понедељак, 23. мај 2022.

Nazovi MUP RS radi Ubistva: Kako je Filip Korać, aktuelni šef Zemunskog klana pušten iz tadašnjeg CJB Bijljina, a da nije ni saslušan oko ubistva NarkoDilera Čede Đokića u Zvorniku; Koraću tada čak ni telefon nije oduzet

Filip Korać, aktuelni šef Zemunskog klana


Piše: Slobodan Vasković


1.

NarkoDiler Čedo Đokić je likvidiran 01.08.2016., na balkonu svog stana u Zvorniku. Ubijen je iz snajpera. Ubice nikada nisu otkrivene.


Niko ih i ne traži.


2.

Đokić je bio u bliskim vezama sa Zemunskim klanom.


Kao razlog ubistva, sigurni/ukršteni izvori, navode se “neraščišćeni računi oko ‘robe’”; U prevodu, Đokić je Zemunskom klanu ostao dužan novac za isporučeni kokain i taj dug platio je glavom.


Ubijeni Čedo Đokić

Šef Zemunskog Klana je Luka Bojović, koji je u zatvoru u Španiji, jer ga je Vrhovni sud te države, 2014. godine presudio na 18 godina zatvora zbog “falsifikovanja isprava (na tri godine), za zločinačko uruživanje  (pet godina) i za ilegalno posjedovanje oružja (10 godina zatvora), te je ukupna ukupna kazna 18 godina.

Luka Bojović, šef Zemunskog klana koji je u zatvoru u Španiji

4.

Dok je Bojović u zatvoru, Zemunski klan vodi Filip Korać koji, sve do predaje vlastima Hrvatske, 28.04. ove godine, zbog posjedovanja ilegalnih dokumenata, nije imao nijednu kaznu za bilo kakvu vrstu kriminala. Bio je bez dosjea.


Riječ je o vrlo opreznoj, izvanredno obaviještenoj osobi sa brojnim vezama, a poznato je da je Korać bio na meti monstruoznog ubilačkog klana Veljka Belivuka, šefa Beogradskih Kavčana, koji su ga pokušali namamtiti u svoju jezivu Fabriku za mljevenje onih koje su smatrali neprijatejima, u kući strave u Ritopeku. 


Čak su mu slali, putem Skaj aplikacije, fotografije njegovih zaklanih saradnika na kojima je nožem bilo ispisano njegovo ime i uvredljive riječi.


Korać je izbjegao Ritopek, a u Hrvatskoj je živio duže vrijeme pod lažnim imenom.


Belivuk i mašina za mljevenje njegovih protivnika

5.

Ono što je posebno interesantno jeste da je Korać uhapšen samo jednom i to u Republici Srpskoj, na dan kada je likvidiran Čedo Đokić, 01.08.2016. godine.


Mediji su često navodili da je Korać uhapšen u Zvorniku i da su to učinili pripadnici MUP RS. Međutim, prema provjerenim informacijama do kojih sam došao, Korać je uhapšen u Bratuncu kada je pokušao preći granicu bez dokumenata. Uhapsili su ga pripadnici Državne granične službe BiH i predali MUP RS.


Bratunac

6.

Odatle je prebačen u CJB Bijeljina, gdje je proveo nešto više od 24 časa u pritvoru, nakon čega je pušten.


Naredbu za njegovo puštanje izdao je Nedeljko Lubura, tadašnji visoki funkcioner MUP RS, u vrhu UKP.


Lubura je u to vrijeme (posljednij par godina više nije) bio u bliskim rodbinskim vezama sa tadašnjim, a i sadašnjim ministrom unutrašnjih poslova  Draganom Lukačem.



Čim je Korać prebačen u tadašnji CJB Bijeljina (sada PU Bijeljina), u taj grad Lubura je poslao svog bliskog saradnika, takođe značajnog funkcionera MUP RS, Viktora Latinovića.


7.

Iako Korać nije imao dokumente, čak mu ni telefon nije oduzet, pušten je i otputovao je u Beograd. Nije čak ni izjavu dao, jer je sve “sredio” Lubura. Sve navedeno odlično je poznato u MUP RS, samim tim i Lukaču.



Nikada nikakava istraga nije provedena ovim dešavanjima.


8.

Za Koraćem je u Beograd otputovo i Viktor Latinović, a kao nagradu za uslugu - puštanje Koraća, iz policijskog pritvora i nevođenje bilo kakve israge u vezi sa njim i mogućom vezom sa likvidacijom Čede Đokića, jedan od Koraćevih vojnika isplatio je Latinoviću cca 100.000 KM.

Viktor Latinović

Latinović je taj novac predao Luburi, tadašnjem Lukačevom zetu.


9.

Filip Korać nije likvidirao Čedu Đokića, ali je, po svemu sudeći, nadgledao akciju egzekucije NarkoDilera.


Još uvijek se ne zna ko je iz snajpera pogodio Đokića to jutro na balkonu dok je pio kafu, osim da je ubica iz tih krajeva.


zapaljena "Škoda" kojom je pobjegao Đokićev ubica

Na Đokića je pucano iz snajpera, a ubica je odvežen vozilo "Škoda Felicija" (karavan), koja je nakon zločina zapaljena u naselju Dobriš kod Šekovića.


10.

U akciji ubistva učestvovao je tada i Siniša Milić Boške, kasnije Koraćev tjelohranitelj.


Milić je bio organizator ubistva Đokića. Milić je rodom iz Šekovića, a nekada je bio pripadnik SAJ-a.



Milić je raznesen bombom 19.06.2018. Bomba je eksplodirana oko 13 sati, u blizini Autokomande u Beogradu, dok je Milić čekao zeleno svjetlo na semaforu.

11.

I Lubura I Latinović su i danas visoki funkcioneri MUP RS; Lubura je u velikoj mjeri marginalizovan, a Latinović je dio NarkoGrupe Vice Zeljkovića, kojeg kontroliše Igor Dodik. 


Zeljković je sestrić Milorada Dodika i predsjednik FS BiH.


Vicco Zeljković

12.

Lubura i Latinović su 01.08.2016. godine, defakto, naplatili sprečavanje provođenja istrage o likvidaciji NarkoDilera Čede Đokića.


Ubisto Čede Đokića nije jedino u kojem su učestvovali Nedeljko Lubura i Viktor Latinović, koji su nečinjenjem i opstrukcijama spriječili bilo kakvu istragu i to odlično naplatili, što je, takođe, poznato svima u vrhu MUP RS. (nastaviće se)