уторак, 23. јул 2024.

Inspekcija zabranila radove na Stanivukovićevom takozvanom “Ćiriličnom parku”, jer ne postoje lokacijska i građevinska dozvola


Piše: Slobodan Vasković


Odlazeći gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najveća je pošast koja je mogl zadesiti taj grad.


Uporan u svojim manipulacijama i najavama gradnje “novih parkova” što kod njega znači uništavanje zelenih površina, pokrenuo je izgradnju takozvanog “Ćiriličnog parka” na Kupusištu, u centru grada. Jednoj od rijetkih preostalih zelenih površina.


Raskopao je taj park, ali su radovi obustavljeni: Učinila je to inspekcija koja je utvrdila da za izgradnju nije obezbijkeđena ni lokacijska ni građevinska dozvola.


Na taj način je po o zna koji put potvrđeno da je Stanivuković perjanica tajkuna koji grade “na divlje” a on im kasnije obezbjeđuje potrebne dozvole, što je krivično djelo. 


Poseban problem je što je dio tog zemljišta u privatnom vlasništvu.


Odlazeći gradonačelnik kao papagaj ponavlja svoju lažnu priču o novih “pet parkova” u Banjaluci, a glavni cilj ovih nebuloza je da se prikrije potpuna betonizacija grada.


Tako je i sa navodnim “Ćiriličnim parkom”, jer će na jednom dijelu te zelene površine na kojoj se “gradi” nići nova zgrada. Tačno na mjestu gdje je bio “Hard rok” kafe.