvi plan isturati svoja jeftina konfekcijska odijela, insistirati da uopšte ne spava, skromno priznati da je svaka sekunda njegove vladavine Istorija, skrušeno se braniti od bezbrojnih državnih udara…, a Dodik skromno ukazivati kako je njegova vladavina donijela RS procvat u svim segmentima, ali on to ne želi da prezentuje, jer je stidljiv i po prirodi povučen. Asocijalan.  

3. 
Ako su Vučić i Dodik došli dotle da ih Muhika mora vaditi iz Fantomki Savamale i Marićke, te ostalih dubioza u kojima se nalaze, a došli su, onda je pred Srbima Sto godina samoće. Vijek olovnih vremena.  

4.
Muhiki će sigurno biti vrlo dragocjeni susreti sa Vučićem i Dodikom: sa prvim, jer je on Istorija koja se in continuo dešava, a sa drugim, jer je od najsiromašnijeg premijera, dužnog i Bogu i Narodu 1998. godine, stigao do Najbogatijeg Predsjednika u Regiji. I to sve od plate. 

5.
Ako se Muhika sretne i sa Mladenom Ivanićem, onda je jasno da je iza cijele ove skazke Fidel Kastro, koji organizuje Izolaciju na Balkanu.

6. 
Ukoliko dođe do susreta Muhike i Ivanića, Urugvajca treba obavijestiti da je Ivanić umišljeni politički Dijego Forlan i da, u pravilu, predribla sam sebe. Izdribla se dok ne padne na leđa.

7.
Italijanska policija saopštila je da je uhapsila šefa mafijaške grupe Ndrangeta Ernesta Fakalarija, nakon 20 godina bjekstva. 

Fakalari je uhapšen u seocetu Molokio.

Nije to nikakva vijest; Italijani su jedna zaostala država. Progone takve ljude/ljudine, umjesto da im omoguće da se bave politikom. Kao što je to slučaj sa BiH.

8.
Kod nas u BiH sve “Fakalari” do “Fakalarija”. I sasvim se slobodno kreću. Nijedan se ne krije. Čak i državu vode. Na primjer onaj iz seoceta Bakinci. Pa onaj iz doline Neretve, pa onaj iz doline Miljacke… 

9.
Tog iz seoceta Bakinci, kao i sve druge (po potrebi) štiti moćnik iz seoceta Lukavac: Goran “Fakalari” Salihović. 

GFS ne samo da se ne krije, već obavlja i značajnu dužnost: Glavni je Tužilac. Spreman da uvede Strahovladu, ukoliko se neko usudi da spomene članove ovdašnje Ndrangete, njihove stanove u Beču, vile na Dedinju, Pandore, Unise, Bobare, Banke, Pavloviće, Studene, Nestudene, Kladionice, Sokolove, UKC-ove… 

10.
“Fakalari” Salihović krenuo je u obračun sa svima - ako bude trebalo, udariće i na Veliku Britaniju. Čim sve detaljno dogovori u “Kalderi”. Koja se nalazi u seocetu Aleksandrovac. 

11.
Brexit se desio i svi se upinju da razjasne posledice, iako niko pojma nema šta se zaista dešava. Samo se Englezi i dalje prave Englezi.

12.  
Čim prođu prve velike frke oko Bregzita izvjesno će u parlamentu javno iščitati Telegram podrške Milorada Dodika, koji je “građanima Velike Britanije na demokratski provedenom referendumu o izlasku iz EU, ocijenivši da je volja naroda, izražena na taj način, činjenica koja svuda u svijetu mora biti uvažena”.

To je Britancima baš pomoglo. Ključna podrška. Funta je spašena.

Nije džaba Edvard Ferguson ubivao Aždahu o Đurđevdanu u seocetu Bakinci.

13.
Dodik je, u Poslanici Britima, napomenuo da EU, “uprkos svim svojim slabostima, ostaje cilj Republike Srpske i BiH, ali do kojeg se može doći samo uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i bez ugrožavanja autonomije Republike Srpske”.

Stvarno državnički: Moćna RS će sada da spase EU i riieši sve njene slabosti.

Ferguson će od sreće sljedeći put o Đurđevdanu obući šareno odijelo, a ne samo čarape. Jer je “Fakalari” iz seoceta Bakinci spasao i Veliku Britaniju i EU. Nakon čega će spasiti Svijet.

14.
Zato je Muhika i došao: da iznese svoje viđenje spasavanja Južne Amerike. Koje će sprovesti “Fakalari”. Etapno.

15.

Brexit je završen, Exit se ne nazire.