уторак, 29. јул 2014.

Mentor Dodikovih studentskih lidera je Batrić Šekara, kriminalac presuđen za pokušaj silovanja


Piše: Slobodan Vasković

Predrag Govedarica, predsjednika Unije studenata RS,
Mladen Lučić, student prorektor Univerziteta Istočno Sarajevo i Aleksandar Glavaš, predsjednik studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo, još uvijek su na slobodi, iako bi trebalo da se nalaze u istražnom zatvoru i objašnjavaju kako su tako lako uspjeli steći stotine hiljada maraka. I učestvovati u prevarama milionske vrijednosti, o čemu sam detaljno izvijestio (vidi vezane tekstove).


Studentska braća Bing već četiri godine harače studentskim organizacijama, koje su potpuno privatizovali i napravili unosne lične biznise.

Kafanski cehovi od 6000 KM, pjevaljke, Mercedesi, BMW, saučesništvo u milionskim prevarama, samo su neki od brojnih ručnih radova mladih kriminalaca, koji svoj angažman u studentskom pokretu doživljavaju kao mlaćenje para svim sredstvima-od ucjena do prevara.

Već nakon drugog teksta o njima, ova mlada bagra krenula je prema meni raznoraznim putevima, kako bi me umolili da prestanem iznositi na vidjelo mahinacije koje su počinili. Bilo mi je vrlo interesantno vidjeti ko sve zove da bi intervenisao za njih, a bilo je tu i biznismena i političara iz pozicije i iz opozicije, a Bogami i vrlo vrlo snažnih momaka, koji slove kao izuzetno opasne Face.

Nema šta, Braća Bing imaju sve veze, jer sa svima i trguju, nudeći usluge poput zadnjih kamenjarki. Tarife su im povisoke, kao da su elitne “pratilje”, premda je riječ o jadnim malim teško izraubovanim političkim prostitutkama, nevrijednim pfeniga.

Ne pada mi na pamet da prihvatim bilo kakvu intervenciju, koja ide u prilog tom bašibozuku, nakotu koji je spreman na svako zlo da bi sebi priskrbio jeftine užitke i svakodnevno demonstrira da je spreman prodati sve samo da bi mogli uživati privilegije sluga velikih gospodara. (Istini za volju, ni neki drugi tzv. studentski lideri nisu ništa manje ogrezli u lakejstvu, poltronisanju, sitnim mahinacijama, ali o tome uskoro opširnije i dokumentovano).

Takozvani studentski lideri Govedarica, Lučić i Glavaš, koji nisu ništa drugo do tri mlada nadobudna hohštaplera, učestvovali su, između ostalog, i u kriminalnom poslu otkupa hotela “Panorama” na Palama, u kojem je RS oštećena za pet miliona maraka.

Vlada RS platila je Slobodanu Stankoviću za “Panoramu” cca pet miliona maraka, iako je vrijednost hotela procijenjena na 320 hiljada KM.
Vlada RS je tada kupila “Panoramu” uz svesrdnu “preporuku” studentskih organizacija Univerziteta Istočno Sarajevo, koje su lobirale za taj kriminalni posao, tvrdeći da će se hotel preurediti i postati studentski dom. Bila je to najobičnija laž, koju su, nedugo posle kupovine, potvrdili i čelnici Univerziteta. “Panorama” je bila i ostala ruševina, a Braća Bing postali su udarna pesnica Režima, koji je od cijele RS napravio ruševinu.

Ova Šund ekipa ima svog Mentora, a to je Batrić Šekara, propali političar, propali student, osoba sklona svakom zlu i osoba koja je presuđena za pokušaj silovanja. Batrić Šekara presuđen je na šest mjeseci zbog prijetnji silovanjem. Šekara je bio kandidat SNSD-a za odbornika (Pale) na lokalnim izborima 2008 godine. Osvojio je 58 glasova.

Šekara je prošao razne "škole" studentskog organizovanja, i još uvijek je student na Filozofskom fakultetu (Istočno Sarajevo); Sjedi svakodnevno u Savezu studenata tog fakulteta u Palama, kontroliše priliv i odliv sredstava u Savez, a Milan Kolović, koji je predsjednik Saveza, tek je marioneta. Njegov zadatak je da potpisuje sve tranše.

Prije Kolovića, na toj poziciji bio je Predrag Govedarica, pa odatle i njegovo drugovanje sa presuđenim siledžijom Šekarom.

Sramno je da je Govedarice prije nekoliko mjeseci, presuđenog silovatelja Šekaru vodio sa sobom u Brisel kao prevodioca. Govedarica je tamo putovao kao predsjednik Unije studenata. Nema šta, predstavio je studente u “pravom svjetlu”.


Šekara je “predsjednik” mreže nevladinih organizacija RS, aktivista SNSD-a i veliki poltron Staše Košarca. Ovaj mu za ulizivanje uplaćuje novac na razne račune nevladinih organizacija, pa će biti zanimljivo pogledati koliko mu je novca prebačeno sa računa Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske, kojim Košarac rukovodi.

Još zanimljivije je da Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić imaju sopstvenu Omladinsku organizaciju “Urban”, u koju se sliva veliki dio novca kako iz Parlamenta Univerziteta Isočno Sarajevo, tako i iz Saveza studenata Filozofskog fakulteta. (nastaviće se)

Dodatak: Mediji o Šekari
Nezavisne novine (04.04.2008):
Nelagodno se i dalje osjeća Bojana Pušara, potpredsjednica Savjeta mladih, kojoj je Šekara Batrić, predsjednik Omladinskog savjeta Pale, nedavno upućivao prijeteće mejlove.
Prema njenim riječima, Batrić joj je slao vulgarne mejlove, u kojima joj je prijetio silovanjem i ubistvom, a sumnja da je to učinio zbog toga što je Savjet mladih organizovao debatu u Palama.
"Kada sam otvorila mejl, bila sam jako potresena riječima koje su mi bile upućene. Čak i sada, svaki put kada otvaram poštu, osjećam se neprijatno i postoji neka vrsta straha da li ću opet naići na prijetnje. Prijetnje sam prijavila policiji, a Batrić je poslije shvatio svoju pogrešku, te mi se i usmeno i pismeno izvinio za prijetnje koje mi je uputio", kaže Bojana Pušara.

SRNA (11.03.2008.):
САРАЈЕВО, 11. МАРТА /СРНА/ - Полиција са Пала идентификовала је два члана Савеза омладине Филозофског факултета, који су у четвртак, 6. марта, путем интернета пријетили активисткињи Савјета младих Пале, саопштено је из Центра јавне безбједности Источно Сарајево. 
Студенти су признали да су пријетили због личних сукоба, наводећи да пријетње нису у вези с организовањем јавне дебате, која ће данас бити одржана на Палама и којој ће присуствовати високи представник у БиХ Мирослав Лајчак. 
Против два студента биће предузете законом предвиђене мјере након комплетирања предмета, наводи се у саопштењу. 


Vezani tekstovi:

Magarac po nalogu Režima priprijetio Vaskoviću


Dodikovi studentski lideri: Kafanski cehovi 6000 KM, pjevaljke, Mercedesi, BMW


Dodikovi studentski lideri izvarali čak i Jelenu Karleušu