четвртак, 25. јул 2024.

Dodik po zahtjevu Milanovića imenovao Ivicu Matoševića za sajetnika u MUP RS; Milanović sada ima puni uvid u rad policije tog entiteta; Karan iz Zagreba do pozicije ministra unutrašnjih poslova RS

Piše: Slobodan Vasković


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović zatražio je od Milorada Dodika da iskoristi svoj uticaj kako bi Ivica Matošević, Milanovićev čovjek od povjerenja, bio imenovan na poziciju savjetnika u MUP Republike Srpske.


Naravno, za Dodika je Milanovićeva riječ zakon: Iskoristio je svoj uticaj na MUP RS koji se ogleda u tome što je ta institucija poodavno njegova pretorijanska garda i isključivo služi interesima Dodikovog SNSD-a, a ne građana.


Tako je Matošević, kako mi je nezvanično potvrđeno iz nekoliko izvora, imenovan za savjetnika u MUP RS.


Dodik odlično poznaje Matoševića. Druže se još od 2018. godine.


Matošević će sada da savjetuje ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana za kojeg se veže jedna veoma veoma zanimljiva priča.


Karan je na početku rata u BiH pobjegao u Zagreb, gdje se zadržao nekoliko mjeseci. Nakon toga, prebacio se u Novi Sad. Iz Novog Sada je prešao u Bijeljinu gdje je imenovan za načelnika krim službe i od tada počinje njegovog uspon koji je dostigao svoj vrh nakon što je postao ministar unutrašnjih poslova RS.