среда, 3. јул 2024.

Stanivukovićeve i Borenovićeve Betonske Čizme zauvijek potopile OO PDP Novi Grad

Piše: Slobodan Vasković


“Betonske čizme za PDP” tekst je koji sam objavio 17.06.o.g. I u njemu najavio da će Branislav Borenović i Draško Stanivuković rastočiti i Opštinski odbor PDP-a u Novom Gradu, samo da Aleksandar Janković, član te stranke, ne bude kandidat za načelnika opštine.


Tako se i desilo, a povučen je najrigidniji mogući potez koji nijedna ozbiljna stranka ne čini u izbornoj godini - raspušten je Opštinski odbor, što je bio najjednostavniji način da Janković izgubi mogućnost za nominaciju koju su mu, prije par mjeseci, obećali Brenović i Stanivuković.


Janković jeste mlad i perspektivan, imao je velike šanse da osvoji načelnički mandat, ali nije shvatio da je tadašnje obećanje dvojca koji je razorio PDP tek jedna u nizu laži koje ispaljuju kako bi nevješto pokušali prikriti do koje mjere su segmentirali PDP, stranku pretvorili u nekoliko krpa koje, zbog ličnih animoziteta, nikada više neće moći da se uvežu jedni sa drugima.


Janković je stradao, jer je morao da opstane prefrigani Milanko Mihajlica koji uvijek drži stranu Stanivukoviću i Borenoviću, jer im je potreban kao dio glasačke mašinerije u takozvanom Predsjedništvu stranke koje još jedino kontroliše pomenuti dvojac sem Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.


Nedovoljno, da bi se nazvalo strankom; Nedovoljno da bi se čak nazvalo i grupicom.


Janković sada razumije da PDP-u nije do osvajanja nikakvih načelničkih mandata, već do očuvanja nekolicine uvoštenih “političara” koji slijepo slušaju odlazećeg gradonačelnika Banjaluke Stanivukovića, čekajući da im se dozvoli da pokupe mrvice sa njegovog stola.


Janković je mlad - ne treba da se preda.


Nije se, nakon posljednjeg prljavog akta u režiji Borenovića i Stanivukovića, predao ni Milko Grmuša, potpredsjednik PDP-a.


Napisao je šta misli o vrhu stranke, a ne misli ništa pozitivno, podržao Jankovića i najavio da će nastaviti da se bori za svoje principe.



Iako to danas ne djeluje tako, Grmuša i Janković će opstati na političkoj sceni, a Stanivuković, Borenović, Mihajlica nestati sa nje već nakon lokalnih oktobarskih izbora.