недеља, 3. март 2019.

Snimatelj



piše: Slobodan Vasković

1.
Snimatelj Hunte, koji pored desetina kamera, snima Ljude kako pale svijeće za Ubijenog Davida, samo je još jedna mala kockica u velikom mozaiku zataškavanja likvidacije, iza koje, velikim dijelom, stoje entitetske vlasti.

2.
Snimatelj Hunte, koji sa ruba porte Hrama snima Ljude sa svijećama, potom na Trgu, kako šetaju, samo je jedna malena kockica u velikom mozaiku terora koji se mjesecima sprovodi nad građanima Banjaluke, iza kojeg stoje entitetske vlasti.

3.
Snimatelj Hunte, koji pored desetina kamera, snima Ljude, što se smatraju slobodnim, samo je jedna kockica u velikom mozaiku porobljavanja građana, iza kojeg stoje entitetske vlasti.

4.
Snimatelj Hunte, koji radi ono što mu je naređeno, samo je jedna maligna ćelija u ogromnom mozaiku mentalnog kancera od kojeg su bespovratno oboljele entitetske vlasti.

5.
Snimatelj Hunte, koji pored desetina kamera, mrcvari Ljude, materijalizovanje je Mentalnog Kancera koji hara Getom Banjaluka i cijelom Republikom Srpskom.

6.
Snimatelj Hunte, kao pojedinac je nebitan, ali je prevažan kao sličica u Galeriji fotografija najmonstruoznijeg razaranja naroda, njegovog poništenja, svođenja na resurs, podoban jedino za maksimalno iskorištavanje.

7.
Snimatelj Hunte, koji, po naređenju, pritišće, provocira, ponižava, mrcvari Ljude, je slika Nakaznosti Režima, koji je došao do tačke kada mu Ubistva, Naručena Ubistva, pljačke, droga, prostitucija… oivičavaju stvarni jezivi karakter, dok su civilizacijske vrijednosti odavno bespovratno zatrte.

8.
Snimatelj Hunte u akciji je precizan kadar krvožednosti Sociopate što vodi istu tu Huntu, njegove neskrivene želje da ubija, uništava, gazi, lomi, siječe, razara… meso onih koje smatra nižim bićima, jer je on odlučio da su oni niža bića, sposobna jedino da budu subjekt na kojem on iskaljuje sopstvenu okrutnost, notorni nedostatak bilo kakvog osjećaja krivice za zlo što ga čini, sve gušću tamu koja obavija Geto.

9.
Snimatelj Hunte je, svojom kamerom, uspio precizno da raskadrira MR Sociopate; On je njegova najpreciznija dijagnoza, prikaz bolesti kojoj nema lijeka; Pokazatelj njegove spremnosti na svaki zločin; Paradoks je da je Snimatelj Hunte u akciji i jasna slika nevještog skrivanja Panike i Straha Onih što Socipatu “drže”. Poodavno bez Lanca!

10.
Snimatelj Hunte na poziciji sa koje “gađa” Ljude, je odgovor zašto je Banjaluka Geto, a Republika Srpska najmračniji dio Evrope.

11.
Snimatelj Hunte, koji kamerom nišani Ljude kao glinene golubove, odgovor je i na pitanje Ko je ubio Davida!