понедељак, 29. април 2024.

Dva Fotošop Narcisa; NovoVulićka; Vratite nam Dušu M., ako je Vulićka kažnjena

Fotošop Narcisi Stanivukov ić i Radojičić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Draško FotoŠop Stanivuković i njegova Pošast Draškove Patologije, oduvali su sa političke scene Gradski odbor Partije Demokratskog Progresa.


Prema procjenama onih koji poznaju strukturu nekadašnjeg GO PDP BL, u  Stanivukovićevoj Pošasti, ostalo je tek oko 30 posto, dok je ostalih 70 posto Pošast poharala, jer nisu prošli inicijaciju za pripadnost novoosnovanoj Sekti, pa su zamijenjeni novim poklonicima lika i nedjela predsjednika Religioznog gradskog tehnološkog centra.


Tako je Stanivuković postao “otac” nove Sekte u Republici Srpkoj koja ima sve veze, kako kanibalske, tako i patološke, sa starom opštepoznatom sektom, na čijem čelu je Milorad Dodik, počasni predsjednik i Igor Dodik, njen stvarni šef.


Nova Sekta samo je jedan od pipaka Sekte Dodika&Dodika koja se od milja u narodu zove i Hobotnica. Ima i onih koji joj daju i prefiks Mafijaška. Tako zvuči potpuno precizno.


Prije nego nastavim da kažem da je osnivačkom skupu Pošasti Draškove Patologije prisustvovao predsjednik ničega Branislav Borenović koji se lažno predstavlja kao predsjednik PDP-a, a ta stranka više ne postoji nakon pretvaranja njenog Gradskog odbora u Pošast i Patologiju. 


Presolarni mali Zli Patuljak i Podmazani Borenović

Iako su upisani kao članovi Pošasti, na osnivačkom skupu nisu se pojavili Igor Crnadak, Mira Pekić, kao ni Milko Grmuša, koji se taj dan bavio “kabriolet dvoranom” i sjajno opisao taj pljačkaški projekat u kojem je od uloženih sedamdesetak miliona KM, opljačkano najmanje njih pedesetak; Grmuša je u tri riječi rekao o kabriolet dvorani sve - Nepoznati Ležeći Objekat. Perfektno, nema šta.


Biću bezočan, uzeću Grmušin opis “kabriolet dvorane” i primijeniti ga najveći dio pripadnika Pošasti - Nepoznati Ležeći Objekti, prisiljeni da leže pred Predsjednikom Religioznog gradskog tehnološkog centra.


Sada da pojasnim zašto prvi vrač nove sekte dobio titulu predsjednik Religioznog Gradskog tehnološkog centra.


Zato što njegova narciosidnost, koja višestruko prevazilazi sva njegov znanja pomnožena sa minus beskonačno želi da bude predsjednik bilo čega, jer bez tog “predsjednik” nikako se ne osjeća dobro, pa od bijesa zabija glavu u dobro raspaljeni solarijum.


Druga bitna odrednica iz titule je - Religioznog, što znači da se mora vjerovati u njega kao u “novoboga” (stari “bog” je u staroj Sekti), bez ikakve sumnje u njegovu “bezgrešnost”, “moći”, “um” i ostale “naume”.


Kao najozbilnija kandidatkinja da prva javno kaže da je za nju “Draško novobog” nametnula se u posljednje vrijeme Adrijana Basara, poznata i kao NovoVulića Malog Zlog Patuljka.


NovoVulićka Basara i Fotošop Prvosveštenik

Što se tiče drugog dijela titule - gradskog tehnološkog centra, ona jasno ukazuje da je prvosveštenik već pri kraju betonizacije centra Grada, prilikom koje je pomazao sve gradske tajkune i dao im da zidaju bez dozvola zgradurine, a oni njemu odgovorili podmazivanjem, kao i njegovim najbližim saradnicima. (Moram primijetiti da i Borenović izgleda i djeluje kao Podmazan).


