четвртак, 14. септембар 2023.

Granica otimanja Režimskih vojnika ne postoji

Nešić, Glavaš i Nešić

Piše: Slobodan Vasković


“Najborbeniji” navodni branioci Republike Srpske i njene imovine, u pauzama “bitki” koje vode, ne prestaju da pljačkaju novac građana niti prestaju da kupuju sve redom parama zarađenim od narkotika, iznuda i drugih prljavih poslova.


Naravno, sve to čine vrlo harmonično, sa svih nivoa moći Kartela koji je spržio Republiku Srpsku.


Opština Istočno Novo Sarajevo, na čijem čelu je mladi sektaš Jovan Katić, investira u veliki projekat rekonstrukcije puta, u dužini od nekih cca 70 metara.



Riječ je o ulici Đure Jakšića, a izvođač radova je firma “DEMUS”.


Bitno je znati gdje vodi tih sedamdesetak metara uskoro sasvim novog asfalta   - do zemljišta koje su nedavno kupili perači narkonovca i nasilnici braća Nenad i Predrag Nešić.


Prvi je, kao što je opštepoznato, ministar bezbjednoosti u Savjetu ministara BiH, a drugi narodni poslanik DNS-a.



Samo za njihove lične potrebe, opština finansira rekonstrukciju puta, što je sasvim normalno. Bilo bi nenormalno da službenici opštine, na čelu sa načelnikom Katićem, rade u korist građana.


Taj put vodi na privatnu parcelu Nešića od cca 8.000 m2.


Parcelu su prije desetak dana kupili od starosjedioca R.K. za 700.000 KM.


Odmah su počeli da ruše objekte na njoj - dva polu okrugla hangara i dvije kuće, a nije im bilo lako šut odvesti, jer put nije asfaltiran, pa je to “završeno” sa Katićem. 



Zašto bi Nešići plaćali put koji je jedino njima potreban, kada to mogu platiti novcem građana.


Šta će na novoj parceli graditi nije toliko ni bitno; Važno je da je u toku novi projekat pranja novca.


Nešići trenutno grade na tri lokacije (obilježene zelenom bojom) u Istočnom Novom Sarajevu, dok mafijaška braća Mladen i Miloš Lučić i Aleksandar Glavaš, iza kojih stoji tajkun Mladen Milanović Kaja, grade na jednoj lokaciji (obilježena crvenom bojom). (nastaviće se)