понедељак, 8. фебруар 2016.

Dodik kao mjera za brzinu Podvijanja Repa; Bunt u SDS-u zbog Bosićevih Ahilovih peta

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik odustao je od referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH. Iznenađenje je to samo za one koji smatraju da u Dodikovoj politici postoji primjesa nečega/bilo čega što nije najortodoksnija laž.

Očekivano je bilo da Dodik odustane od referenduma, jer nikada nije htio ni da ga provede, već da trguje s njim; Da se nametne ponovo kao politički faktor u BiH bez kojeg se ne može donijeti nijedna odluka i da On (Dodik) nema alternativu! Nakon svega je dobio Duplo Golo. 

Ovaj put veletrgovac nacionalnim interesima nije uspio ništa istrgovati za sebe; Uzalud je larmao godinu dana, da bi nakon silne histerije morao javno da podvije rep. Debakl ovdašnjeg Najvećeg Lažova, koji neće moći ublažiti ni proslave najnovije političke katastrofe, što slijede u Režimskim medijima. 

Dodik je javno priznao da je Politički Leš. I da je gotov. I da bi najrađe nestao, ali nema kud. Fatalizam nikom potrebnog demoliranog tiranina, primitivca i nasilnika. Traumatizovan je od straha zbog posledica desetogodišnjeg silovanja države, entiteta i svakog stanovnika ove zemlje. 

Politički Leš će u najskorije vrijeme postati mjerna jedinica za pojam Politička Štetočina. S tim, što po Dodiku neće biti nazvana njena osnovna vrijednost, već ona beskonačna. Vrlo lako bi mogao postati i mjera za Neljudskost. Takođe Maksimalna. Kao i mjera za brzinu Podvijanja Repa. Opet maksimalna. 

Politički Leš će, izvan svake razumne sumnje, postati i mjera za Nacionalnu izdaju. Opet maksimum. 

Maksimalni Politički Leš. Uvijek je težio Grandomaniji, na kraju mu se i desilo. 

Najmanji je problem što je Siledžija koji Cvili Politička Lešina; Mnogo veći je problem što je Lešina institucija predsjednika RS i institucija Narodne skupštine RS i institucija Vlade RS i sve ostale entitetske institucije, koje su Dodik i njegov Orkestar za orgije pretvorili u ništa. Ništa vrijedno. Više bi od tih institucija ostalo da su proteklu deceniju bile u Krematorijumu, koji je nonstop raspaljen, nego u šakama Dodika&Oligarhije. 

Nije samo Dodik kriv za survavanje institucija, već i Opozicija. Koja je sve Dodikove rušilačke Orgije manje više ćutke gledala. Posebno Mladen Bosić. Čiji najbliži saradnici i sada opstruišu snažniju kritiku posledica koje je Politička Lešina ostavila. 

Dio SDS-a, onaj Bosićev, i dalje funkcioniše u skladu sa njegovim strahovima i sopstvenim ličnim interesima. Taj Tehnički Dio SDS-a, smješten u Centrali partije, je Bosićeve strahove pretvorio u sopstvene institute, preko kojih opstruišu napore ostatka vrha stranke da uđe u snažniji politički sudar sa SNSD-om. Zbog njih SDS djeluje kao fusnota na političkoj sceni BiH/RS. 

Bosić je tek sredstvo te Grupacije, koja je na njegovim brojnim Ahilovim petama izgradila Karijere unutar SDS-a i stavila se iznad stranke i njenih interesa. I interesa birača koje predstavljaju. Forsirajući lične kao narodne. 

Bosićeva sujeta, koja je ravna Dodikovoj grandomaniji, prepreka je koju on ne može ni zaobići ni preskočiti; Nerješiv problem zbog kojeg on nikada neće postati ni vrhunski, još manje vodeći političar. Tehnički Dio SDS-a, ojačan sa Kalderinim Kandidatom, Bosić već godinama koristi za suzbijanje bilo kakve inicijative u vrhu stranke. I kao Buzdovan protiv većine članova predsjedništva SDS-a. Što je dovelo do paradoksa da politiku SDS-a ne vode ni Bosić ni većina članova predsjedništva, već Tehnička Lica, ojačana predsjednikovim paranojama, strahovima, sujetom bez granica, teškim kukavičlukom… Što su im smjernice za političke “akcije”.

Na kraju uvijek pobijedi priroda - veći dio predsjedništva SDS-a, koji se borio protiv Režima, odlučio je da prekine ovu političku perverziju, svjesni da će dalje mazohističko djelovanje i trpljenje udaraca od Bosićevih savjetnika, kao i dalje beskorisno liječenje Bosićevih Ahilovih peta, značiti i kraj stranke. 

Biće baš interesantno vidjeti da li će Bosiću sujeta dozvoliti da spozna dužinu sopstvenog nosa, o kojoj on već godinama samo teoretiše. Sa savjetnicima i Kalderinim kandidatom. Ne usuđujući se da pogleda da li mu je to zaista nos ili još jedna u nizu Ahilovih peta.

P.S. Daltoni pod udarom Tužilaštva i Sipe
Sokolačka braća Dalton, Mirko i Brane Čolović, najozbiljniji su kandidati za optuženje zbog izvlačenja milionskih sredstava iz Bobar banke, falsifikovanje isprava i izdavanje lažnih garancija. Tužilaštvo BiH posjeduje brojne dokaze i dokumente o kriminalnim radnjama Čolovića, njihovih firmi i otimanja novca iz Bobar banke.