Pomazivanje i podmazivanje će se nastaviti još brutalninje i bezočnije ako Pošast Draškove Patologije uspije da mu obezbijedi još jedan mandat gradonačelnika, što jeste tek teoretska mogućnost, ali i kao takva predstavlja razarajuću opasnost po Banjaluku.


Nije ovo nikakva satira, dapače: očekujem da Dodik&Dodik javno zahvale Stanivukoviću i Borenoviću na izuzetno uspješnom razaranju, potom i dokusurivanju Partije Demokratskog progresa i njenog pretvaranja u jednu patološku sektu.


2.

Nakon Stanivukovića, slijedi još jedan narcisoidni političar velikih ambicija; Riječ je o Igoru Radojičiću koji se u kasnim šezdesetim pokušava predstaviti kao alternativa i poziciji i opoziciji, iako još nije rekao suvisle riječi o tome na koji način će on biti alternativa.


Fotošop Radojičić

Njegov nastup nije ni komičan ni otužan, već je očajan, jer je ubjeđenja da fotošop može da prevari sve koji prate političku scenu u BiH/RS i natjeraih da zaborave u kojoj mjeri je bio sluga Dodika i direktni učesnik u sprovođenju njegovih antinacionalnih ciljeva.


Ne bih se više bavio Radojičićem, jer se tu nema čime baviti; ostavljam ga da se igra sa svih sedam jarića.


Vulićka tokom molitve za "boga"

3.

Ročišta Miloradu Dodiku pred Sudom BiH su predosadna. Bilo bi dobro da ponovo aktivira Sanju Vulić zbog XXX izjava. 


Duša Naša Majkić

Ako je Vulićka baš pretjerala, neka bar na jedno ročište dovede Dušanku Dušu Majkić. Već smo počeli zaboravljati kako draga Duša izgleda. 



 




 


 

Uhapšen Branislav Janjić, član narkoganga Darka Eleza, za trgovinu narkoticima; Janjić se dovodi u vezu i sa pripremama likvidacija

Piše: Slobodan Vasković


Branislava Janjića, bliskog saradnika Darka Eleza, uhapsili su rano jutros pripadnici PU Istočno Sarajevo.


Uhapšen je na osnovu crvene Interpolove potjernice u predmetu “Kode” u kojem su ranije privedeni Bojan Rističević, Boris Mitrović zvani Gilmar, Dalibor Bambarez Bambi, Aleksandar Hršum, Danilo Cicović, Еmina Mašić, Igor Cicović i Dragomir Pandurević.


Janjić je uhapšen na teritoriji opštine Istočna Ilidža.


Janjić se, u kriminalnim krugovima, ne dovodi samo u vezu sa narkoticima, već i sa organizovanjem “sačekuša” za osobe koje su suprotstavljene Klanu Darka Eleza.


U posljednjih nekoliko mjeseci bile su organizovane dvije “sačekuše” za Đorđa Ždrala, koji je višestruko presuđivan i u zatvoru je odležao 13 godina za ubistvo, a koji je zakleti neprijatelj Eleza.


U sukobu između Eleza i Ždrale palo je mnogo mrtvih glava, a da li je Elez, preko Janjića, nastavio taj sukob trebalo bi da pokaže dalja istraga?




Dodik na Face TV: Potpuni Fijasko Negativca Opasnih Namjera

Piše: Slobodan Vasković


Milorad Dodik potpuno se obrukao gostovanjem na “Face TV” gdje je pokušao da glumi “dobroćudnog” autokratu koji istovremeno nema ništa protiv drugih u BiH i ima sve protiv drugih koji žive u BiH.


Konfuzan, kontradiktoran, izgubljen u prevodu samog sebe, bez ijedne suvisle rečenice, Dodik je pokušao da ponizi BiH, stavljajući oba entiteta iznad države. 


Tako je sebi pružio “priliku” da tvrdi da nije za secesiju, već razdruživanje Federacije BiH i Republike Srpske.


Najnovija Dodikova “opcija” je tragikomična kao i on sam - potrošen, bez ikakve vizije i percepcije nadolazećih događaja u kojima igra jednu od glavnih uloga: Negativca, i to beskrupuloznog, naravno.

