петак, 28. август 2020.

Trio “Bili Piton” sahranio banjalučko “Gradsko groblje”; Nešić svakog od kandidata DNS-a za odbornike u Skupštini Banjaluke obećao u kampanji častiti sa 400 metara asfalta, plaćenog iz budžeta

Selak i Dodik
piše: Slobodan Vasković

1.
Ni groblja više nisu rentabilna; Zato traže kredite; Poput “Gradskog groblja” a.d. Banjaluka, koje je 26.08.2020. raspisalo tender za kredit u vrijednosti od 333.685,06 KM, bez PDV-a.

2.
Naveli su da im je kredit potreban za “usluge, finansijske usluge, usluge osiguranja, bankarske i investicijske usluge”.

3.
Nisu naveli da li sve ove usluge nadzemne ili podzemne, nadgrobne ili zagrobne… Ako se ima u vidu da je na čelu “Gradskog groblja” Željko Grbić, potrčko nepismenog “doktora nauka” Gorana Osnovca Selaka, direktora KPZ “Tunjice”, onda ostaje malo mjesta sumnji da su usluge mahom podzemne, zagrobne.

4.
Selak je i navodni predsjednik SPS-a, nastalog rascjepom SP-a, ali stvarni šef te patuljaste partije je njegova sestra Marina Selak, koja se obogatila na izdavanju falsifikovanih markica za aparate na igre na sreću. I sličnim mahinacijama; Tvrdilo se i da će biti istrage oko tih malverzacija, ali je sve prekrila grobna tišina, jer je privatna partijica Selakovih, pojačanih dijelom Milakovića, posebno Milana, odbornika u Gradskoj skupštini Banjaluke, itekako potrebna Igoru Radojičiću, moralnoj nakazi, na predstojećim lokalnim izborima.

5.
“Gradsko groblje” je 2019. godinu završilo, prema dostupnim podacima, sa minusom od 32.440 KM, dok je, prema nedostupnim podacima, taj minus višestruko veći. Toliko veliki da ne bi začudilo da se vlasnici groblja Selak-Milan Milaković-Grbić počnu primjenjivati “principe Bilija Pitona” i njegove porodice, prikazane u filmu “Maratonci trče počasni krug”. Ti “principi” se, između ostalog, oslikavaju i u krađi kovčega u kojima su sahranjeni preminuli.

Milan Milaković
Za nadati se da nije do tog nivoa došlo!

6.
Da ne bi bilo zabune, formalni vlasnik Gradskog groblja je Grad Banjaluka, ali kako je u RS sve privatizovano od “menadžera” po principu - ”institucija/firma/groblje…- to sam ja”, tako su 
supštinski vlasnici navedeni “Bili Piton” trojac.

7.
Ponude za kredit otvorene su do 28.09.2020. godine, a, prema mojim saznanjima, većina novca namjerava se izvući kako bi se finansirala kampanja privatne stranke porodice Selak i dijela rođačke porodice Milaković.

8.
Interesantno je kako je Grbić došao na čelo “Gradskog groblja” - doslovno u stilu “Bilija Pitona”, koji nije prezao da se obračuna sa porodicom Topalović i vatrenim oružjem.

Željko Grbić
9.
Tako se mlađani nepismeni “doktor nauka” Selak obračunao sa svojim ujakom Nedeljkom Milakovićem, prethodnim direktorom “Gradskog groblja”, kojeg je iz direktorske fotelje izbacio sa pištoljem uperenim u glavu. 

10.
Desilo se to 27.07.2018., a sam Nedeljko Milaković, inače rođeni ujak nepismenog “doktora” Selaka, potvrdio je ovu informaciju prije par mjeseci u programu TV N1; Da stvar po ujka Neđu bude gora, upravo je on “ujkinom malom” kupio diplome - od srednje škole, pa nadalje!

Nedeljko Milaković
11.
Grbić je, u to vrijeme, bio zamjenik direktora KPZ Tunjice, a Selak je, kako sam već naveo, bio direktor zatvorske ustanove, čiji bi trebao biti stanovnik, a ne šef. 

Čim je izbacio ujku iz salona “Gradskog groblja” ubacio je svog vjernog Grbića.
Šta da se radi - takva su vremena, kriminalci haraju instittucijama.

12.
Selak je, (kao i Grbić i M. Milaković), tada bio u Socijalističkoj partiji Petra Đokića i zajedno sa njim zamalo “prosvirao” glavu ujki Neđi; Srećom, pištolj nije opalio, a Neđo je bio toliko priseban da shvati da je glava na ramenu bitnija od fotelje na stražnjici.

Nije nadomet podsjetiti da je Neđo Milanu Milakovću rođeni stric, tako da su familije Selak i Milaković sada nadaleko poznate po čestom “dizanju ruke” što na strica, što na ujku. 

13.
Nakon njegovog odlaska sa pozicije direktora “Gradsko groblje” je finansijski pokopano, iako je i Neđo imao svojih podzemnih momenata.

Đokić i Selak

Nakon što se riješio ujaka Neđe, mlađani nepismeni “doktor nauka” Selak krenuo je da za glavu skrati Đokića, koji je jedva pobjegao Grbiću "sa lopate"; Đokić, stari prevejani gangster uspio odbraniti, istina uz prevelike kolaterale.

Selak je osnovao privatni SPS u kojem su i Grbić i Milan Milaković.

14.
Sve je, naravno, inicirao Milorad Dodik, koji sprovodi “smjenu kriminalnih generacija”, što haraju entitetom.

15.
Iz tih razloga je Dodik “iz nosa” izvukao i Nenada Nešića, najnoviju zločinačku vedetu, sklonu svemu što vole “mlade sociopate” - otimačini, nasilju, bijelom, crvenom, brojnim nekretninama, šutiranju hrpe novčanica…, pljački Jahorinskih resursa…

Dodik i Nešić
16.
Nešić želi da se pokaže uspješnim na lokalnim izborima u Banjaluci, pa je svakom od 31. kandidata sa odborničke liste DNS-a obećao po 400 metara asfalta u ulici, naselju, selu…, na teritoriji Grada Banjaluka, koje oni izaberu.

17.
Asfaltiranje tih, ukupno 12.400 metara, biće plaćeno iz budžeta JP “Putevi RS”, koji, takođe, traže kredit, ali u vrijednosti od 85 miliona KM.

18.
I to je predizborni kredit, ali ne samo za DNS, već i stranku vlasnika nosa iz kojeg je Nešić izvučen, iako će dio novca otići i za brojne neplaćene obaveze JP “Putevi RS”, koji su trenutno, kao i cijela RS, u teškom minusu.

19.
Grobari RS su u punom zamahu.