понедељак, 22. април 2024.

Uhapšen i Adnan Smajlović Lepi, desna ruka velikog narkodilera Admira Arnautovića Šmrka


Piše: Slobodan Vasković


U sarajevskom naselju Dobrinja uhapšen je Adnan Smajlović Lepi, desna ruka Admira Arnautovića Šmrka, velikog sarajevskog narkobosa.


Lepi je samo jedan od preko dvadeset privedenih/uhapšenih u akciji Sipe i MUP-a Kantona Sarajevo; Akcija se zove “Black Tie 2”.


Sve je krenulo rano jutros kada su slobode lišeni biznismen Gordan Memija i Mustafa Selmanović, šef Specijalne jedinice FUP-a Sarajevo, pod sumnjom da su sarađivali sa Kartelom “Tito i Dino”, na čijem čelu je Edin Gačanin koji u Holandiji služi kaznu zatvora od sedam godina.



Gačanin je presuđen novembra prošle godine.


Nakon toga, hapšenja su krenula kao na traci i to po nalogu Tužilaštva BiH, tužioca Sanjina Kulenovića.


Mediji su javili da je priveden i saslušan Vahidin Munjić, direktor FUP-a, ali i još niz visokih policijskih funkcionera. 


Munjić

“Avaz” je objavio da su među uhapšenima i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.


Uhapšeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović. Uhapšen je i Haris Behram, ali i, kako saznajemo, direktor bolnice u Zenici Tarik Zulović. On će biti prebačen u SIPA-u. Među uhapšenima je i Ermin Alamerović zvani Kiki. On je vlasnik jedne privatne fime na Dobrinji. (nastaviće se)