Dodikova vila između Pirana i Portoroža

Negirao je da je za bilo kakve sukobe, iako na terenu, teritoriji Republike Srpske, on malo šta kontroliše, tako da incidenti mogu izbiti svaki čas, a da on nema nikakve mogućnosti da ih spriječi. MUP RS je razorena institucija, čije preostale dijelove mrvi njegov sin Igor imenujući svoje kadrove na rukovodeća mjesta.


MUP RS, njegov rukovodni kadar, jeste privatizovan od Dodika&Dodika, ali se policija koja živi od plate potpuno okrenula protiv njih.


Iako je tvrdio da nije za rat, ipak je koketirao sa sukobima, videći sebe kao komandanta, što je već potop političkog Pajaca, jer je “zaboravio” reći da bi komandovao isključivo šleperima švercovanih cigareta i cisternama švercovanih naftnih derivata. Ipak, to se podrazumijeva.

Vile u Portorožu

Hvala Bogu pa Dodik ne može izazvati rat, ne može izazvati ni veće sukobe, sem sporadičnih incidenata, te je njegovo “komandovanje” unaprijed osuđeno na propast.


Dodik je sam sebe vrlo precizno predstavio kao političara bez ikakve vizije i da sve što radi čini adhok i u skladu sa ličnim potrebama; Tako je “iznenada” shvatio da je podržavajući prenošenje brojnih institucija sa entitetskog na državni nivo “pogriješio”.


Ogavno je bilo slušati njegove satrule opservacije o tome zašto je, nakon javnog priznanja genocida u Srebrenici, promijenio mišljenje. Opet je kazao da je “pogriješio”, pa je pitanje kada je uopšte učinio nešto što nije bila greška. 


“Greška” je, kako je rekao, i što je Željka Cvijanović učestvovala u imenovanju Zlatka Lagumdžije za predstavnika BiH u UN-u, a Dodikove mahalske tvrdnje da je to učinio iz “humanih razloga”, jer je Lagumdžija imao namjeru da u SAD “liječi člana porodice” su ispod svakog nivoa.


Ako je Cvijanovićeva “pogriješila” zbog Dodikove “empatije” prema Lagumdžiji, imala je priliku da tu grešku popravi na sjednicama Predsjedništva čije bi zakazivanje tražila, nakon što je Rezolucija o genocidu u Srebrenici ušla u UN; Međutim, nije to ni pokušala učiniti, iako su i ona i Dodik, navodno žestoko, (suštinski, samo deklarativno), protiv donošenja Rezolucije. Sva priča o tome Im je služila/služi za prikrivanje teških poraza u sudaru sa Zapadom, ali i teške, preteške ekonomske, finansijske i privredne situacije u RS. 


Njihovo nečinjenje na ovoj političkoj temi koju su teško zloupotrijebili je giganstko, pa odgovorno tvrdim da su i Dodik i Cvijanovićeva, upravo zbog nečinjenja, kosponzori donošenja Rezolucije, iako su, navodno, protiv toga svim silama i snagama. 


Naravno, Dodik bi na sve rekao da je “pogriješio”, ali je pitanje za njega zašto nije rekao Cvijanovićevoj da “nešto učini” kad je on već, kako tvrdi, toliko protiv donošenja Rezolucije. Sve “greška” do “greške” - predug put pun “grešaka” nakon kojih je on postao milijarder, a narod RS na ivici siromaštva, raseljen i u stalnom niskom startu, spreman na bijeg što dalje od Dodikove patološke, autokratske vlasti.


Istina, kada su njegovi lični interesi u pitanju, malo je grešaka počinio, a kada su nacionalni interesi Srba u pitanju, on je Najveća Greška i Neprijatelj Srba No1.


Njegova malicioznost i vrijeđanje drugih, u ovom slučaju Bošnjaka, ali i inteligencije svakog normalnog čovjeka, je bezgranična.


