среда, 16. јануар 2013.

TV duel: Dodik ni sa čim demolirao Bosića

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik demolirao je Mladena Bosića u TV duelu, koji se odigrao na ATV-u. Pri tom, u nekih 95 minuta emisije, Dodik nije rekao ama baš ništa konkretno, bitno, značajno, vrijedno pažnje. Radio je ono što najbolje zna – improvizovao je i poigravao se sa Bosićem, koji je došao potpuno nepripremljen i završio patosiran.

Prosto je nevjerovatno da je Bosić odlučio da improvizuje u duelu sa najvećim majstorom manipulacije, haosa, brzopoteznih laži i, naravno, improvizacije u regionu, što Dodik bez sumnje jeste. Takav Bosićev pristup teško će koštati SDS, a Dodiku je omogućio da se značajno uspravi i potpuno izađe iz defanzive u kojoj se nalazi dobrih mjesec dana.

Bosiću je slaba utjeha što su voditelji ovog propalog vašarskog sijela bili gori čak i od njega, jer su u emisiju ušli bez ikakvog koncepta, ideje i vizije. Uz to ih je Dodik „malim prstom“ disciplinovao do mjere da su izgledali prejadno, te se nisu usudili uputiti mu i jedno jedino konkretno pitanje, a posebno ne oko propasti njegovih firmi i namještaja koji je proizvodio. O jorganima, dušecima i nadimku „Mile ronhil“ da i ne govorim.

Sve u svemu, jadno, bijedno i otužno.