четвртак, 17. јул 2014.

Dodik i Špirić namagarčili Radmanovića

 piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik i Nikola Špirić žestoko su namagarčili Nebojšu Radmanovića i de facto ga poslali u političku penziju. 

Prvo je Dodik pozvao Radmanovića i saopštio mu da želi da se riješi Špirića.

"To je Radmanović jedva dočekao, jer su odnosi između njega i Špirića potpuno neprijateljski. Radmanić je rekao Dodiku da je to odličan potez", rekli su mi izvori iz vrha SNSD-a.

Dodik je tom prilikom rekao Radmanoviću da ne želi da se otvori rat sa Špirićem, do kojeg će sigurno doći ukoliko odbaci Špirića, a istovremeno Radmanovića kandiduje na nekoj od parlamentarnih lista. 

"Radmanović je povjerovao Dodiku i uletio mu direktno u šake tako što je on sam predložio da se ne kandiduje ni na jednoj od lista, a da mu se poslije izbora da neka funkcija. Dodik mu se zahvalio na razumijevanju i otpratio ga kući u najboljoj vjeri da će sve biti kako su dogovorili", kaže moj izvor.

Prema njegovim riječima, Radmanović je doživio pravi šok kada je saznao da je Dodik postavio Špirića za nosioca liste za parlament BiH u izbornoj jedinici 1. 

"Radmanović je shvatio da ga je Dodik namagarčio, da je sve uradio u dogovoru s Špirićem, ali sada više nema kud", rekao je moj sagovornik.

On dodaje da tu nije kraj obračuna sa Radmanovićem, već da sada ide frontalni napad na njegovu političko-poslovnu liniju.

"Prva na listi za odstrel je Seka Kuzmanović, direktorica Elektrokrajine, koja je u rodbinskim vezama sa Radmanovićem. Špirić je pokrenuo cijelu akciju i ofanzivu na Radmanovića, sa jednim jedinim ciljem- da bude smijenjena Kuzmanovićeva i da on postavi svog čovjeka na čelo Elektrokrajine, jer bi tako ovladao poslovima vrijednim desetine miliona maraka", tvrde moji izvori i dodaju da Špirić u svom djelovanju ima potpunu Dodikovu podršku.