Ponuda da Republika Srpska “plati odštetu Federaciji BiH od dvije milijarde kada se razdruže” je samo dokaz da je on milijardama svjetosnih godina udaljen od razuma. U svom odvratnom maniru “ponudio je” da Federaciji preda i Spomen područje u Potočarima, što je uvreda žrtava ukopanih na tom mjestu i njihovih porodica. I to vrlo svjesna uvreda, kojom je poručio “nosite se i vi i vaše žrtve”.


Dodik je beskarakterni, amoralni  Nikogović, bez trunke empatije, koji samo pokušava da pobjegne “sa suvog”, jer škrge se sve više suše i nedostaje mu vazduha sve više i više.


To što vazduh koji mu je preostao ne želi, kako je rekao, da “diše sa muslimanima” pokazuje samo da je njegovo otrovno djelovanje u terminalnoj fazi i da tu nema izlječenja. The End.



Dodik treba da ide što prije, a, uprkos tome što tvrdi da će još dugo “biti na političkoj sceni”, otići će brzo, htio, ne htio.


Dodik je satanizovao SAD-e, manjim dijelom Njemačku i Veliku Britaniju, pokušavajući “da namigne” ka EU, ne bi li se ponovo raznorazni lajčaci  i ajhorstove napregnuli da mu pomognu, ali kako pomoći Individui koja se politički, a, ubijeđen sam u to, i mentalnio raspala?


Ipak nije odolio da kaže kako se EU raspala, a balavljenje o kvalitetnoj finansijskoj, ekonomskoj, privrednoj situaciji u RS je samo balavljenje i ništa više.


Nema potrebe da dalje opserviram Dodikovo bauljanje u pomenutom intervjuu. Neće se zadugo pridći nakon tog fijaska. U stvari, neće se više nikada ni pridići ni dići iz nokaut faze u kojoj je već predugo.


Za kraj: Tekst je ilustrovan dijelom imovine Milorada Dodika koju posjeduje u Portorožu i na samoj granici teritorije Portoroža i Pirana. Dodik je "demantovao" da ima imovinu u Sloveniji.


Tu imovinu je stekao zajedno sa Slobodanom Stankovićem, a, prije nego je Stanković preminuo, ultimativno je od njega zahtijevao da mu je svu preda u vlasništvo, što je tadašnji vlasnik “Integral-inženjeringa” odbio.




недеља, 28. април 2024.

Optužnica protiv Debeveca i Osmice u prvoj polovini juna

Piše: Slobodan Vasković


1.

Tužilaštvo BiH trebalo bi da, u prvoj polovini juna ove godine, podigne optužnicu protiv Ranka Debeveca, suspendovanog predsjednika Suda BiH, i bivšeg direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića Osmice.


Njih dvojica se terete da su, između ostalog, ilegalno prisluškivali uposlenike Suda i Tužilaštva BiH koji su radili na predmetima “Respiratori” i “Diploma”, za uništavanje dokumentacije, za brojne druge nedozvoljene radnje.


Uz to je Debevec zloupotrebljavao CMS što je poseban dio istrage.


2.

Uzalud su prisluškivali i vršili pritisak, jer je Fadil Novalić, bivši premijer Federacije BiH, pravosnažno presuđen na četiri godine zatvora i nalazi se na izdržavanju kazne u zatvoru u “Vojkovićima”, kao i Fahrudin Solak (presuđen na šest godina) i Fikret Hodžić (presuđen na pet godina robije).


3.

Da li će još neko od brojnih saslušanih u ovom slučaju biti optužen nisam mogao da potvrdim, ali bi bilo logično, jer je ovdje riječ o organizovanom kriminalu, a Debevec i Osmica bili su na čelu organizovane zločinačke grupe uz pomoć koje su, koristeći državne funkcije, počinili brojna nedjela i, između ostalog, sebi pribavili ogromnu imovinsku korist.


4.

U slučaju “Osmica/Debevec” već je, 25.04.0.g., potvrđena optužnica protiv Vasvije Vidović koja je pokušala da prikrije dokaze protiv Debeveca, tako što je njegov telefon, koji je. Skrivao u gaćama, htjela da iznese iz prostorija Sipe, nakon što su Debevec i osmica uhapšeni 18.12.2023. godine.


