понедељак, 4. март 2019.

Situacija u Tesliću mirna; Nema proglašenja rezultata do daljnjeg, iako je jasno da je Miličević zgazio Cvijanovićevu i Bogdanića; Famozne vreće pod ključem




piše: S.V.

Situacija u Tesliću je trenutno mirna, nakon burne noći, kada su građani spriječili izbornu prevaru.

Milan Miličević, o čijem opozivu se glasalo na referendumu, ostao je načelnik opštine, jer je protiv njegovog odlaska sa te pozicije glasalo 4.300 njih više nego što ih je bilo za opoziv.


Referendum o opozivu pokrenuli su, preko svojih marioneta u SO Teslić, Željka Cvijanović i Dragan Bogdanić 31.01.o.g..

Cilj je bio da Bogdanić na novim izborima postane načelnik. Cilj je bio i da se do novih izbora dođe prevarom.

Iza pokušaja prevare stoji upravo Bogdanić, visoki funkcioner SNSD-a, koji je htio da lažira rezultate referenduma o opozivu načelnika Teslića Milana Miličevića, koji je član SDS i predsjednik Glavnog odbora te stranke.

Članovi Izborne komisije iz Teslića još jutros su napustili prostorije i od tada se ne vraćaju; Zvanično: Čeka se stav Republičke izborne komisije.



Nezvanično: Traži se način da se sakrije pokušaj poništenja izborne volje birača; Dokazi o tome su u vrećama sa četiri biračka mjesta, koje su, kako se tvrdi, zamijenjene na putu od mjesta glasanja do prostorija Izborne komisije.

Pečati su, prema tvrdnjama, različiti, kao i rezultati glasanja - "glasovima" u tim vrećama potpuno je poništena volja birača.

Ukoliko se vreće otvore i utvrdi navedeno, onda, po automatizmu, slijede krivične prijave protiv odgovornih; Međutim, to je tek detalj, jer takav rasplet imao bi dalekosežne i nesagledive posljedice; Bila bi to potvrda brojnih javno izgovorenih sumnji da se na izborima, redovno, poništava volja birača krađom glasova. Ne samo u Tesliću, već na svim izborima.


Vreće su trenutno "pod ključem", a Miličević i njegovi saradnici insistiraju da se otvore, jer je to najkraći put da se utvrdi istina. Međutim, članovi opštinske Izborne komisije to nisu dozvolili u pokušaju da sakriju prevaru, ali i da ponovo probaju prekrojiti izbornu volju. 
Vreće-ilustracija

Režim ćuti o svemu, tek se, tu i tamo, javi Bogdanić, što je jasan znak da su svjesni poraza, ali i da traže izlaz sa što manje štete po njih.

Ćuti se i o premlaćivanjima koja su se desila tokom protekle noći u Tesliću, o tome da su pojedini pripadnici policije učestvovali u zamjeni vreća i brojnim drugim nezakonitim radnjama što su se  dogodile.

Ćuti se i o tome da je Bogdanić doveo batinaše koji su za njegov račun teško pretukli Š.Z., koji nije član SDS, ali jeste glasao protiv opoziva.


Nakon dešavanja u Tesliću, može se konstatovati da je Režim potpuno izgubio dodir sa stvarnošću; Nakon kordona policije u Banjaluci, koji se od 25. januara, manje više, redovno izvode na ulice Geta (25. i 30.12. brutalno su pretukli građane Banjaluke) i u Tesliću se desila ista situacija - kordoni su bili na ulici.


Takvo stanje je neodrživo i neizdrživo, jer svjedoči o nasilništvu, beskrupuloznosti, bahatosti, necivilizovanosti Režima i Hunte, jedine oružane sile u Republici Srpskoj.  

Slijedi još jedna duga noć u Tesliću!!!