четвртак, 19. мај 2022.

Zadnji Udar i Posljednji Dani: Gladni hoće po svaku cijenu da preuzme “Aluminu; Dodik hoće “Aluminu” samo za sebe; Poslušna Dušica Šolaja bez upotrebne vrijednosti


1.

Zoran Stevanović Gladni je u svom zadnjem jurišu na “Aluminu”, ali ne “forsira” napad u Zvorniku.


Bojno polje na kojem juriša su Laktaši, gdje obitava individua Milorad Dodik. 


Proteklih nedjelja Gladni, kao gluva kuja, hoda po Banjaluci i Laktašima, vrši pritiske na Sektaške “organe” kako bi dobio podršku za preuzimanje FG “Birač” i “Alumine”. 


2.

Koncepcija Gladnog gangstera odvija se na dva odvojena kolosijeka. 

-Da preko povezanih kriminalnih lica kupi potraživanja koja Republika Srpska ima preko svojih fondova i institucija u FG “Birač” u stečaju (oko 43 miliona KM). Naravno, za ta potraživanja bi, maksimalno, platili nominalnu vrijednost, iako je efektivna višestruko veća. 

Premijer Radovan Višković je definisan kao ovan predvodnik ove kriminalne transakcije, a povodom toga imao je, u proteklih mjesec dana, nekoliko “zatvorenih” sastanka sa Stevanovićem i njegovim narkopartnerom Gordanom Pavlovićem Gocijem, vlasnikom firme “Pavgord”.


Na sastancima se licitiralo da li će Višković od NarkoGocija dobiti 1,5 miliona KM ili 2 miliona KM za kriminalne radnje koje treba izvršiti. Gladni tvrdi da su se našpli, oko mita, “na POLA puta”.


Toliko su “pregovori” bili “tajni” da za njih zna Vlada RS.


Kao potencijalni kupci potraživanja Vlade RS u igri su, kako “igrači” tvrde “Pavgord” iz Foče, “Galens” i “Promist” iz Novog Sada (obje firme su  finansijeri “Pavgorda”). 


Podvarijanta ovog plana je da se isture “treća lica” koja bi uslužno za “Pavgord” kupili potraživanja. 


3.

Drugi kolosjek kojim napada Zoran Stevanović Gladni je smjena postojećeg rukovodstva “Alumine” koje se već godinama bori protiv kriminalnog preuzimanja od strane G&G - Gocija i Gladnog. 


Gladni je, istina samo do određene nevelike mjere,  svjestan da su mu male šanse da bude lično imenovan; Zato što je jedan od šest Kumova Kavačkog NarkoGanga u Republici Srpskoj. 


Upravo zbog toga Gladni vrši pritisak na Milorada Dodika da postavi nekog drugog “privremenog igrača” umjesto njega, kojeg bi kaširali za mjesec do dva,  na čelo “Alumine”; prije toga, Žrtveni Jarac bi za Gladnog i Dodika u mjesec ili dva odradio prljav posao, obavezao se na isplatu preko 120 miliona KM “Pavgordu” i napravio prelaznu varijantu za imenovanje Gladnog. 


4.

Nema nikakve sumnje da je Milorad Dodik ključ i uzročnik višegodišnje agonije u kojoj se nalaze “Alumina” i “Birač”, primarno zato što je lično zainteresovan da preuzme kompletnu fabriku. 


5.

G&G su mu se učinili kao izvrsna prilika da umjesto njega urade prljav posao, ali bi u toj varijanti Dodik dobio samo trećinu fabrike. Dodika ne interesuje opcija da sa bilo kim djeli “Aluminu”, hoće je samo za sebe i samo procjenjuje koji je najkraći i najefikasniji način da je prigrabi, a G&G ostavi “na suvom”. 


6.

Ono što je zaista začuđujuće jeste ćutanje velikog broja narodnih poslanika o problemu u kojem se nalaze “Alumina” i “Birač”. 


Osim poslanika Nebojše Vukanovića, nedavno je na probleme u vezi sa fabrikom ukazala poslanica Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika RS. Učinila je to tokom boravka u Zvorniku. 


7.

