понедељак, 17. август 2020.

Prijetnje Potkovane Gordane Lukašenko Tadić i JahorinskoPaljanska Sumrak Saga


Piše: Slobodan Vasković

1.
Potkovana Gordana Tadić zaprijetila je, u izdatom saopštenju, listu “Oslobođenje”, novinaru Avdi Avdiću, kao i svim koji su prenijeli njegov tekst “Korupcija na djelu: Gordana Tadić je varala državu na naknadi za smještaj?!”, da će biti tuženi za klevetu i, uz to, u Lukašenkovom maniru, ultimativno zatražila i da svi povuku tekst.

2.
Spadam u grupu onih koji su prenijeli taj izvrsni tekst i ne pada mi na pamet da postupim po naređenju Tužiteljke staljinističkih manira, koja je trebalo već da podnese ostavku zbog krađe državnog novca, umjesto što prijeti novinarima i medijima.

3.
“Navodi izneseni u pojedinim medijima i portalima, o navodnim nezakonitostima prilikom naplate potraživanja za troškove smještaja glavne tužiteljice Gordane Tadić nisu točni.
Izneseni navodi i konstrukcije, predstavljaju providni pokušaj osvete zbog nekoliko predmeta sustavnog kriminala i korupcije, koje je Tužiteljstvo BiH pokrenulo i procesuira u posljednje vrijeme. 


Glavna tužiteljica podnijet će tužbu za klevetu protiv autora spornog članka, kao i medija koji su prenijeli navedeni sadržaj, ukoliko isti nakon objave demantija ne bude uklonjen”, navela je Tadićeva u saopštenju, 17.07.2020..

4.
Pri tom, za razliku od “Oslobođenja”, nije pružila nijedan jedini argument da su navodi iz teksta netačni, ali je zato pokazala da je raskrinkana Potkovanost itekako navodi na zle misli i prijeteće poruke.

5.
Njeno saopštenje, njegov naredbodavni, jezivi ton, sam razumio kao Lukašenkove manire, zbog kojih je ubijen Aleksandar Tarajkovski u Minsku (Bjelorusija), dok je sa podignutim rukama prilazio kordonu policije; Hiljade građana pohapšeno, prebijeno, satrveno…, tokom demonstracija zbog lažiranja predsjedničkih izbora u Blerousiji na kojima je ponovo, po Džugašvilijevom principu “nije važno ko glasa, već ko broji glasove”, pobijedio Aleksandar 
Lukašenko.


6.
Navodi da je Potkovana Gordana Lukašenko žrtva osvete “zbog nekoliko predmeta sustavnog kriminala i korupcije, koje je Tužiteljstvo BiH pokrenulo i procesuira u posljednje vrijeme”, su jadni koliko i način na koji je otimala novac; Jadni kao i “predmeti” koje Potkovana, zajedno sa Potkovanim Milanom Tegeltijom, njenim zaštitnikom, osmišljava na osnovu laži i neistina; Preciznije, koje njih dvoje montiraju, dok, istovremeno, neće da procesuiraju bezbrojne predmete teškog kriminala i korupcije, koji su dokazivi i pravnim početnicima - od afera respiratori, pa sve do nezakonitog prisluškivanja…

7.
Njeno prljavo i podlo saopštenje je jeftini transfer odgovornosti, jer se Tadićeva-Lukašenkova već poodavno, zajednio sa Potkovanim Tegeltijom, sveti svima koji ukažu na njihovo višegodišnje izbjegavanje procesuiranja “predmeta sustavnog kriminala i korupcije”, koje Tužilaštvo BiH konstantno već godinama čini.

8.
Uzgred, kako je objavio BIRN BiH, potvrđeno im je da je “Odjeljenje disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (UDT VSTV) po službenoj dužnosti, a na osnovu medijskih objava, registrovao predmet protiv glavne tužiteljice Državnog tužilaštva Gordane Tadić”, tako da je njena prijeteća, naredbodavna, verbalno pucačka izjava, najblaže rečeno, i izrečena kako bi se zastrašili svi koji pišu o uništenom, potpuno kriminalizovanom pravosuđu BiH. Iako, treba biti realan, pokretanje disciplinskog predmeta ne znači ništa dok je na čelu VSTS Milan Potkovani Tegeltija, jer će on učini sve da spase Tadićevu, pljačkašicu kirije, naknade za "odvojeni život", i to bez struje.  

9.
Tegeltija je već spasavao zaštitnike Ubica i njihovih saradnika, poput tužioca kriminalca Dalibora Vreće, a da ne spasi Tadićevu, koja je kiriju, koju nije nikada plaćala u stanu koji nije ni iznajmila, već falsifikovala ugovor o izdavanju stana, odlično naplatila tužeći, potom pljačkajući, državu.

10.
I nakon svega što se desilo sa Tegeltijom i Poktivanjem, Tadićevom i Falsifikovanjem, Vrećom i njegovim štićenjem ubica i njihovih saradnika…, trebalo bi da se vjeruje u dobre namjere Tužilaštva BiH sa Potkovanom na čelu?! Ne postoji za to ni minimum šanse!!!


11.
Milorad Dodik čestitao je Lukašenku izbornu “pobjedu”, što je idiotski potez kakav Vlasnik Logora podavno nije učinio, iako njegov telegram podrške ne čudi, jer su i Lukačeve snage, kako redovne, tako i paravojne, uz odobrenje Komande Geta i u Lukašenkovom slobodnom stilu satiranja, 25. i 30.12. 2018. brutalno pretukli narod, brojne građane, među njima i djecu, koji su tražili istinu o ubicama Davida Dragičevića (štiti ih Vrećo); Umjesto toga dobili su žestoke batine, progone i izgone iz države, stavljeni su izvan zakona, pod udarom su i dan danas.…


12.
Za razliku od građana, zarobljenih u Dodikovom Logoru, iznad zakona su njegove sjecikese, kriminalci, tajkuni, Ološ i Šljam kojim se okružio i uz čiju pomoć nasiljem, svake vrste, vlada.

13.
Ne reaguje ni kada Ološ sa kojim se udružio opljačka OC “Jahorina” davanjem u bescijenje najatraktivnije lokacije tajkunu Vladimiru Luledžiji, koji potom, bez građevinske dozvole, počne radove i ne samo potkopa, već na najmanje dva mjesta uništi ogradu vile Vlade RS, u čiju obnovu je prije godinu i po dana, skrcano preko milion KM.


14.
To je još najmanja šteta, jer zbog potkopavanja, može, prema riječima stručnjaka, da dođe do urušavanja placa na kojem se nalazi vila i njenog rušenja. Nema sarkazma, riječ je o vrlo ozbiljnoj opasnosti, ali niko ne prekida građevinske radove, jer ne smiju od Dodika i jer su postignuti podzemni dogovori o urušavanju pojedinih načelnika opština i instalisanju poslušnika spremnih na sve za mrvice sa Dodikovog milionima krcatog stola, kako bi Jahorinom u potpunosti, bez ikakvih smetnji, ovladao njegov Šljam i Ološ i raskrčmili planinu i njena bogatstva po vertikali i horizontali.


15.
Posebno se to odnosi na transverzale Pale - Trnovo; Jahorina/Poljice - Trnovo/Obućina bare, gdje njegovi kriminalci Luledžija, gangster, sociopata i piroman Nenad Nešić i još jedan “skriveni partner”, zidaju apartmane, a sve će uvezati entitetskim parama i gondolom vrijednom cca 20 miliona KM. 


Naravno, i apartmani se zidaju budžestkim novcem, izvučenim na kriminalan način, a sama činjenica da dokazani faslifikator Ljubomir Mrda (da je falsifikator potvrdile su čak i Dodikove privatizovane institucije) i dalje sjedi u NO OC “Jahorina”, nakon svih nedavno otkrivenih zločina, dovoljno svjedoči da je na djelu nova velika pljačka.

16.
Na apartmanima, koje Luledžija bespravno gradi na stazi Poljice i zbog kojih je vila Vlade RS pred mogućim uništenjem, zaradiće 5,6 miliona KM, dok će  u Obućina barama zaraditi 30 miliona KM, bez uloženog pfeninga.

17.
Pitanje je, naravno, zašto “pošteni” gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković ne šalje građevinske inspektore da zaustave nezakonitu, divlju, gradnju, a pod njegovom kontrolom je građevinska inspekcija?!


