понедељак, 29. април 2024.

Dva Fotošop Narcisa; NovoVulićka; Vratite nam Dušu M., ako je Vulićka kažnjena

Fotošop Narcisi Stanivukov ić i Radojičić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Draško FotoŠop Stanivuković i njegova Pošast Draškove Patologije, oduvali su sa političke scene Gradski odbor Partije Demokratskog Progresa.


Prema procjenama onih koji poznaju strukturu nekadašnjeg GO PDP BL, u  Stanivukovićevoj Pošasti, ostalo je tek oko 30 posto, dok je ostalih 70 posto Pošast poharala, jer nisu prošli inicijaciju za pripadnost novoosnovanoj Sekti, pa su zamijenjeni novim poklonicima lika i nedjela predsjednika Religioznog gradskog tehnološkog centra.


Tako je Stanivuković postao “otac” nove Sekte u Republici Srpkoj koja ima sve veze, kako kanibalske, tako i patološke, sa starom opštepoznatom sektom, na čijem čelu je Milorad Dodik, počasni predsjednik i Igor Dodik, njen stvarni šef.


Nova Sekta samo je jedan od pipaka Sekte Dodika&Dodika koja se od milja u narodu zove i Hobotnica. Ima i onih koji joj daju i prefiks Mafijaška. Tako zvuči potpuno precizno.


Prije nego nastavim da kažem da je osnivačkom skupu Pošasti Draškove Patologije prisustvovao predsjednik ničega Branislav Borenović koji se lažno predstavlja kao predsjednik PDP-a, a ta stranka više ne postoji nakon pretvaranja njenog Gradskog odbora u Pošast i Patologiju. 

Presolarni mali Zli Patuljak i Podmazani Borenović

Iako su upisani kao članovi Pošasti, na osnivačkom skupu nisu se pojavili Igor Crnadak, Mira Pekić, kao ni Milko Grmuša, koji se taj dan bavio “kabriolet dvoranom” i sjajno opisao taj pljačkaški projekat u kojem je od uloženih sedamdesetak miliona KM, opljačkano najmanje njih pedesetak; Grmuša je u tri riječi rekao o kabriolet dvorani sve - Nepoznati Ležeći Objekat. Perfektno, nema šta.


Biću bezočan, uzeću Grmušin opis “kabriolet dvorane” i primijeniti ga najveći dio pripadnika Pošasti - Nepoznati Ležeći Objekti, prisiljeni da leže pred Predsjednikom Religioznog gradskog tehnološkog centra.


Sada da pojasnim zašto je prvi vrač nove sekte dobio titulu predsjednik Religioznog Gradskog tehnološkog centra.


Zato što njegova narciosidnost, koja višestruko prevazilazi sva njegov znanja pomnožena sa minus beskonačno želi da bude predsjednik bilo čega, jer bez tog “predsjednik” nikako se ne osjeća dobro, pa od bijesa zabija glavu u dobro raspaljeni solarijum.


Druga bitna odrednica iz titule je - Religioznog, što znači da se mora vjerovati u njega kao u “novoboga” (stari “bog” je u staroj Sekti), bez ikakve sumnje u njegovu “bezgrešnost”, “moći”, “um” i ostale “naume”.


Kao najozbilnija kandidatkinja da prva javno kaže da je za nju “Draško novobog” nametnula se u posljednje vrijeme Adrijana Basara, poznata i kao NovoVulićka Malog Zlog Patuljka.


NovoVulićka Basara i Fotošop Prvosveštenik

Što se tiče drugog dijela titule - gradskog tehnološkog centra, ona jasno ukazuje da je prvosveštenik već pri kraju betonizacije centra Grada, prilikom koje je pomazao sve gradske tajkune i dao im da zidaju bez dozvola zgradurine, a oni njemu odgovorili podmazivanjem, kao i njegovim najbližim saradnicima. (Moram primijetiti da i Borenović izgleda i djeluje kao Podmazan).


Pomazivanje i podmazivanje će se nastaviti još brutalninje i bezočnije ako Pošast Draškove Patologije uspije da mu obezbijedi još jedan mandat gradonačelnika, što jeste tek teoretska mogućnost, ali i kao takva predstavlja razarajuću opasnost po Banjaluku.


Nije ovo nikakva satira, dapače: očekujem da Dodik&Dodik javno zahvale Stanivukoviću i Borenoviću na izuzetno uspješnom razaranju, potom i dokusurivanju Partije Demokratskog progresa i njenog pretvaranja u jednu patološku sektu.


2.

Nakon Stanivukovića, slijedi još jedan narcisoidni političar velikih ambicija; Riječ je o Igoru Radojičiću koji se u kasnim šezdesetim pokušava predstaviti kao alternativa i poziciji i opoziciji, iako još nije rekao suvisle riječi o tome na koji način će on biti alternativa.


Fotošop Radojičić

Njegov nastup nije ni komičan ni otužan, već je očajan, jer je ubjeđenja da fotošop može da prevari sve koji prate političku scenu u BiH/RS i natjera ih da zaborave u kojoj mjeri je bio sluga Dodika i direktni učesnik u sprovođenju njegovih antinacionalnih ciljeva.


Ne bih se više bavio Radojičićem, jer se tu nema čime baviti; ostavljam ga da se igra sa svih sedam jarića.

Vulićka tokom molitve za "boga"

3.

Ročišta Miloradu Dodiku pred Sudom BiH su predosadna. Bilo bi dobro da ponovo aktivira Sanju Vulić zbog XXX izjava. 


Duša Naša Majkić

Ako je Vulićka baš pretjerala, neka bar na jedno ročište dovede Dušanku Dušu Majkić. Već smo počeli zaboravljati kako draga Duša izgleda.