уторак, 1. децембар 2015.

Male tajne prljavih majstora kuhinje

Nikada nisam postovao sa telefona, jer sam nevješt toj tehnici. Za sve postoji prvi put pa se unaprijed izvinjavam zbog gešaka u ovom blogu.

Teško ide baš, ali upornost je vrlina.

Nekoliko temica za ugodnu noć:
- Milorad Dodik pokrenuo je akciju kodnog naziva "Milosrdni Aleksandar" čiji je cilj umoliti srpskog premijera da dodje u NSRS i "zamoli" poslanike Režima da ponište odluku o referendumu zbog "interesa Srbije". Nakon toga bi Režim "izišao" u susret Srbiji i ukinuo odluku. To bi omogućilo Dodiku da "dokaže" da on radi i za Srbiju i za RS. Kakvog li licemjerstva. Akcija je u toku i Dodik se nada da će mu Vučić izaći u susret i spasiti ga kako bi on spasao Srbiju i RS. Ne shvatajući da bi time dodatno opečatio činjenicu da je regionalni problem.
Postavlja se pitanje šta je sa svim onim interesima RS koje Dodik pominje kao direktnu dobit nakon referenduma?
Ništa, jer interesi RS nikada i nisu ni bili u bilo kakvoj igri.

- Zamolili su me fanovi Igora Radojičića da demantujem ranije objavljenu vijest kako su se njih dvojica pomirili. 
"To su ti dali Radmanovićevi kako bi Igoru nanijeli štetu. Pomirenja nema, Igor čeka svoju šansu", rekli su mi Radojičiću bliski funkcioneri SNSD.
Ok, objavljujem, iako traže anonimnost.

"Treba da znaš da bi Dodik odmah pristao na prenos ovlaštenja i Dejton2 samo kada bi mu obećali aboliciju za počinjeno", govorljivi su.
"Ja to odavno znam, a konačno ste i vi shvatili. I šta ćete sada uraditi?", pitam.
"Čekaćemo da još oslabi pa spasavati što se spasti da. Imaj u vidu da je on 90 posto SNSD, a mi ostali tek 10 posto", kažu  vrli "revolucionari" u zametku. 

Nemam komentara, jer je 90 posto SNSD sklono prodaji nacionalnih interesa. Ostalih 10 posto skloni su prodaji sopstvenog obraza.

- Ognjen Tadić u SDS ima status Nule. Iako mu je i to prevelika ocjena. Tadić bi trebalo da odgovara, jer je svojim poltronima namjestio velike plate, a da godinama nisu dolazili na posao. Nije tu riječ samo o zelenašu Babiću ili o postavljenju nasilnika Trbića na poziciju u IDEA, odakle će moći da dostavlja lične podatke Babićevim stvarnim šefovima koji ljetuju i zimuju na Siciliji.
Riječ je o desetinama hiljada KM koje su Tadićevi poltroni inkasirali, a on se nakon "slučaja Pendeš" uplašio pa pokušava prikriti prevaru. Neće to ići baš tako lako kako je najveći i najbolje plaćeni SDS-ov Papak, Megapapčina, osmislio.