субота, 12. јул 2014.

Košmar kao sapunica: Opozicija i dalje bez dogovora zbog Ivanićevih ucjena

piše: Slobodan Vasković

Sastanak čelnika SDS-a, PDP-a i NDP-a, održan u Istočnom Sarajevu nije donio ime kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Sve je palo u vodu zbog isključivog stava Mladena Ivanića da jedino on može biti kandidat za tu funkciju.

Uzalud je bilo ubjeđivanje Mladena Bosića i Dragana Čavića, koji su Ivaniću predlagali da nominuje nekog drugog iz PDP-a; Ivanić je ostao pri svom. 

Očito je da Ivanić smatra da niko iz PDP-a, sem njega, nije dostojan da bude kandidat. Ako ćemo pošteno, u pravu je, s tim što treba dodati da ni on nije za tu funkciju, jer je od svoje partije napravio ruinu, a od sebe Dodikovog Rajka Papovića.

Opozicioni košmar se tako nastavlja, a realno je postaviti pitanje zašto se Bosić i Čavić nisu zahvalili Ivaniću na saradnji, kao što je to učinio Jovo Mitrović, šef SNS-a, koji nije ni prisustvovao sastanku?!

Ivanić tako i dalje nastavlja da radi za Milorada Dodika, vješto rasturajući opoziciju koja nikako da smogne snage i istjera ga iz svojih redova.

Ivanić je ucjenama već potpuno erodirao Savez za promjene i on je trenutno tek fikcija, za koju se opozicioni šefovi ne mogu uhvatiti ni noktima.

Kada Ivanić u ovolikoj mjeri sada ucjenjuje potencijalne partnere za vlast, može se samo zamisliti šta će ta lažna politička gromada tražiti dođu li aktuelne opozicione stranke zaista u poziciju da formiraju novu vlada. Ali o tome ne treba ni razmišljati, jer sa ovakvim ponašanjem stranke opozicije neće doći ni blizu vlasti.

Sopstvenim greškama, neodlučnošću, kobajagi taktiziranjem i strategijom “Zona sumraka” uspjeli su da potpuno promijene politički ambijent – iz situacije “za i protiv Dodika”, koja je bila gotovo idelana za opozicione stranke, preveli su ga u agregatno stanje “za i protiv Ivanićevog novog radnog mesta”.

Zaista je nevjerovatno da političari, koji za sebe tvrde da će donijeti promjene, riješiti kriminal i korupciju, pohapsiti odgovorne, sanirati finansijske, ekonomske, privredne… dubioze, već mjesec dana isključivo raspravljaju o tome da li će omogućiti Ivaniću da radnu knjižicu pokuša iz Doma naroda prenijeti u Predsjeništvo BiH. Bruka.

Novi sastanak takozvanog Saveza za promjene zakazan je za ponedeljak u 11 časova. Ko zna, možda odluče da se svi zajedno prijave na Biro za nezaposlene!