субота, 13. јул 2013.

Životinjska farma: Egzekucija poslednjeg (socijaldemokratskog) Mohikanca

piše: Slobodan Vasković

„Više ne računam na tebe“!

Ovim riječima Zlatko Lagumdžija, vlasnik SDP BiH, obratio se (na sjednici predsjedništva SDP) Slobodanu Popoviću, članu tog viskog partijskog organa, koji još uvijek smatra da ta stranka nije Liderova babovina.

Kada rečenicu „Više ne računam na tebe“ sa esdepovskog dijalekta prevedete na bilo koji od ovdašnjih jezika, shvatite da je Lagumdžija Popoviću presudio, a pravosnažna presuda glasi: „Osuđujem te na smrtnu kaznu, ali prije toga bićeš mučen, raščerečen, djelimično spaljen i na kraju obješen. Ah da, i strijeljaćemo te nakon vješanja. Za svaki slučaj“!

Tipična lagumdžijovština, viđena bezbroj puta poslednjih godina; a ishod je uvijek jedan - meta Velikog SDP-ovog inkvizitora biva vrlo precizno pogođena i uklonjena.

Popović je samo poslednja u prevelikom nizu žrtava Lagumdžijinih frustracija, kompleksa, bolesne želje za apsolutnom dominacijom i patološke mržnje prema svakom što misli svojom glavom i ima stav, koji ne želi promijeniti u gorivo za hranjenje idiotske politike, što je vlasnik SDP-a BiH provodi već godinama. A koja je vrhunac debilizma doživjela u poslednja dva ljeta.

Spisak žrtava Lagumdžijinih mora „deblji“ je od njujorškog telefonskog imenika, pa ih je bespredmetno nabrajati, ali svi oni pogubljeni  su samo zato što u jednom trenutku njihov stav nije bio jest jednako stavu veleposjednika SDP-a.

Popović je zgriješio, jer je u „Oslobođenju“ (13.06.2013.) oštro kritikovao političke lidere vladajućih stranaka, karakterišući ih kao plemenske poglavice i iznoseći notornu istinu da „vlasnici vlasti rade isključivo u korist ličnih, pa kolektivnih interesa, a narodni interesi ih ne zanimaju“!

„Narod već 20 godina griješi kada bira one koji im stalno prodaju matricu u kojoj je najvažnije da smo Srbi pravoslavci, Hrvati katolici i Bošnjaci muslimani. I tu se sve završava. Onda sebi plemenske poglavice ograde teritorije, imaju ovčice, oko torova laju njihove džukele da slučajno koja ovčica ne bi preskočila ogradu i otišla u drugi tor pa, ne daj Bože, da joj se nešto desi. I tako će biti sve dok birači ne shvate da oni moraju biti ti koji će srušiti torove na izborima“, kazao je Popović za „Oslobođenje“.

Nije trebalo dugo da Lagumdžijine džukele, nakon snažnog laveža Vođe čopora, kidišu na Popovića, u namjeri da ga rastrgaju, zato što se usudio misliti, a posebno jer se usudio iznijeti političke stavove, koji bi se u svakom normalnom društvu doživjeli socijaldemokratskim. Sem u BiH i Socijaldemokratskoj partiji BiH, koja je to samo po imenu, dok je u suštini tu riječ o interesnoj reketaško-kriminalnoj manufakturi.

Verbalni delikt se ne prašta u Lagumdžijinom toru.

Posebno ih je razbjesnilo Popovićevo odbijanje da demantuje sam sebe.

Popović je optužen da je dio „međunarodne zavjere protiv SDP-a“, da je „organizator protesta ispred parlamenta BiH“ (u RS ga optužuju da je kreator studentskih demonstracija, pa Popović sa ovog aspekta djeluje kao nadčovjek), da je „udarna igla tajnih centara moći“, da je..., Popović je optužen za sve zlo što je Lagumdžijinim lakejima moglo pasti „na pamet“ u tom trenutku.

Lagumdžijine džukele su svom silinom i beskrupulozno nasrnule/kidisale na Popovića i, nakon verbalnog onanisanja (u falsetu) „u slavu i nepogrešivost Vođe čopora“, jednoglasno donijeli zaključke kojih se ne bi postidio ni Kim.

„Izjava člana predsjedništva Slobodana Popovića, data dnevnom listu Oslobođenje, nije tačna“, prvi je zaključak Odbora za mentalnu higijenu Lagumdžijinog tora. Sam ovaj zaključak je budalast koliko i njegovi kreatori, jer pledira da ocjenjuje tačnost/netačnost političkog stava, što je samo po sebi apsurdno.

Dalji jednoglasni zaključci članova predsjedništva Lagumdžijinog tora redaju se kao na Kimovoj traci:
„Data izjava nije u skladu sa stavovima i zaključcima SDP BiH,
Ovo nije način i nije pošteno prema SDP-u (ovaj zaključak predložio je Kalimero, op.aut.)
Ovo nije realna slika rada SDP-a u odnosu na druge političke partije (ovaj zaključak predložio je Minhauzen, op.aut.),
Ovakva izjava nije dobra za SDP,
Predsjedništvo sugeriše da se u izjavama koje se daju javnosti budu stavovi SDP-a (čitaj Lagumdžijini, op.aut.), a ne lični,
Odluke organa SDP BiH moraju se poštovati i provoditi, na način kako je to definisano Statutom SDP BiH“.

Nakon što je uže rukovodstvo Lagumdžijinog tora usvojilo ove bolesne zaključke, potvrdio ih je i Glavni odbor obora, produkujući na taj način Popovićevo izopštenje iz SDP-društva i njegovo slanje u samicu.

Egzekucija će uslijediti uskoro, ali džaba još jedno „ubistvo“.

Džukele, na čelu sa vođom čopora, opisanim lavežom dali su Popoviću za pravo i potvrdili svaku njegovu riječ izrečenu u „Oslobođenju“.

Kada Popović bude uskoro uklonjen iz SDP-a, ta stranka će biti potpuno očišćena od socijaldemokrata. SDP-ov tor biće savršena replika „Životinjske farme“.