понедељак, 18. септембар 2023.

Militarizacija Režimske Bagre i nove prijetnje nasiljem: Bilbordi sa policijskim formacijama naoružanim dugim cijevima


Piše: Slobodan Vasković


Nenad Nešić, veliki perač narkonovca i narkodiler, kojeg je Milorad Dodik imenovao na poziciju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, nije običan idiot, već totalni kreten.


Upravo zbog toga dobio je od Dodika nalog da brani prijetnje koje Režim upućuje svima, a specijalni zadatak mu je da se obračunava sa onima koji na te prijetnje ukazuju.



Tako se Totalni Idiot Nešić, ubijeđen da je “vispren”, obrušio i na Jelenu Trivić, tvrdeći da na bilbordima, na kojima su prijeteće poruke “Granica postoji”, nema naoružanih lica.



Trivićeva je kazala da su takvi bilbordi uznemirujući, što je Režimu zasmetalo, pa su angažovali narkodilera da “drži lekcije”.



Na jednom od bilborda, koji su postavljeni u Banjaluci, je oružana formacija, koja je u stroju i naoružana dugim cijevima.


Jasna je poruka - da je Dodikov Režim spreman da se brani i oružjem. Iako nasilna, ta poruka je bezvrijedna, jer bi njihova odbrana trajala prekratko, a oni koji pozivaju na sukobe, svakako, bi prije njih pobjegli iz RS. Tako i narkodiler Nešić.



I ostali bilbordi na kojima se vide bilo šumski radnik ili poljoprivrednik imaju isti narativ - “Granica postoji”, čime se želi ukazati da Režimska granica unutar BiH, kako je oni zamišljaju, nije samo na putevima koji povezuju dva entiteta, i koje oni nezakonito već nekoliko sedmica blokiraju, već i u svim drugim predjelima kuda ide međuentitetska linija.


Prijetnje Režima nisu ništa novo, a koliko su “ozbiljni” svjedoči i činjenica da se 17.09. o.g., nisu usudili spriječiti dolazak visokog predstavnika Kristijana Šmita u Banjaluku, iako su najavili njegovo hapšenje i deportovanje.


Ali jesu opasni za slabije od sebe i spremni su na njih potegnuti oružje; Da je drugačije i da se ne boje naroda, ne bi uvodili drakonske, anticivilizacijske zakone.