четвртак, 30. јануар 2014.

Nastavak sječe urednika na RTRS: Smijenjena i Jelena Kojović-Tepić

piše: Slobodan Vasković

Rajko Radovanović, v.d. generalnog direktora RTRS-a, nastavio je da ovom kućom vlada u stilu Neđe Ilića, nekada prvog sjekača RS.

Radovanović posiječe listom sve urednike.

Poslednja žrtva je Jelena Kojović-Tepić, koja je smijenjena danas sa pozicije urednika kulturnog, naučnog i religijskog programa.

Kojovićeva je smijenjena zbog svoje navodne bliskosti sa bivšim direktorom Draganom Davidovićem. Kada je on odlazio sa RTRS, ona je, kako se tvrdi, zaplakala. Suze su je koštale uredničke pozicije.

Ova smjena je najupitnija, jer Kojovićeva, za razliku od ostalih pometenih, ima zavidnu reputaciju i svoj posao je obavljala jako dobro.

Smjena je tim više iznenađujuća, jer je Jelena Kojović-Tepić prije desetak dana dobila nagradu Beogradskog dramskog pozorišta na Konkursu za dramski prvenac.

Njen tekst “Kod vječite slavine” proglašen je najboljim dramskim tekstom, a premijera tog pobjedničkog komada biće izvedena do kraja ove godine na sceni teatra na Krstu.

Očito je da vrijedna nagrada nije bila prepreka Radovanoviću da ukloni Kojovićevu.

Umjesto nje je imenovan Zoran Pejičić, sa kojim valjda nisu znali šta će, pa su ga smjestili u redakciju kulturnog, naučnog i religijskog programa.
Kojovićeva je prebačena u redakciju dječijeg programa.

Slavica Ličina, smijenjena je sa pozicije Jutarnjeg programa Televizije RS i vraćena je na Radio RS, a na njeno mjesto postavljen je Branimir Đuričić.