Naravno, odmah je otrovom reagovao NarkoStevanović koji je, očekivano pokušao uputiti otrovnu strijelu preko njemu lojalne i veoma bliske narodne poslanice Dušice Šolaje. 


Šolaja je nemušto pokušala da “podsjeti” Trivićevu da je PDP učestvovao u privatizaciji FG “Birač” davne 2002. i 2003. godine i, možete misliti, ukazala da je “Zvornik jedna razvijena i respektabilna gradska sredina”. Zaboravila je Šolaja samo prefiks Narko!!!




 

Budući da Šolaja, koju pripadnici Sekte maltretiraju na razne načine, a ona ne smije da pisne, priprostom zamjenom teza pokušava da fokus priče prebaci na dešavanja od prije 20 godine, a pri tom zaboravlja šta je bilo u međuvremenu ili pak šta se trenutno dešava, evo nekoliko oštrih javnih pitanja za tupu Šolaju: 

  1. Ko je to bio na vlasti sve vrijeme vođanja FG Birač dok su na čelu firme bili Litvanaci? Da li je to možda SNSD?
  2. Da li su istim tim Litvancima 2012. godine IRB i Aleksandar Džombić dali kredit od 19,4 miliona KM? Koliko je od toga uzeo Džombić, koliko Dodik, a koliko Stevanović? Zajedno su uzeli pet miliona KM keša!
  3. Da li je vlada SNSD-a ostala “kratka” od Litvanca za najmanje 43 miliona KM koliko danas potražuju prema Biraču u stečaju? Kako je uopšte moguće da ostanu višemilionske nenamirene poreske obaveze i obaveze sa socijalna davanja od tako velike izvozničke firme, osim ako tvoj šef Milorad Dodik godinama nije gledao kroz prste Litvancima. Gledanje kroz prste košta građane, a Dodiku nabija milione i džep, zar ne?
  4. Da li je sa tvojim šefom Miloradom Dodikom Vladimir Romanov bio u izvrsnim odnosima? Odaću ti tajnu: I danas su u stalnom kontaktu i izvrsnim odnosima.  
  5. Da li je i tvoj neposredni šef Zoran Stevanović Gladni godinama sarađivao sa Litvancima dok su satirali “Birač” i “Aluminu”? Da li znaš da je saradnja bila izuzetno lukrativna?
  6. Da li je tvoj šef Zoran Stevanović gledao dok Litvanci sijeku “Aluminu” (nekadašnju “Energoliniju”) i “Birač” u staro gvožđe? 
  7. Da li je tvoj šef Zoran Stevanović Gladni organizovao kriminalnu grupu sa Gordanom Pavlovićem Gocijem sa namjerom da putem fiktivnih zaloga preuzme Aluminu?
  8. Da li si, Šolaja, osudila monstruozne napade na “Aluminu” tvog NarkoŠefa i blokade računa fabrike, iako odlično znaš šta su namjere NarkoKlana sa firmom? 
  9. Koliki nečovjek moraš biti da trpiš naredbe Stevanovića koji kao jedan od vođa Kavačkog klana truje djecu u RS?


Kad si već navela, bez prefiksa, da je Zvornik “respektabilna sredina”, pitao bih te kako ocjenjuješ stanje na tržištu narkotika u Zvorniku? Ima li promjene u strukturi narko dilera, sitnih ili krupnih? Ima li bitnijih odstupanja u pogledu zelenaških kamata tvog šefa Gladnog?


Šolaja je pokvarena ploča režima; Svojom idiotskom izjavom je pokazala da na nju više niko ne računa, ali da to ni ne zna.


Gladni je pripremio zamjenu za nju u sljedećem mandatu u Narodnoj skupštini. Umjesto Šolaje, u izbornoj jedinici 7 za Narodnu skupštinu RS, Gladni je zaigrao na Ljubicu Vasiljević, suprugu zaštitnika narko kartela Aleksandra Vasiljevića, načelnika PU Zvornik. 


Kako je malo ostalo do novih izbora, očekujem da mi Šolaja, u “kapacitetu” narodnog poslanika, u kratkom roku, javno odgovori na postavljena pitanja.