среда, 06. март 2013.

EKSKLUZIVNO: Uhapšen Branimir Minić, član Elezove grupe

piše: Slobodan Vasković

Pripadnici MUP-a Srbije jutros su u Novom Sadu uhapsili Branimira Minića, člana zločinačke organizacije Darka Eleza. Minić je uhapšen u okviru akcije “Lutka”, i nakon što je Tužilaštvo BiH zatražilo od vlasti Srbije da ga liši slobode.

Minić se, između ostalog, tereti (SIPA, Tužilaštvo BiH) da je učestvovao u ubistvu Borisa Govedarice (bio jedan od pucača), pokušaju ubistva Đorđa Ždrala i ubistvu Vladimira Mačara, te pljačkama na teritoriji Sarajeva, kada je iz vozila CIPOS-a oteto 2,2 miliona evra. (Ove navode objavio sam u filmovima "Ubistva sa potpisom mafije" prvi i drugi dio). Prema tvrdnjama bezbjednosnih struktura, Minić je vrlo blizak saradnik Darka Eleza. Elez je 09.01. o.g., u razgovoru za ovaj blog, odbacio sve navode o svojoj umiješanosti u ubistvo Borisa Govedarice i druge kriminalne radnje.

Minić me je, 15 januara ove godine, putem telefona pozvao i rekao da će uputiti kratki dopis u kojem demantuje sve navode Anđelka Veljančića oko njegovog (Minićevog) učešća u brojnim ubistvima i pljačkama, koje su se proteklih godina desile na teritoriji Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Razgovor sa Minićem bio je kratak, a nakon što sam mu rekao da ću njegov demanti objaviti čim mi ga proslijedi, kontakt je prekinut.

Minićev dopis

Demanti Branimira Minića
Iznenađen sam koliko se u medijma pokušavaju proizvoljno rasvijetliti krivična djela iz proteklih godina, povezivajući moje ime sa nekim od tih događaja. Uz dužno poštovanje, smatram da nije korektno da se vodi vansudska rasprava preko medija, dopuštajući da bilo ko, bilo šta kaže i optužuje druge za najteža krivična djela, a da se prije toga ne provjeri tačnost tih informacija ili ne sačeka da se sud izjasni, koji je i nadležan za utvrđivanje istine.

Posle stalne medijske prozivke, koja je zasnovana na izjavama Veljančić Anđelka, koje imaju za cilj da se u javnosti unaprijed označe krivci za mnoga nerazrješena djela, od kojih bi prvenstveno ON i pravi krivci oprali ruke i obmanula javnost, prinuđen sam da se i ja medijski oglasim i najoštrije demantujem sve te njegove optužbe.

Ako se pažljivo pročitaju izjave koje je Veljančić dao, a mediji prenijeli, svako normalan može da zaključi da se sve svodi samo na priču bez jakih činjenica, a kamoli dokaza koje bi ponudio.

Koliko je smišljeni i zlonamjerni scenario zasnovan na lažima najbolje znam ja i ostale osobe, kojih se direktno tiču njegove optužbe i koje znaju da sve što je Veljančić u životu stekao i imao, a javnosti prećutao, dobio od Darka Eleza, kome svoju zahvalnost vraća lažnim optužbama, uvlačeći u njih i ljude koji nemaju veze sa kriminalom, ne mareći ni za jednu  porodicu, što i ne čudi od njega s obzirom  da svojoj djeci nikada nije pružao ni najmanje pažnje i ljubavi.

Doći će vrijeme da se Sud i javnost bolje upoznaju o liku i djelu Veljančić Anđelka, njegovoj  biografiji i moralu, kome je najbitnije da je u centru pažnje, što je dokazivao sve ove godine svojim lažnim izjavama kao, na primjer, da je učestvovao u ubistvu premijera Srbije Đinđića, pokušavajući da od sebe napravi najopasnijeg kriminalca. Što u narodu kažu "čega se pametan stidi budala se ponosi".

I niko nikada pri čistoj svijesti i pameti neće potvrditi njegove izjave, jer su neistinite!

Ja, Minić Branimir nigdje ne bježim i suočiću se sa svim optužbama i braniti svoju nevinost kada dođe vrijeme za to, i na odgovarajućem mjestu, u Sudu BiH u koji želim da imam povjerenje i nadam se fer suđenju, bez obzira na iznijetu propagandu, jer, u protivnom, čekaću da se predmet prebaci u Srbiju, gdje boravim na stalnoj adresi i dostupan sam u svakom trenutku pravosudnim organima.

Hvala na ukazanom vremenu i prostoru!