петак, 03. јун 2016.

Metuzalem smjenjuje Usorca: “Papcima” protiv Seljačke bune

piše: Slobodan Vasković
U sektoru poljoprivrede gori na sve strane. 
Podsticaji iz 2015. godine još nisu isplaćeni. Stevo Mirjanić Metuzalem je 11.04.2016. godine u Bijeljini obećao isplatu većeg dijela duga do kraja aprila, a manjeg dijela u maju. 
Prošao je maj, došao jun. Para nema ni na vidiku. 
Iz prošle godine ostalo je cca 16.5 miliona duga; Dugovi iz ove godine još se sabiraju.
Samo za premiju za mlijeko (u ovoj 2016. godini) Vlada RS duguje 10 miliona. 
Uprkos svemu, teško da će išta biti od najavljivanih protesta poljoprivrednika. Niko se od čelnika udruženja poljoprivrednika u RS ne oglašava, jer nemaju čvrstu volju da se izbore za svoja prava; Nemaju ni dovoljan broj seljaka da stanu iza njih i podrže ih u protestima. 
Očito im nije dovoljno ni to što ih je Metuzalem “preveslao” po ko zna koji put. I što su ostali bez svojih, teško zarađenih, para. 
Nevjerovatno je koliko naši seljaci mogu da trpe laži i nepravdu. I Metuzalema.
Istina, bilo je pokušaja. Ali čim se krene, Režim im uvali “Papka”. Posljednji u nizu “Papaka” je Savo Bakajlić kome je Metuzalem došao na noge u Bijeljinu, 11.04. o.g., obećao podsticaje, a onda je Savo otišao kod Zlatka Maksimovića. Koji mu je rekao da ne talasa, jer je Maksim po Diviziji kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine.
Bakajlić je sve “shvatio”!
Metuzalem se jedino plaši Vladimira Usorca, kojem je zabranio ulazak u Vladu RS.
Pokrenuo je i proces smjene Usorca sa mjesta predsjednika Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara RS. Našao je “Papke” u Ostoji Nikoliću zvanom Pacan, samozvanom predsjedniku Udruženja stočara „Farmer“ iz Bijeljine i Milošu Radojičiću iz Kozarske Dubice.
Radojičića je Usorac nekoliko godina ranije smijenio sa pozicije predsjednika Udruženja mljekara RS, tako što je to udruženje uveo u okvir Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara RS. 
Metuzalem udara. Usorac se ne oglašava. Ovaj sukob nije još završen!