18.
Vuković, koji je nedavno izvrsno prodao plac na Jahorini za 360.000 KM, (kupio ga je, prije par godina, u bescijenje), ne boji se da reaguje, već neće, jer je favorit Dodikovih tajkuna, Ološa i Šljama, poput Nešića, Luledžije, Mrde i još nekolicine njima sličnih.

19.
Mala digresija - Vukovićev plac je 370 m2, kupio ga je 2015. godine na namještenoj licitaciji, kada je m2 platio 301 KM. Samo na ovoj transakciji, “fini” Vuković je zaradio 248.630 KM (o stanovima u Beogradu, Novom Sadu i poslovnim prostorima na Palama drugom prilikom).

20.
Da preciziram - Vuković je trebalo, u prvobitnom scenariju, da bude kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva i ugrozi Ljubišu Ćosića, ali to nije dozvolio SDS, koji je izgurao svog čovjeka - Miroslava Lučića.


21.
Potom su funkcioneri PDP-a, 15.08.o.g., navodno ubijedili Vukovića da prihvati kandidaturu za načelnika Pala; Navodno, jer ga nisu ubijedili oni, već Nešić, na sastanku održanom 13.08.o.g., na kojem mu je obećao bezrezervnu podršku i prljavi novac za kampanju - samo da prihvati kandidaturu PDP-a, čiji vrh, treba to naglasiti, nema pojma o podloj igri ovog svog “člana”.


22.
Cilj Dodikove grupe tajkuna je da onemoguće aktuelnog načelnika opštine Pale Boška Jugovića (SNSD) da obezbijedi drugi mandat, jer im smeta, ali su kivni i na Marka Đoga, nezavisnog kandidata, koji je pošten čovjek i kvari im planove; Njemu je nekoliko puta, prema mojim saznanjima, “skrenuta pažnja” da bi bilo dobro da odustane od kandidature, na način koji se čita kao otvorena prijetnja. 


Đogo će, kako se smatra, odnijeti veliki broj SDS-ovih glasova, kao i onih neopredijeljenih, i tako ugroziti šanse Vukovića, koji je zajednički kandidat PDP-a i SDS-a. I kojeg podržavaju Dodikovi tajkuni, što Jugovića, u spotovima koje šire po mrežama, predstavljaju kao firera!

23.
Sada imamo situaciju da iza Jugovića stoji SNSD (njegov značajan dio) i gotovo svi sateliti te stranke, osim DNS-a, dok su protiv Jugovića DNS, Dodikovi tajkuni koji ga nazivaju “firerom”, a kombinuju sa glasovima “izdajničke” opozicije - SDS-a i PDP-a, koja je još jednom, kandidujući Vukovića, uletila pravo u Dodikove planove, kako ih je on i osmislio; Jer, sve što se dešava nije moglo proći bez njegovog parafa! 


24.
Djeluje komplikovano, ali daleko je od toga: Stvari su vrlo proste - želi se privatizovati Jahorina i u tu svrhu sve kombinacije su dozvoljene!

25.
Dodikova Podla Piromanska Sociopatska Bahata Polupismena tajkunska Elita želi da ukloni njima nepodobnog Jugovića, kojeg predstavljaju kao paljanskog “firera”, da bi doveli navodno opozicionog Vukovića i preko njega izvršili svoje kriminalne namjere privatizacije Jahorine.

26.
Ostaje pitanje šta će biti sa potkopanom vilom Vlade RS i nezakonitom gradnjom iza koje stoji Luledžija? 

Koga briga, ionako se sve Dodikove privatne potrebe plaćaju iz budžeta, pa će se naći novac za novu obnovu, ukoliko se objekat uruši. 


Što se tiče Luledžije i nezakonitih građevinskih radova, opštepoznato je da u izboru između ličnog interesa i kriminalnih radnji, Dodik uvijek bira i lični interes i kriminalne radnje. Prosto nepogrešivo.

27.
Sve navedeno je samo jedan mikron u okeanu dokaza da poodavno ne postoje nikakvi politički, već isključivo merkantilni odnosi ponude i potražnje - osoba spremnih na sve, svaku vrstu pljačke i otimačine. (nastaviće se)