Svi telefoni Debeveca (njih tri) su otključani i ono što ima u njima će otvoriti još nekoliko velikih slučajeva.


5.

Debevec je duboko umiješan i u presudu kojom je spriječeno izručenje Zdravka Mamića, nekadašnjeg vlasnika FK “Dinamo” iz Zagreba, Hrvatskoj, a Mamićev prijatelj Ljiljanko Palac dao mu je sat vrijedan 15.000 evra.


Zajedno sa Debevecem u ovaj slučaj do grla je umočen i tužilac Oleg Čavka koji je, direktno po instrukcijama Palca, radio na oslobađanju Mamića.


Mamić je potvrdio da je od njega na poklon sat dobio Debevec.


6.

Debevec je progonio i uposlenike Suda BiH, a nerijetko im je po njegovom naređenju, bila uništava imovina, prije svega automobili.


Čak se lažno predstavljao kao “Inpsektor Dževdet”, pa je od konobara u raznim ugostiteljskim objektima u kojima su sjedili uposlenici Suda BiH zahtijevao da mu dojavljuju sa kim su sjedili i šta su pričali.

7.

Debevec je sa Mladenom Lučićem, narkodilerom i peračem narkonovca, koji je dio narkostrukture Nenada Nešića, dogovarao i oslobađajuću presudu za Milorada Dodika u procesu koji se vodi protiv njega zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika za BiH.


Pregovori između Debeveca i Lučića počeli su u Malagi, a finiširani su u Sarajevu.

 

Lučić je krenuo sa ponudom od četiri miliona KM, što je Debevec odmah odbio. Lučić je krenuo da licitira, ali Debevec mu je saopštio - “To će vas koštati četiri miliona evra. Uzmi ili ostavi.”


Nakon toga, Lučić se vratio iz Malage u Istočno Sarajevo “na konsultacije”; Ponuda Debeveca je prihvaćena - četiri milliona evra za oslobađajuću presudu. I to da mu se donesu u njegov stan u Malagi u kešu.

8.

Debevec, je putovao u Malagu u Španiji krajem novembra 2023., zajedno sa Mladenom Lučićem, bratom Miloša Lučića, bivšeg ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.


U to vrrijeme, Miloš Lučić bio je još uvijek osumnjičeni za zloupotrebu položaja, a uhapšen je 06.12.2022. godine.


9.

Debevec i Lučić su istim avionom otputovali da navodno gledaju finalni turnir Dejvis kupa 2023. godine, koji je odigran u Malagi, od 21.- 25.11. 2023. godine, a na kojem je učestvovala i reprezentacija Srbije, predvođena Novakom Đokovićem.


Međutim, tenis je bio samo odličan izgovor, a Debevec i Lučić su dogovarali, osim kako da se oslobodi Dodik, i da Miloš Lučić prođe što “bolje na Sudu BiH”.

10.

Moji izvori tvrde da su dogovorili da “Miloš Lučić bude sporazumno osuđen na godinu dana zatvora”, što znači da bi kaznu mogao da otkupi.


I Mladen i Miloš Lučić su članovi Nešićevog DNS-a, a kolika je njegova uloga u cijeloj ovoj “Španskoj priči” pokazaće istraga.


Lučići, koji su u nizu nelegalnih poslova sa Nešićem već godinama, multimilioneri su i nije im bio problem da ispune bilo koju želju Debevecu.


11.

Međutim, ono što su Lučić i Debevec planirali neće se desiti, jer je Ranko Debevec uhapšen 18.12.2023. godine.


12.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je, 29.12.2023. godine, optužnicu zbog korupcije protiv bivšeg državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića i još tri osobe. Tužilaštvo BiH tereti Lučića za zloupotrebu više od 69.260 maraka (oko 35.400 evra).



Prije pregovora sa Lučiće, Debevec je o oslobađajućoj presudi za Dodika pregovarao sa Milanom Tegeltijom, bišim predsjednikom VSTS, savjetnikom Dodika i novimenonovanom konzulu BiH u Rijeci.