субота, 29. август 2020.

Maske: Nosači Kišobrana, Čisti Zrak, Džinovska Pokondirena Tikva i nekoliko piralen detalja


piše: Slobodan Vasković

1.
Željka Cvijanović dala je opširan intervju u kojem, kao i obično, nije rekla ništa sem tara rara.

2.
Svi koji su očekivali da konačno otrkije kako je to biti nosač kišobrana Milorada Dodika, što je njena stvarna funkcija, ostali su duboko razočarani. 

Cvijanovićeva o tome nije ni pisnula, jer je to najstrožije čuvana entitetska tajna.

3.
Jedino se zna da se kišobran u vrelim ljetnim danima koristi kao suncobran - da Dodika ne bi sunce udarilo u glavu. Premda ga je štošta drugo itekako pogodilo. Posebno Rusi.

4.
Cvijanovićeva zaista zna da čuva te kišobranske tajne, kao i Radovan Kilavi Višković, takozvani premijer, čija je stvarna uloga prvi zamjenik nosača kišobrana Milorada Dodika.

5.
Višković je prije par dana zbog zasluga učinjenih na poslovima prvog zamjenika nosača kišobrana/suncobrana dobio Plaketu opštine Pale.


Kilavi je Plaketu shvatio kao sertifikat da će, gdje god da se kreće, udisati čisti zrak. I da može skinuti konačno masku, jer njemu treba čisti zrak.

Istina, svejedeno je da li će biti sa maskom ili ne, djeluje podjednako Kilavo i Nejako.

6.
Pomenuta Plaketa sa Pala nije nikakava garancija Viškoviću, ma koliko on vjerovao da jeste, jer je u tom mjestu, kao i na obližnjoj Jahorini itekako zagađeno - zločinačkim organizacijama koje nemilosrdno pljačkaju resurse Planine.

7.
Gangsteri koji vladaju Istočnim Sarajevom, Jahorinu su privatizovali i pljačkaju desetine miliona. Među njima su istaknutiji kriminalci sociopata Nenad Nešić, produkt iz Dodikovog nosa, Ljubomir Mrda, rektalni alpinista kako Dodika, tako i svih vlasti, Dejan Karling Ljevnaić, te ostale piromanske spodobe lučiči, glavaši, kubatlije

8.
Dok je Kilavi Višković boravio na Palama i primao Plaketu, koju je odmah stavio umjesto maske na lice, nije mu palo na um (a nije nosio kapu) da obiđe vilu Vlade RS na Jahorini koju je potkopao Vladimir Luledžija, jedan od pripadnika Kartela, gradeći “na crno” apartmane na najatraktivnijem placu na Planini koji je dobio “obilježenim kartama”.


9.
Viškovićeva nebriga o imovini Vlade RS je konstantna, što svjedoči da je pod punom kontrolom kako Dodika tako i Jahorninskog Kartela, koji ga je počastio nekom sićom. I stavio u svoju funkciju. 

Pored Dodika, prisiljen je da sluša i njih, ali i da ljubi skute Veljku Vukeliću, Dodikovom kumu, koji je organizovao tu pljačkašku grupu, sastavljajući je od vozača prostitutki na preglede, sociopata, kleptomana i ostalih neobrazovanih papaka, koji su grabež proglasili patriotizmom.


10.
Ok, Višković je Kilav, sto hiljada je ipak sto hiljada, ali se očekivalo da reaguje Srebrenka Golić, Ministroid za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju i svojim “energičnim” javnim nastupom pokaže sve svoje “poštenje” sprečavajući ekološko uništenje Jahorine. 

Plus, Potkopavanje Dodika i zaštitu entitetske imovine, koju Dodik koristi kao privatno vlasništvo, a kada on nije tu Bagra koju je okupio oko sebe.


11.
Međutim, Golićeva se nije oglasila, jer ona nije Ministroid koji će provoditi ekološke mjere zaštite prirode, već upravo suprotno - odobrava brutalno uništenje prirodnih resursa, bilo da je riječ o rasturanju Male Bjelave, Velike Bjelave i Bjelave, rijeka kraj Foče, što čini Gordan Pavlović Goci, vlasnik kriminalne firme “Pavgord”; Bilo da je riječ o Trgovskoj gori, gdje nije učinila ništa, kako bi spriječila deponovanje nuklearnog otpada; Baš kao što niije učinila ništa na zaštiti Jahorine, kao ni po pitanju uklanjanja piralena koji i dalje truje u neposrednom centru Banjaluke.

