среда, 11. мај 2022.

Uhapšen Momić, za kojeg se sumnja da je ubio Mihajla Stupara Šmita u Prijedoru po nagovoru narkodilera Railića; Momića sumnjiče i za učešće u ubistvu Radenka Bašića, šefa Sektora krim policije PU Prijedor

Momić


piše: Slobodan Vasković


U Srbiji je, 08.05.o.g., uhapšen Marko Momić, koji se tereti za likvidaciju Mihajla Stupara zvanog Šmit.


Momić se sumnjiči da je Stupara prvo unakazio bejzbol palicom, a potom ga pregazio automobilom. Nakon toga je pobjegao.


Stupar je ubijen 11.03.2021. godine u prijedorskom naselju Raškovac. I Stupar je bio narkodiler.


Momiću su pomogli Bojan Savanović i Gojko Šobot.


Svima njima šef je bio narkodiler Dalibor Raiilić, osumnjičen i da je naručio ubistvo Radenka Bašića, načelnika Odjeljenja za krim poslove PU Prijedor. Bašić je likvidiran 21.03.2022. godine.


Railić je svim navedenim, kao i pojedinim tužiocima i policajcima u Prijedoru bio šef.


Railić i Šobot

Vlast je štitila Railića, tu nema nikakve dileme. Samo zaštićen od vlasti mogao je da bode nožem koliko hoće, da naređuje ubistva i da dila drogu… Upravo je Railić teško izbo nožem Šmita juna 2018. godine.


Pitanje, na koje niko do sada nije odgovorio, jeste kako je Railić uopšte bio na slobodi, kada je protiv njega Osnovni sud u Prijedoru potvrdio optužnicu 28.02.2020. godine “zbog nanošenja tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora"? Uz Railića tada je optužen i Vanja Vuković, a “tjelesne povrede” su nanijeli juna 2018. godine Mihajlu Stuparu zvanom Šmit .


“Nanošenje tjelesnih povreda opasnim oružjem” kako je djelo okarakterisano u OJT Prijedor je, u izvedbi Railića i Vukovića, višestruki ubodi nožem u rame, nadlakticu, podlakticu, butinu, lijevu stranu grudnog koša…. Uboli su Šmita noževima petnaest puta.



I za sve to optužnica “zbog  nanošenja tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora".


Da podsjetim koga je Railić sto posto plaćao, što je javna tajna u Prijedoru, pa je mogao nožen da bode i dila koliko hoće. Plaćao je Mladena Mitrovića, Glavnog tužioca OJT Prijedor, koji je kriminalac, ništa manji od pomenutog NarkoDilera. Plaćao ga je godinama.

Mitrović


Railić je, godinama, plaćao i Gorana Mikanovića, koji je prije Bašića bio načelnik Sektora krim policije u PU Prijedor.


Railić nije mogao platiti Bašića, jer je riječ o poštenom policajcu. Nažalost, nije ih previše ostalo, a poštenje je platio glavom.


Mikanović

Trio Mitrović-Mikanović-Railić je perfektno funkcionisao: Railić je nesmetano dilao, Mikanović ga štitio, a Mitrović, kao Glavni tužilac, štitio i za najteža nedjela - kao što je teško ranjavanje, a potom i likvidacija, kao što je ona Mihajla Stupara zvanog Šmit, o čemu sam već pisao u tekstu “Dodikov Verbalni Srednji Prst Tužilaštvu BiH; Zorana Stevanovića maksimalno zaštiti kako bi bio presuđen zbog trgovine narkoticima; NarkoDiler Railić je vladao Prijedorom uz pomoć vlasti”!


Dragan Lukač izjavio je da se Momić dovodi u vezu i sa ubistvom Bašića.

Narko diler Railić nalazi se u pritvoru Tužilaštva BiH zbog sumnji da je trgovao opijatima. U trideset dana koji su prethodili ubistvu Bašića, Railić je, najmanje, pet puta sjedio sa Sinišom Kostreševićem, a jednom od tih sastanaka prisustvovao je i Milan Jolović Legenda.
(nastaviće se)