субота, 2. март 2019.

“Slobodni Građani Banjaluke” šetaju i večeras: Okupljanje na Trgu u 19 časova



piše: S.V. 

„Slobodni Građani Banjaluke“ pozvali su sugrađane da im se večeras, 2. marta, pridruže na Trgu Krajine, a potom krenu u mirnu šetnju Gospodskom i tako ponovo izraze bunt protiv Režima koji je od Banjaluke stvorio Geto. 

Notorno je da živimo u orvelovskim vremenima i da je cijeli centar Banjaluke pokriven nadzornim kamerama, kako bi se evidentirali svi oni koji na bilo koji način pokažu otpor postupcima Režima. Vladajućoj kasti ni nadzorne kamere povješane i gdje treba i gdje ne treba, nisu dovoljne, već pripadnici Hunte svako veče sa druge strane ulice kamerom snimaju ljude koji u porti Hrama Hrista Spasitelja pale svijeće za ubijenog Davida. 

„Slobodni Građani Banjaluke“, svjesni apatije i straha koji je u gradu posijala Hunta, sa vrhovnim vođom, Draganom Lukačem na čelu, sa dozom ironije napisali su koga ne očekuju večeras na Trgu. 



„Političare sigurno ne očekujemo, jer se oni među građanima pojavljuju samo u oktobru svake druge godine, a taj period im je neophodan da bi građani do tada zaboravili šta su im sve obećavali.

Penzioneri se druže samo sami sa sobom, jer kako da pogledaju u lice građanima koji rade i vraćaju kredite za njihove penzije. Možda bi se i pojavili kada bi MMF zavrnuo slavine, pa da ostanu i bez ovo malo crkavice što primaju, ili da se na trgu poredaju svi kontejneri iz grada, pa da se jedino tu mogu okupiti.

Nekada smo imali i studente, ali otkad su rukovodeći u vlasti zauzeli stav da nam ne trebaju obrazovani, nego samo angažovani u politici, i njih možemo očekivati samo u oktobru svake druge godine.

Zdravstveni radnici su u strahu od gripa, pa se ne pojavljuju na javnim mjestima, a zbog neuplaćenih doprinosa ne mogu ni ovjeriti knjižice, pa kako da se liječe. Svjesni su i činjenice da ni nema ko da ih liječi, jer su im sve kolege koje su nešto vrijedile davno napustili ove prostore.

Do sada nas je jedino podržavala policija, ali nakon povećanja plata, ni oni više nemaju razloga da nas podrže.

Očigledno, jedini termin i vrijeme da pronađete nekog ko vas razumije je u ranim jutarnjim satima ispred neke od ambasada“, napisali su „Slobodni Građani Banjaluke“.

Sve prethodne šetnje, na koje su pozvali „Slobodni Građani Banjaluke“, održane su zu pratnju nenormalno velikog broja policajaca, prijetnji da će „razbiti grupu“ i potpuno nezakonitim presretanjima i legitimisanjima građana. 




Hunta nastavlja da vrši pritisak na sve one koji ne žele da žive u Getu, iznova sijući strah. U svojim bezumnim postupcima idu toliko daleko da angažuju vojsku botova, pa je zbog njihovih prijava, Fejsbuk stranica „Slobodnih građana Banjaluke“ blokirana do 28. marta.