понедељак, 22. април 2024.

Skajprepiska narkodilera/Keljmendi Nikoliću: Bio sam sa Ibrom (Bešlijom) i Šehom (Nerminom Šehovićem); Uvezao nas je Denis (Stojnić)

Stojnić

Piše: Slobodan Vasković


Najavio sam da ću objaviti Skajporuke Elvisa Keljmendija u kojima on potvrđuje da kontroliše Ibru Bešliju, tadašnjeg šefa Federalne istražne službe, i Nermina Šehovića, koji je u to vrijeme bio šef detašmana FUP-a u Zenici.


U porukama, koje razmjenjuje sa Aleksandrom Nikolićem, optuženim zajedno sa Bojanom Cvijetićem i njegovom narkogrupom, Keljmendi ga obavještava da je “bio sa Ibrom i Šehom”.

Keljmendi

Keljmendi dalje navodi da ga je sa Bešlijom i Šehovićem “uvezao Denis”.


“Denis me upoznao s njima”, piše Keljmendi.



Riječ je o Denisu Stojniću, jednom od članova zločinačke organizacije Mehmeda Osmanagića Osmice koji je, iako narkodiler, batinaš i piroman, imao počasnu službenu legitimaciju te Agencije.  


Stojnić je bio u pritvoru zbog trgovine narkoticima, a protiv njega se i dalje vodi istraga. 

Adi Nukić

Stojnić je, zajedno s Keljmendijem i Adijem Nukićem, bio Osmicina udarna pesnica preko koje je obavljao niz prljavih poslova koji nisu vezani samo za narkotike, već i zastrašivanje i nasilje nad njegovim protivnicima ili osobama koje je smatrao opasnim po interese Bakira Izetbegovića.

Osmica

Objavio sam ranije niz tekstova o ovoj sprezi i njihovim zločinačkim poslovima.


Keljmendi Nikolića obavještava da Bešlija i Šehović “hoće samo Šmrka”.

Riječ je o Admiru Arnautoviću Šmrku, velikom narkodileru, koji je, takđe, bio mjesecima u pritvoru i protiv kojeg se vodi istraga zbog trgovine narkoticima i pranju novca preko, između ostalih, Ibrahima Hadžibajrića i Elmedina Karišika, vlasnika firme “Plaza group”.


Šmrk

Objavio sam već da je Karišiku poslove za pranje narkonovca, osim Hadžibajrića, sređivao i Kemal Ademović, politički direktor stranke “Narod i Pravda”, na čijem čelu je Elmedin Konaković. Ademović je delegat u Domu naroda BiH i bivši direktor AID-a.


Šmrk je, takođe, bio pod kontrolom Osmice, a štitila ga je i Dijana Kajmaković, suspendovana tužiteljka Tužilaštva BiH, ali je iz prepiske jasno da nije plaćao reket Bešliji i Šehoviću, te da zbog toga traže informacije o njemu.

Bešlija

Naravno, sve je to igra Osmice, koji je Bešliju i Šehovića gurao na Šmrka kako bi ga što jače vezao za sebe, jer ga je “štitio” od njih, iako su i Bešlija i Šehović bili pod direktnom Osmicinom kontrolom. I ne samo oni, već još niz drugih visokih funkcionera iz političkih krugova, različitih nacionalnosti. 


Da je Osmica dirigovao cijelom “igrom”, potvrđuje i činjenica da Keljmendi navodi kako Bešliju i Šehovića na Šmrka “gura Denis (Stojnić)”.


“To ga Denis gura, brate”, piše Keljmendi Nikoliću, što je za Keljmendija, valjda “šala”, jer je sa Stojnićem bio dio Osmicinog Tima.


Sjakprepiska, koju sam objavio danas, potvrđuju da je istina da Keljmeni kontroliše sve u FUP i OSA, kao što je i naveo u skajaudio zapisu, koji sam juče objavio. Zaista je kontrolisao sve, bespogovorno slušajući Osmicu. (nastaviće se)



.