петак, 22. март 2013.

Dodik u skupštini, uz vulgarne psovke, prijetio Slobodanu Popoviću

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik ne prestaje sa primitivnim atacima i fizičkim prijetnjama, pri tom ne birajući ni mjesto ni vrijeme.
Tako se Dodik na zasjedanju Narodne skupštine RS, na kojem je izabran kabinet Željke Cvijanović, vrlo brutalno i ispod svakog nivoa, obrušio na Slobodana Popovića, poslanika Socijaldemokratske partije BiH.

“Jebaću ti mater ako ne prestaneš da napadaš moju porodicu. Uništiću te”, rekao je Dodik Popoviću u skupštini i to pred svjedocima. Svi su ostali zaprepašteni nakon njegovog bahatog i primitivnog istupa, nakon čega se Dodik udaljio od Popovića. Međutim, nedugo nakon toga ponovo je prišao Popoviću i ponovio prijetnje, garnirajući ih najvulgarnijim psovkama.
“Imaš svjedoke da sam ti prijetio, pa izvoli to objavi”, rekao je na kraju svog primitivnog istupa Dodik.

Popović je o svemu obavijestio Igora Radojičića, predsjednika Narodne skupštine RS na kolegijumu ove institucije, potvrdili su za ovaj blog neki od članova tog tijela. Još su rekli da je Popović od Radojičića zahtijevao da ga zaštiti od Dodikovih nasrtaja.

Popović je prije nekoliko mjeseci javno rekao da bi trebalo istražiti na koji način je Dodikov sin Igor dobio kredit od IRB-a, vrijedan tri miliona KM.
 
Prije nekoliko mjeseci, na gotovo istovjetan način Dodik je teško izvrijeđao Vladu Trišića, upućujući mu niz vrlo ozbiljnih prijetnji. Trišić je taj razgovor snimio, a dio audio zapisa pojavio se u javnosti.

Kako je Dodik krenuo, uopšte neće biti iznenađenje ukoliko uskoro nekog fizički napadne, ili, pak, naredi svojim batinašima da se sa njegovim kritičarima obračunaju pajserima, bejzbol palicama, metalnim šipkama…