уторак, 30. јул 2024.

Gradiška: Opozicioni Dončić protiv dva Režimska kandidata - Adžića i Sladojevića u borbi za poziciju gradonačelnika

Piše: Slobodan Vasković


1.

Gradski odbor SNSD-a Gradiška pukao je na dva dijela što je dovelo do toga da vodeća Režimska stranka ima dva kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima koji treba da se održe 06.10.o.g.


Zvanični kandidat Režima je aktuelni gradonačelnik Zoran Adžić, dok je, takođe, kandidat Režima Željko Sladojević koji se lažno predstavlja kao “nezavisni kandidat”, iako je negova nominacija produkt teškog raskola unutar Gradskog odbora SNSD Gradiška.


2.

Sladojevića je kandidovala SNSD-frakcija nezadovoljna Adžićem, preciznije, primarno nezadovoljna podjelom plijena.


3.

Jedini kandidat opozicije za gradonačelnika Gradiške je Radislav Dončić,  narodni poslanik i član Narodnog Fronta - Jelena Trivić.


Tako je Dončić u situaciji da se bori protiv dva kandidata Režima, što bi trebalo da mu olakša situaciju, ali se Sladojević lažno predstavlja kao “nezavisni kandidat” sa namjerom da uzme dio Dončićevih glasva.


4.

Činjenica je da on nije nikakav “nezavisni kandidat”, već je nominovan od grupe SNSD-ovih nezadovoljnih tajkuna, kao što sam to već naveo. Defakto, Sladojević je kukavičije jaje, kojim se pokušava zbuniti opoziciono biračko tijelo.


Da bi se cijela situacija potpuno rasvijetlila, bitno je znati ko iz SNSD-a podržava kojeg od Režimskih kandidata, što će ujedno pokazati i glavne aktere dvije sukobljene frakcije i dokazati da je Sladojević režimski, a ne nezavisni kandidat.


5.

Perjanicu GO SNSD Gradiška Zorana Adžića snažno podržava Nikola Kragulj koji je najzaslužniji za njegovu kandidaturu: Kragulj je kod Dodika izlobirao da Adžić bude zvanično nominovan ispred SNSD-a, a ne Sladojević.


6.

Adžića podržava i Slavko Dunjić, šef “Ujedinjene Srpske” u Gradišci, kao i mnogobrojni lokalni tajkuni i moćnici, koji su sa aktuelnim gradonačelnikom Gradiške potpuno porobili narod tog grada. 


Uz Adžića je i Ognjen Žmirić, delegat u Vijeću naroda RS. Žmirić je desna ruka Adžića i imaju zajednički ogroman kapital,  posebno u Novoj Topoli.


7.

Drugi kandidat Režima Željko Sladojevic kandidovan je od brojnih  nezadovoljnih članova Gradskog odbora SNSD Gradiška, kao “nezavisni kandidat”.


Njihovo nezadovoljstvo leži u činjenici da ih je AdžIć  odmakao “od šerpe”, te da ne mogu dobijati velike poslove, kao Adžićevi starteri za uništenje Gradiške.


8.

Uz Sladojevića su i aktuelni ministar trgovine Denis Šulić, Milan Ljepojević, savjetnik Milorada Dodika, Gojko Zeljković, brat Spasana Zeljkovića koji je zet Milorada Dodika. Spasan Zeljković oženjen je Dodikovom sestrom, a njegov sin je Vico Zeljković. Sve pravi “opozicionari”.


Sladojevića još podržavaju advokat Mile Kovačević, bivši predsjednik FS RS, sudija Branimir Maletić, Nemanja Panić doskorašnji sekretar Skupštine grada Gradiške i nosilac liste partije Igora Radojičića.


9.

Uz Sladojevića su i Miladin Branković bivši direktor Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Gornjim Podgradcima, Davor Simišić predsjednik KUD “Lepa Radić”, zaposlen u Centru za socijalni rad Gradiška.


Simišić je odbornik SNSD-a u ovom sazivu u skupštini Grada, ali ga Adžić nije stvaio na listu za predstojeće izbore, pa se okrenuo protiv njega.


10.

Protiv Adžića je i poznati politički mešetar Radomir Pjanić, zaposlen u gradskoj upravi Gradiška, koji je šampion po broju pormjenjenih partija. 


Uz Sladojevića je i značajan broj Režimskih privrednika: Aleksandar Ilišević koji osnovao partiju Darka Banjca u Gradišci, Mladen Đurđević koji se bavi se skadištenjem i plasamnom jabuke. Tu je i Mićo Lukić zvani Kobra, vlasnik nekoliko butika. 


11.

Svi pomenuti su pripadnici Dodikovog Režima i nisu za bilo kakve promjene, osim što žele da smijene Adžića i dokopaju se plijena koji bi oni dijelili, a ne aktuelni gradonačelnik i njegov Tim za otimanje.


Sladojević, kao i Adžić, želi za sebe budžet Gradiške, a ni na kraj pameti mu nije da taj budžet vrati onima kojima i pripada - građanima tog grada. 


12.

Za osam godina vladavine gradonačelnika Zorana Adžića građani Gradiške su opljačkani, a Adžić je otvorio nekoliko preduzeća i 15 solarnih elektrana. 


Osim po bahatosti, prepoznatljiv je po gramzivosti, reketiranju privrednika, namještanju tendera, mobingu nad zaposlenim službenicima u gradskoj upravi i psihopatskom ponašanju. 


Bez Adžićeve saglasnosti niko se ne može zaposliti u bilo koju javnu ustanovu, čak ni djeca u vrtiće, ako nema njegove dozvle. 


13.

Adžić je uspostavio autokratski Režim u Gradiški; Njegovi poslušnici prate ko se sa kim druži/sjedi/pije kafu, a ukoliko mu nije po volji, onda oni koji su mu se zamjerili budu progonjeni. 


14.

Što se Dončića, jedinog opozicionog kandidata u Gradiški tiče, njegov cilj je da sačuva oko 9.000 opoziconih glasova, koliko je opozicija imala na prethodnim lokalnim izborima. 


Ukoliko uspije u tome, već sada bi mogao proglasiti pobjedu, ali da bi i uspio nužno je da građani Gradiške znaju da Sladojević nije nikakav “nezavisni kandidat”, već rezervni kandidat Režima, dok je Adžić još uvijek Režimski favorit.