недеља, 13. јул 2014.

Obnova Srpske: Željka Cvijanović potvrdila Vaskovićevo pisanje da je zaposlila sina u “Elektroprenosu BiH”

piše: Slobodan Vasković

Premijerka Željka Cvijanović potvrdila je moje pisanje da je njen sin zaposlen u Elektroprenosu BiH.

Ona je novinarima u Laktašima rekla da je njen sin, koji ima završen fakultet, dobio posao u Elektroprenosu BiH nakon raspisanog konkursa, na kojem je, osim njega, zaposleno još 90 osoba.

Cvijanovićka tvrdi da su spekulacije da je konkurs poništen i da su njen sin i kćerka Zorana Tegeltije, ministra finansija Republike Srpske, zaposleni bez ikakvog konkursa.

Što se tiče premijerkinih tvrdnji,  istina je da je veći dio konkursa poništen. Izvori iz Elektroprenosa BiH takođe tvrde da su oni zaposleni mimo propisanih procedura.

Osim toga, sporno je i to što premijerka Cvijanović predstavlja Republiku Srpsku, koja je jedan od akcionara u Elektroprenosu BiH.

Vijest o tome da su se sin premijerke Cvijanović i kćerka ministra finansija RS Zorana Tegeltije zaposlili u Elektroprenosu BiH objavio sam još 10. jula.

Cvijanovićkino priznanje da je to tačno, potvrđuje da je institucije u RS privatizovao vrh SNSD-a i da one služe isključivo za udomljavanje njihovih članova porodice i servisiranje lažne elite.

Muž Željke Cvijanović, Aleksandar, je direktor Zavoda za izgradnju grada Banjaluka, a ta firma je svojevremeno njegovom ocu Živojinu dodijelila stan sa samoprijegoran rad, iako Živojin nikada nogom nije kročio u ZIBL.