понедељак, 2. мај 2022.

Vrlo "Duhovni" Dražen Vrhovac, direktor IRB-a, već je trebalo da bude u pritvoru, umjesto što idiotlucima pokušava neuspješno izmanipulisati javnost

Dražen Vrhovac 

Piše: Slobodan Vasković


Dražen Vrhovac, v.d. direktora IRB-a, o požaru koji je zahvatio tu finansijsku instituciju, 01. maja, do podne je pričao jedno, a popodne drugo, dolijevajući kerozim na plamen spekulacija o tome kako je moderna zgrada tako brzo pretvorena u buktinju. 



"Dobar dio dokumentacije IRB-a je izgorio u požaru, ali to nam neće predstavljati problem s obzirom da svu dokumentaciju snimamo elektronski i čuvamo na sasvim drugoj lokaciji, tako da ćemo uskoro uspostaviti svoju arhivu"
, rekao je Vrhovac prije podne.



Onda mu je Neko rekao da ta izjava nikako nije dobra po Antinarodni NarkoRežim kojem pripada, pa je popodne izjavio: „Čak ni pisana arhiva nije dirnuta ovim požarom, server sala kompletna je neoštećena, sva dokumentacija nije oštećena. Dokumentacija se čuva na drugoj lokaciji za koju čak ni ja ne znam tačno gdje je i bekapuju svi podaci. Zamolio bih da svi koji u tom smjeru diskutuju na društevnim mrežama ne zbunjuju javnost“, rekao je Vrhovac gostujući u Vijestima ATV-a.

Osim što misli jedno do podne, a drugo popodne, pitanje je kako Vrhovac uopšte zna šta je sve izgorilo ili nije izgorilo kada su u zgradu tokom 1. maja, kada je požar buknuo i ugašen, mogli na uđu samo požarni inspektor i, eventualno, inspektori da uzmu određene dokaze.



Vrhunac ludila Vrhovca je da ni on “ne zna tačno gdje je dokumentacija”, pa je pitanje kako zna da nije oštećena?!

Vrhovac kao da je na čelu supertajne organizacije, a ne IRB-a, iako se to dvoje nikako ne slaže, jer je IRB sasvim javno davao nezakonite pozajmice od po deset miliona KM. I to firmama koje kontroliše njegov odličan prijatelj i nalogodavac Igor Dodik, pripadnik vrha Kavačkog klana u RS, kao što su “Kaldera” i “Niskogradnja”.


Obje firme su potpuno nezakonito dobile po 10 miliona KM pozajmice u ovoj godini, plus kupovina obveznica "Niskogradnje" u vrijednosti preko osam miliona KM.. Biće interesantno vidjeti da li i dalje postoji dokumentacija o tome kako su navedene pozajmice dodijeljene firmama koje kontroliše Igor Dodik, odnosno “Prointer”.


Vrhovac je, koliko sam saznao, vrlo “pobožna” osoba pa je 20 “Biblija” platio 200.000 KM. Vrlo duhovna nabavka za IRB. Uzgred, sve su mu nabavke slične ovoj, ali i sa daleko većim ciframa.


“Duhovni” Vrhovac treba da se odluči da li da nastavi da laže, da krade, što mu je opis radnog mjesta unutar NarkoRežima, u suprotnosti je sa onim što uče i one prekupe Biblije, ili da pojasni kako je moguće da se uopšte zapali finansijska institucija, uz sve najmodernije mjere obezbjeđenja koje bi morala da ima - od automatske opreme za gašenje požara, preko drugih sigurnosnih sistema, do specijalnih sigurnosnih vrata koja se automatski zatvaraju na najvažnijim prostorijama, među kojima su i one za čuvanje dokumentacije, kako bi se spriječilo da je vatra proguta, a što ne proguta uništi se gašenjem požara.


Nezapamćeno je da izgori finansijska institucija, banka, posebno najvažnija finansijska institucija.


Ali, kada je NarkoRežim u pitanju, sve je moguće.


Pitanje je zašto Vrhovac već nije u pritvoru, kao direktor i najoddgovornija osoba IRB-a? Šteta je već 5,2 miliona KM, koliko su koštale prostorije koje je kupio IRB RS i u njih uselio 12.06.2012. godine?


Dežurni tužilac radi i za vrijeme praznika i bilo je prijeko potrebno da odmah pritvori Vrhovca, a ne da mu se dozvoli da obmanjuje javnost idiotskim izjavama.


Vrhovac je teški kriminalac; Sociopata, Osion, Bahat, Nasilan - spreman na svaku prljavštinu. Riječju - potpuno toksična osoba koja smatra da će je braća Milaković, (od kojih je Saša Milaković naručio ubistvo Slaviše Krunića, likvidiranog 22.04.2019.) zaštiti nasiljem od sudskog progona, a NarkoGeneral Siniša Kostrešević sve to “uspješno pokriti”.

Vrhovac je poodavno trebao biti iza rešetaka, ali mu je vrh Režima dozvolio da pljačka i krade na najbrutalniji način, sve dok ispunjava kleptokratske zahtjeve Igora Dodika. 


Vrhovac će i završiti u zatvoru, tu nema nikakve dileme, a nikakav požar u zgradi IRB-a ga od toga ne može zaštiti; Ni bolesna narcisoidnost, pokvareni i prljavi postupci, toksičnost kojom truje svaku stopu zemlje na koju stane…(nastaviće se)