субота, 5. децембар 2015.

Nasilniku i Davitelju Trbiću, kojeg je Ognjen Tadić postavio za zamjenika direktora IDDEEA, suđenje počinje 17.12.

piše: Slobodan Vasković

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je 02.12.2015. godine optužnicu protiv Radivoja Trbića zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Sud je zakazao i prvo ročište 17.12. ove godine, kada bi Trbić pred sudijom trebao da se izjasni o optužnici. 

 Trbić je prije mjesec dana, kao kadar SDS-a, imenovan za zamjenika direktora IDDEEA, agencije za identifikacione dokumente, iako je u septembru ove godine protiv njega već bila podignuta optužnica.

Trbića je na tu poziciju izgurao Ognjen Tadić, falsifikujući odluke stranačkih organa, U vrhu SDS-a znali su za Tadićeve falsifikate, ali nisu reagovali, niti su bilo šta učinili kada je obznanjeno da je protiv Trbića podignuta optužnica. Teško da će išta preduzeti i nakon što je optužnica potvrđena i zakazan početak suđenja. Sve to znao je Tadić, ali je prećutao. 

Pitanje je i kako je Trbić dobio uvjerenje o nekažnjavanju i da li je i taj dokument falsifikovan u Tadićevoj režiji.

Trbić je u junu ove godine u podzemnoj garaži uništio automobil marke “Mercedes” koji pripada njegovoj bivšoj supruzi. Takav divljački akt direktna je prijetnja vlasnici automobila.

I nije to ništa iznenađujuće, jer je samo par mjeseci prije garažnog izliva bijesa, Trbić presuđen zbog pokušaja davljenja, koje je okarakterisano kao prekršaj.

“У прекршајном предмету, дана 16.03.2015. године, против окривљеног Радивоја Трбића донесено је рјешење којим је проглашен одговорним због нарушавања јавног реда и мира физичким, нападом на оштећеног Бориса Милановића, условном осудом”, odgovoreno mi je iz Osnovnog suda Banjaluka, 13.11.2015. godine.

To praktično znači da, nakon početka novog suđenja, Trbićeva uslovna kazna za davljenje treba da postane zatvorska, jer je počinio novo nedjelo svega par mjeseci nakon uslovne presude.

Djelovanje SDS-a u ovom slučaju je ispod svakog nivoa, jer se ta stranka javno zalaže za borbu protiv svih devijantnih pojava, a, istovremeno, na ključne pozicije u državnim agencijama imenuje presuđene osobe i nasilnike. I to nakon falsifikata učinjenih pod stranačkim krovom, čiji je autor Ognjen Tadić.

Kome SDS može garantovati borbu protiv kriminala, kada nisu u stanju da se izbore sa sopstvenim prevarantima, koji su, uzgred rečeno, i potpredsjednici stranke?! Nikome!

Tadić je u svim manipulacijama, falsifikatima i lažima oko Trbića imao snažnu podršku i logistiku od generalnog sekretara SDS-a i notornog kriminalca Vladislava Babića i Jelene Dabarčić, medijskog Berije SDS-a, kojoj je prljavština i monstruozno podmetanje manir. 

Trbić Radivoje
Njih dvoje poznati su da isključivo djeluju alatima iz kategorije Smeće.

Nije slučajno da je Trbić, koji je u SDS došao bukvalno “juče”, imenovan na ovu odgovornu poziciju i svakako taj akt treba sagledati u svjetlu Babićevih bliskih veza sa kriminalnim krugovima.

vezani tesktovi: