петак, 14. август 2020.

Potkopavanje Dodika; Lukač Dodiku neće oprostiti Kostreševića; Nasilnik Dela, sa "blagoslovom" banjalučkog Tužilaštva, može ponovo slobodno da premlaćuje i muči za samo 200 KM po “glavi” prebijenog; Očekuje se da Milan Tegeltija uskoro objavi da je pronašao i vakcinu protiv korone


Piše: Slobodan Vasković


1.

Počelo je javno Potkopavanje Milorada Dodika, što je šokantna vijest. Istina, kako su mediji bliski Vlasniku RS objavili, potkopana je, “divljim građevinskim radovima na Jahorini, bez ikakvih dozvola, ograda predsjedničke vile", što je isto kao i Potkopavanje Dodika; Jer on je sve - i RS i institucije i vila, čak i ograda od nje.


2.

Vladimir Luledžija je “heroj” koji se usudio javno Potkopati Dodika i to teškim građevinskim mašinama, na placu koji je platio OC “Jahorina” 233.000 KM, da bi izgradio apartmansko naselje u najreprezentativnijem dijelu Jahorine; Na najatraktivnijoj lokaciji na Planini smještenoj između staze u Poljicama, kod šestosjeda i predsjedničke rezidencije.


3.

Interesantno je i sljedeće: Nadzorni odbor OC “Jahorina”, najatraktivniju lokaciju prodao je Luledžiji, iza kojeg stoje najmanje dva člana Nadzornog odbora OC “Jahorina”, što će reći da je NO, defakto, plac prodao svojim članovima. Koji su, uz to, bili članovi Komisije koja je poklonila plac Luledžiji, jer cijena po kojoj je prodan je zaista ogroman poklon. 


Luledžija je samo istureni igrač.


4.

Jedan od tih članova Nadzornog odbora je, pogađate, zločinac Ljubomir Mrda; Ime drugog će, izvan svake razumne sumnje, objaviti Dodiku bliski mediji, kako bi spriječili njegovo dalje Potkopavanje.


5.

Ima još niz zanimljivosti u vezi ovog zlata vrijednog placa - radi se o 400 m2, na kojim će biti izgrađeni 1.600 m2 apartmana.


6.

Sad malo o cijenama - Nadzorni odbor je saopštio da je (svojim članovima, op. aut.), preko Luledžije, prodao najvrjedniji plac na Jahorini za 233.000 KM; Odnosno za 582,5 KM po m2, što je džaba.


Početna cijena Opštine Pale, za zemljište koje prodaju na Jahorini, je 850 KM po m2. 


Da je prodan plac po opštinskoj cijeni, bez licitacije, OC “Jahorina” bi zaradio 340.000 KM, odnosno 107.000 KM više nego je Luledžija platio.


Međutim, da je bila licitacija dragocjenih 400 m2, cijena bi, prema poznavaocima prilika, dostigla svih 1.300 KM po m2, što znači da je zemljište moglo biti prodao za 520.000 KM, što je 287.000 KM više nego je “hrabri” Luledžija platio.


7.

Sad malo o zaradi osobe/a koja Potkopava Dodika u najljepšem i najatraktivnijem dijelu Jahorine - metar kvadratni izgrađenog apartmana na toj lokaciji dostiće cijenu od 1.800 evra, što znači da će Luledžija&Saradnici, kada završe sa Potkopavanjem Dodika i izgrade apartmane, inkasirati - 1.600 m2 apartmana x 1.800 evra = 2.880.000 evra; Kada to konvertujemo u KM, dođemo do cifre od 5.616.000 KM. 


Perfektna zarada nema šta; Nije ni čudo što se Dodik Potkopava za tolike pare.

  

8.

Kako je moguće da je odmah do Dodikove jahorinske vile počela “divlja gradnja” - bez građevinske dozvole, samo uz odobrene lokacijske uslove? 


Pa zato što pripadnicima partokratske, kleptokratske Dodikove kriminalne elite građevinske dozvole ne trebaju, jer grade gdje hoće, kako hoće i koliko hoće.



Nije li Mrda, Dodikov štićenik i član NO “OC Jahorina” stručnjak za to?! Naravno da jeste, pa nije čudo što se i Luledžija, kao pripadnik lažne elite postavio iznad zakona, kao što to čini i Mrda, koji je uzurpirao i entitetsko, ali i privatno zemljište gradeći divlji objekat MHE “Miljacka”, o kojem, iako je baš divlji, režimski mediji još uvijek nisu izvijestili. 


Nema veze, uskoro ću ja objaviti snimak, kao i katarski plan, uzurpiranog privatnog zemljišta, koje je Mrda nelegalno prisvojio.


9.

Bilo kuda Luledžija potkopava svuda: Luledžija je jedan od partnera i u kriminalnom projektu “Obućina bare”, u Trnovu, gdje, zajedno sa Nenadom Nešićem, gangsterom, sociopatom i piromanom, gradi apartmansko naselje na grbači naroda - zaradiće 30 miliona KM i neće uložiti ništa, sem narodnih para, naravno. Otao je još jedan skriveni partner, ali da ne žurimo.



10.

Ima Luledžija i svoj plac u “Obućina barama”, pa će i na njemu uzeti milione, jer je planirano da gondola i ski staza idu direktno do apartmana ovih prevaranata. 


Da bi se ostvarile njihove kriminalne namjere, entitet će da uloži cca 20 miliona KM u izgradnju godnole i ski staze. Sve za razvoj kriminala i cvjetanje zločinačkih organizacija.


I sve to Dodik zna, ali nakon što je Luledžija krenuo da ga potkopava, nešto je krenulo kako ne treba u svim tim pljačkaškim planovima. Djeluje kao obračun ili zadnja opomena.


Kako god - Veljko Vukelić, Dodikov kum, vladar iz sjene, prevarant, koji ordinira iz Inđije, uvezan sa brojnim kriminalnim organizacijama, sigurno ovih dana ima "pune ruke telefona" - Zove Dodika da pokuša primiriti “Potkopavanje”, jer i njega ima u svim tim poslovima.


11.

Strpljivo treba pričekati epilog “Potkopavanja”, jer je Dodik izvjesno ugrožen, čim je objavljeno da ga Potkopavaju njegovi tajkunski favoriti! 


Nastavljam sa MUP-om RS, gdje Dragan Lukač pokušava zadržati kontrolu, nakon što je Siniša Kostrešević imenovan za direktora Policije RS, sa svjesnom Dodikovom namjerom da Lukaču preotme vlast nad policijom.


12.

Prije Kostreševićevog imenovanja, sreli su se i Lukač mu je rekao: “Neće ti biti lako sa mnom”!


“Neće ni tebi sa mnom”, odgovorio je Kostrešević, koji je imenovanjem izvučen iz saksije u Lukačevom kabinetu.


Raslojavanje i sukobi njihovih frakcija su već počeli i ništa zbog toga neće biti bolje građanima, niti će biti sigurniji: Tu je riječ o borbi za prevlast nad MUP-om između Dodika i Lukača koja je tek počela. Građana nema u tim planovima.



Lukač ne sjedi skrštenih ruku - odjednom se čuju pozivi na demonstracije, koji su, koliko do juče, bili zabranjeni. Jer je to bilo okarakterisano kao Potkopavanje Dodika. Bilo pa prošlo!


13.

Lukač je, u međuvremenu, završio neke sitnice: Za 71.484 KM (bez PDV-a) od firme Danial’S iz Tešnja nabavio je motociklističke uniforme za policajce na motorima. 



Ugovor je potpisan 29.07.2020. godine, ali u njemu nije navedeno koliko motociklističkih uniformi se nabavlja. 


Kao i da je bitno!



14. 

Nasilnik, kriminalac, dugogodišnji radnik na robiji, policijski saradnik, “General” Vice Zeljkovića, Dodikovog sestrića, Dejan Kostić Dela, ponovo je slobodan da maltretira, tuče, snima i emituje svoje materijalizovane bolesne nagone.



Iako je za njim bila raspisana međunarodna potjernica, jer je 24. i 26.04. 2019. surovo maltretirao i tukao dvojicu mladića, sve to snimio i objavio, banjalučko Tužilaštvo je obustavilo istragu protiv njega, navodeći da je “on za ovo djelo već prekršajno kažnjen i platio je kaznu”, te po njihovom mišljenju tu nema elemenata krivičnog djela.



Kostić je, za neljudsko iživljavanje, platio kaznu policiji od 400 KM. Tako je policija, prema onom što je saopšteno iz Tužilaštva, preuzela ingerencije i Tužilaštava i Sudova. Za samo dvjesta KM možete polomiti koga hoćete, sve to snimiti i emitovati, poruka je iz banjalučkog Tužilaštva.


Dela je slobodna Zvijer, što je bilo i za očekivati, jer idu izbori; Treba neko da premlaćuje po kućama u ime Režima. 


Od Tužilaštva ništa drugo i nije bilo za očekivati - rade za osvjedočene ubice, pa što ne bi i za Delu, koji je samo nasilnik, robijaš, policijski saradnik, kriminalac, diler, bolesnik… 


15.

Za kraj Milan Tegeltija: Očekuje se da uskoro objavi kako je pronašao vakcinu protiv korone, negdje između mijehova harmonike, gdje je taj antičovjek našao i antitijela!