12.
Zato joj, kao i Kilavom Viškoviću, izuzetno prija da od Brđanskog Kartela, koji je zagadio sve oko sebe, dobija redovne “čestitke” sa porukom “Sa Jahorine s ljubavlju” (uz sličicu botoksiranih usta); Pokondirena Tikva je vrlo sentimentalna i takve poruke Ološa i Šljama je duboko dirnu - do suza. Koje joj tako gusto teku da ne uspijeva da vidi kako se cijela RS pretvara u jednu veliku deponiju. 

13.
Golićeva je Pokondirena Tikva, kojoj je sujeta veća čak od tri Džinovske Tikve; Nije ništa učinila ni da poništi upotrebnu dozvolu koju je izdala kriminalcu i rektalnom penjaču Mrdi za MHE “Miljacka”, iako je dotični počinio niz teških krivičnih djela i ministarstvu koje Tikva vodi dostavio falsifikovanu dokumentaciju.

14.
Istina, sve to “istražuje” Posebno odjeljenje tužilaštva RS, ali je “mali” problem te istrage što se oslanjaju na nalaze Mrdinih falksifikatora; Koji sada, valjda, falsifikuju za Posebno odjeljenje Miodraga Bajića, šefa Pravosudnog Ganga koji štiti Šefove Kartela iz raznih oblasti.

15.
Mrda je i dalje član Nadzornog odbora OC “Jahorina” i učestvuje u osmišljavanju i realizaciji svih pljački, kako onih koje su već završene (gondola, "planinski bob", neplaćanje izvođačima radova..., 
zemljište dato u bescijenje… o kojem ću narednih dana detaljno izvijestiti), tako i onih koje su u pripremi (nove zlatne gondole, najskuplje na Planeti).

16.
Da se Bajić bar malo zainteresovao za dešavanja na Jahorini, već bi imao pun autobus pritvorenih gangstera, koji bi mu mogli štošta ispričati o svojim vezama sa narko kartelima, profesionalnim ubicama, paljevinama u Istočnom Sarajevu i ostalim zlodjelima. 

17.
Bajić “pokriva” nerad, nečinjenje i nezakonito ponašanje Pokondirene Tikve, koja ni dalje ne čini ništa kako bi spriječila brojne ekocide što se dešavaju širom RS i za šta snosi ključnu krivicu.

18.
Kao i za piralen u Banjaluci, jer dotična Pokondirena pojma nema koja firma navodno radi na njegovom uklanjanju. Ona je 16.06.2020. izjavila kako se “problem piralena u Banjaluci rješava” i da su u tu aktivnost uključeni najbolji holandski stručnjaci! I to usred pandemije.
Isti dan Pokondirena Tikva je izjavila da ima saznanja da je UNDP potpisao ugovor o čiššćenjnu piralena sa češkom firmom “Dekonta”, kao i da je za te poslove utrošeno do tog trenutka 45.000 dolara. 

Svih 300.000 dolara obezbijedila je Vlada Švedske, a UNDP vodi posao, jer Pokondirenoj Tikvi i njenim šefovima niko ništa ne vjeruje; Što i ne čudi, nakon njihovog uništavajućeg i razarajućeg udara na prirodne resurse entiteta.


Nije izvijestila ni da li je pronađena ona nestala/izgubljena studija koju je Evropska komisija uradila o piralenu u Banjaluci još 2005. godine, a o svemu se ćutalo do početka 2019., kada je piralen procurio i u javnost, a ne samo u tlo i rijeke.

19.
Piralen je i dalje tu; Zagađuje, kao i Režim, koji je bahat, nemilosrdan, samopostavljen iznad zakona, ubijeđen da je nedodirljiv, iako je riječ tek o grupi beskrupuloznih bandita spremnih na svako zlo, od paljevine do likvidacije, samo da bi se dokopali novca. 

20.
Dodikovi kišobrani, ma koliki bili i ma koliko ih spretno nosili Cvijanovićeva i Višković, ne mogu sakriti počinjeno zlo niti brojne zločince koji su se nakotili u vrhu Režima poput gamadi. Još manje totalnu kontaminaciju prostora kojim vladaju.