петак, 15. март 2019.

David - Dijete Svjetla! (10.03.2019.)



piše: Slobodan Vasković 

1.
Progon Ubijenih: To je novina u djelovanju Režima, kidnapera institucija; Egzekutora civilizacije;  Novi, dosad nedostignuti, podiok Užasa, Morbiditeta, Ludila... u kojem se nalaze.

2.
Progon Ubijenih: To je novina u djelovanju Naručilaca Ubistava, Ubica, njihovih pomagača.

3.
Progon Ubijenih: To je najveće nedjelo pravosudja, policija, entiteta, države, neljudi....

4.
Progon Ubijenih: To je krunski dokaz poraza navedenih, jer njihovo najveće nedjelo je i njihovo prokletstvo; Za njih više nema mira. 

5.
Poraz prokletih kanibala naših života, što sopstveni održavaju jedući naše - polako, sistematično, neprekidno, je sadržan u tome da su sada svima vidljivi; Svi, Cijela ta Zločinačka struktura, spremna i na Progon Ubijenih. Koje su oni Ubili.

6.
Ubijeni David raskrinkao ih je sve; Ubijeni David objelodanio je njihove ogavne, zločinačke veze; Ubijeni David prodro je u sve njihove, godinama pažljivo slagane strukture.

7.
Ubijeni David cijeloj Planeti prezentovao je njihovu spremnost da proliju krv, da ubiju i nastave da ubijaju; Da pokušaju zločin da sakriju, a kada im to ne podje za rukom, da prebijaju, lome, masakriraju, progone, izgone, spaljuju.... 

8.
Ubijeni David cijeloj Planeti pokazao je kako izgleda njihovo bjesnilo, kako im curi niz gubice, kako i koliko smrdi taj kanibalski trulež.

9.
Ubijeni David dao je svoj život da bi slika zvijeri dobila oštre crte, jasne, svakom prepoznatljive; Ubijeni David dao je svoj život da bi na svjetlost isplivale sve te polomljene kičme, savijeni hrbati, do pred pucanje sagnuti vratovi..., slike esencije zla koje hara Getom Banjaluka i Republikom Srpskom, najmračnijim dijelom Evrope.

10.
Ubijeni David pokazao je lice svakog jezivog, na ubistvo, njegovo zataškavanje i svako zlo što uz to ide, spremnog “Bicikliste”, kičme povijene pred jačim, bjesomučnog pedalanja slabijih.

11.
“Biciklisti” kanibali naših života.

12.
David nikad nije bio veći. Nikad jasniji. Nikad precizniji u razotkrivanju zla.

13.
David nastavlja da razbija Tamu. 

14.
Davidovo ubijeno tijelo odlazi, ali David ostaje.

15.
David - Dijete Svjetla!