четвртак, 7. март 2013.

Ekskluzivno: Branimir Minić pušten iz pritvora

Piše: Slobodan Vasković

Branimir Minić, član zločinačke organizacije Darka Eleza, pušten je danas iz pritvora, nakon što je saslušan u novosadskoj policiji. Tokom saslušanja utvrđeno je da je Minić državljanin Srbije, zbog čega ne može biti zadržan u pritvoru niti izručen Bosni i Hercegovini, koja ga tereti za teška krivična djela ubistava i krađa. Miniću je, međutim, oređen kućni pritvor.
Kako se saznaje, Tužilaštvo BiH zatražiće od Srbije da se Minić procesuira u toj zemlji i spremno je srbijanskom tužilaštvu ustupiti taj predmet.

Pripadnici MUP-a Srbije juče su u Novom Sadu uhapsili Minića u okviru akcije “Lutka”, nakon što je Tužilaštvo BiH zatražilo od vlasti Srbije da ga liši slobode.

Minić se, između ostalog, tereti (SIPA, Tužilaštvo BiH) da je učestvovao u ubistvu Borisa Govedarice (bio jedan od pucača), pokušaju ubistva Đorđa Ždrala i ubistvu Vladimira Mačara, te pljačkama na teritoriji Sarajeva, kada je iz vozila CIPOS-a oteto 2,2 miliona evra. (Ove navode objavio sam u filmovima "Ubistva sa potpisom mafije" prvi i drugi dio). Prema tvrdnjama bezbjednosnih struktura, Minić je vrlo blizak saradnik Darka Eleza. Elez je 09.01. o.g., u razgovoru za ovaj blog, odbacio sve navode o svojoj umiješanosti u ubistvo Borisa Govedarice i druge kriminalne radnje.