петак, 29. март 2013.

Gorka idila


piše: Dragiša Delić, potpredsjednik PDP-a

I na kraju, zbog interesa Republike Srpske i zajedničkog nastupa u Sarajevu, selektori reprezentacije Srpske su odlučili da i dalje u Sarajevu vode odbrambenu igru sa snažnijim i intenzivnijim kontranapadima do sredine terena; sve u „interesu“ reprezentacije, a nikako klubova iz kojih dolaze igrači.

Sastanak dva lidera sa saradnica samo naizgled djeluje idilično.  

Kiseli osmjesi prilikom snimanja i slikanja pokazuju i najnaivnijim da idile nema među ovim „zaštitnicima“ Republike Srpske u Sarajevu. Naprotiv, vidi se, kad se pije gorka kava, da se ispod oka mjerka ko je šećeri s druge strane stola, a ko srče da se ne oprži.

Lažu se, al’ ajde što lažu sebe, već što lažu građane koji su interese Republike Srpske u Sarajevu predali ne njima iz platforme, već poslanicima koji dolaze iz Srpske, jer su za njih glasali. Prevara i varka koju laktaški sveznalica prosipa je ništa drugo već zaštita njegovih potrošenih političkih metuzalema u Sarajevu, koji decenijama dolje sjede, uvećavaju svoje bogastvo i, uzgred, sebe nazivaju zaštitarima iz Republike Srpske.

Nismo čuli da je smijenjen Mirko, da je opozvan Mlađen, da je vraćen poljuljani ugled RS usvajanjem zakona o carinskoj tarifi, da je SDS ogroman broj svojih članova zaposlio u Sarajevu..., da je, da je ....

Nismo čuli, a voljeli smo da čujemo, da li neko iz SDS-a upita drugu stranu koliko puta, po koliko miliona, iznesoše iz Srpske i odnesoše, a da niko ne zna gdje.  

E, tu se brani interes ovog naroda; tako što ćete njegovo bogastvo dati njemu, a nikako brkama i ćelama i zalizanim facama koji su djevojke za sve, i ekonomiju, i dividendu, i košarku, i jabuke...

Graktanja jednih na druge je sad zasad prestalo; današnji dan donese slijetanje na grančicu, koja je, uzgred rečeno, tanka pa može pući. Vidjeće se u narednom periodu da li će se opet pojaviti novi problemi u okviru reprezentacije Srpske u strategiji napada i intenzivnim kontrama ka golu protivnika...?!

Hoće, i opet će, kriv da bude SDS, i to samo što predstavnici te stranke koji dolaze iz prostora grada Istočnog Sarajevo sjede daleko jedan od drugog.
Predaleko.