уторак, 30. април 2024.

Određen pritvor narkodileru Branislavu Janjiću, članu Kartela Darka Eleza; Janjićeva supruga u bjekstvu i za njom je raspisana potjernica; Dokumenti koji svjedoče kako je djelovala Janjićeva narkogrupa


Piše: Slobodan Vasković


Branislavu Janjiću, bliskom saradniku Darka Eleza, određen je jednomjesečni pritvor.


Odluku o pritvoru donio je Okružni sud Istočno Sarajevo.


Njegova supruga Biljana koja je, takođe, član narkogrupe što je djelovala na području Istočnog Sarajeva je u bjekstvu i za njom je raspisana potjernica.


Članovi ove grupe su još Bojan Rističević, Boris Mitrović zvani Gilmar, Dalibor Bambarez Bambi, Aleksandar Hršum, Danilo Cicović, Еmina Mašić, Igor Cicović i Dragomir Pandurević, Milan Međo i drugi.


Međo je poznat, ne samo po trgovini narkoticima, već i po tome što je dočekao Milorada Dodika 09.11.2020. godine, kao član SNSD-a na predizbornom skupu u Vojkovićima, o čemu sam nekoliko puta objavio video klip koji to potvrđuje; Dodik nikada nije pojasnio otkud on sa Međom, iako to nije jedini narkodiler sa kojim se javno sastao.


Janjića, u krugovima u podzemlju, dovode i u vezu sa organizovanjem pokušaja likvidacija.


O tome kako je djelovala Janjićeva grupa, koristeći Skaj i ANOM aplikacije, svjedoči prijedlog Okružnog tužilaštva o pritvoru kojeg objavljujem u nastavku teksta.