субота, 16. септембар 2023.

Kad "utihnu tužioci i sudije"/KoronaMakine i Stogodišnji pravosudni procesi: Optuženi Marković u “Mercedesu” od 150.000 KM

koronaprofiter i kriminalac Saša Marković


Piše: Slobodan Vasković


Saša Marković, vlasnik kriminalne firme “Travel4Fun”, koja je kao “turistička organizacija” uvozila medicinsku opremu tokom pandemije virusa korona nalazi se na optuženičkoj klupi u slučaju “Korona ugovori” koji se “vuče kao slina” pred Okružnim sudom Banjaluka.


Dok se predmet vuče “kao slina”, Marković se “vuče” u automobilu Mercedes, S klase, vrijednom cca 150 hiljada KM.



Tako se nastavlja uhodano pravilo u RS - kriminalci koji su za Sektu Milorada Dodika opljačkali milijarde maraka u proteklih sedamnaest godina njegove vladavine, i kada su optuženi, uživaju u plodovima otimačine, dok je narod na ivici beznađa zbog teške ekonomske i finansijske situacija.


Marković bi, ako bude presuđen, trebalo da vrati 578.000 KM, što je ništa, jer je, tokom korone, preko njega i njegove tašna-mašna firme, ukradeno mnogo više novca. Nekih 2,4 miliona KM samo na jednom poslu.




Dio tog novca, Marković je isplaćivao Branislavu Zeljkoviću u prostorijama stranke Nenada Stevandića, a svaki put, prilikom isplata, Stevandić se nalazio u objektu.


Stevandić nije optužen iako je navodno istraživan, kao što je istraživana i njegova stranka zbog nelegalnog finansiranja, ali je Republičko tužilaštvo, Posebno odjeljenje, “utihnulo kao jaganjci”.



Utihnuli su i oko uloge Siniše Kostreševića, Narko”Generala” i Direktora policije MUP RS, u ovoj aferi, a spomenuto je njegovo ime na jednom od ročišta.


Već će sve to da “iscuri” i oko Kostreševića i njegove uloge u zaštiti virusnih profitera. Samo strpljivo. 



Da podsjetim, Republičko javno tužilaštvo u septembru prošle godine podiglo je optužnicu u aferi “Korona ugovori” zbog zloupotrebe službenog položaja u postupcima javnih nabavki za vrijeme pandemije, protiv Branislava Zeljkovića, Saše Markovića, Slavka Bojića, Sanija Crljića i Dragan Dubravca. 


Zbog pogoršanja Bojićevog zdravlja, suđenje, koje je počelo u februaru ove godine, prekinuto je vrlo brzo i nastavljeno polovinom septembra.



Svi optuženi se terete za nanesenu štetu od svega 1,3 miliona KM, iako je ona mnogostruko veća, što se da vidjeti i po vozilu kojim se “vuče” Marković.



P.S.

Večeras na FACE TV


Večeras gostujem kod Senada Hadžifejzovića u CD-u na Face TV u 18.45, pa kome je do gledanja...