среда, 5. август 2020.

Rat oko sastava izborne liste u banjalučkom DEMOS-u: Bobi “United Tribuns” Stanarević nameće Šibarevića i Jaćimovića, svjetske rekordere po broju promijenjenih stranaka, čemu se protivi ogroman broj članova predsjedništva i Gradskog odbora te stranke



Piše: Slobodan Vasković


Veoma je burno u banjalučkom Gradskom odboru DEMOS-a koji vodi Slobodan “United Tribuns” Stanarević; Toliko burno da bi moglo doći i do raspada te organizacije, jer Bobi “United Tribuns” pokušava sebi svojstvenim nasilnim metodama formirati izbornu listu prema ličnim interesima, a ne stavovima Predsjedništva GO BL DEMOS.


Zbog nasilničkog ponašanja Stanarevića posljednja sjednica gradskog Predsjedništva stranke je prekinuta, a lista bi trebalo da se usvoji u petak, 07.08. ove godine, kada se očekuje veoma mučan nastavak.



Sukob ključa oko Nenada Šibarevića i Milenka Jaćimovića, koji češće mijenjaju stranačke dresove nego čarape, a sada su, privremeno, članovi DEMOS-a. To im je sedma stranka po redu čiji su uvaženi funkcioneri i narečeni dvojac bez kormilara je apsolutni svjetski rekorder, jer su bili i u strankama opozicije, ali i onim pozicije.


Obojica su i odbornici u Skupštini Grada Banjaluka i favoriti za novi skupštinski mandat Bobija “United Tribuns” Stanarevića koji, mimo cijelog Predsjedništva GO BL DEMOS-a, insistira da Šibarević i Jaćimović budu na listi.


Jasno je i zašto - želi on da vlada odbornicima, ukoliko budu izabrani, a niko iz stranke, jer privatizacija odbornika jeste proces koji poodavno traje u svim skupštinama opština i Gradova.


Stanje u GO BL DEMOS-a, izvori iz te stranke, karakterišu ratnim; Odnosi su potpuno zatrovani, a sve se potvrdilo i raspadom posljednje sjednice Predsjedništva.


Nasilnika Stanarevića brojni funkcioneri DEMOS-a, od mjesnih do regionalnih, potpuno ignorišu, ali on ne odustaje od Šibarevića i Jaćimovića.


Stanarević je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka, a za posljednje četiri godine uspio je sa te pozicije izgraditi "zgradicu" u Cerskoj ulici i zaraditi mnogo novca, ne samo na prodaji stambeno-poslovnih prostora u zgradi, već i brojnim drugim vrlo vrlo prljavim poslovima; Osladilo mu se, pa bi da ponovi mandat - zato su mu potrebni njegovi lični odbornici!!!



Moji izvori tvrde da Stanarević neće imati podršku Gradskog odbora za kandidaturu Šibarevića i Janjetovića, ali on je ubijeđen da će riješiti tešku situaciju u narednih nekoliko dana; Za nadati se da je neće rješavati uz pomoć “braće” iz međunarodne sločinačke organizacije “United Tribuns”, čiji je vrlo uvaženi saradnik. Toliko uvažen da su zbog njega i vrlog mu prijatelja kriminalca Milorada Vukovića Luisa potpisniku ovih redova prijetili raznošenjem eksplozivom.



Uopšte ne bi trebalo iznenaditi da Stanarević, shodno mafijaškim metodama koje su mu primjerene, izbornu listu pokuša predati bez saglasnosti organa stranke. 


Kako god, rat u banjalučkom DEMOS- se nastavlja; Šibarević i Janjetović se nadaju novim mandatima, a, nakon toga, zna se - i novim strankama.