четвртак, 20. август 2020.

Tragika Saksije: Dodikovi bjelosvjetski “prijatelji” RS u lisicama; Vlasnika Logora Rusi su poodavno i vakcinisali i čipovali i vrlo simetrično se rasporedili; Lukačev udar ispod pojasa i radara; Para nema; Kriminalci Babići konačno dobavili 30 "dijamantnih" respiratora od kojih deset ne vrijedi ništa, te i dalje fali još 30


Piše: Slobodan Vasković

1.
Miloradu Dodiku baš se ne da sa bjelosvjetskim desničarima; Nakon što je njegov intimus Hans Kristijan Štrahe doživio političku kalvariju - pometen sa političke scene, jer je snimljen kako dogovara nelegalne, koruptivne poslove, pao je i Stiv Benon, bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa.

2.
Austrijsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Štrahea 13.06.2019., nakon što je u javnost isplivao snimak sa zabave (na Ibici, 2017. godine), na kojem on nudi državne ugovore u zamjenu za političku ili finansijsku pomoć osobama koje su se predstavile kao izaslanici ruskih oligarha.

3.
Benon je uhapšen 20.08. o.g., zbog prevare u kampanji "Izgradimo zid".
Benon, koji je huškao Amerikance protiv migranata, optužen je da je na prevaru uzeo 25 miliona dolara prikupljenih da se podigne zid na američko-meksičkoj granici.
Nekadašnjeg glavnog stratega Bijele kuće su, zajedno sa trojicom njegovih saradnika, optužili istražitelji južnog okruga Njujorka. (NN)

4.
Sa Benonom se nije družio Dodik, već Željka Cvijanović, krajem jula 2018. godine.
Benon je već tada bio bivši glavni strateg i bivši u Bijeloj kući, a Cvijanovićevu je Dodik poslao u Vašington da pokuša pronaći ključeve za američku “Crnu listu” na kojoj se nalazi još uvijek. I to agregatno stanje će potrajati i još se pogoršavati.


5.
Cvijanovićeva nije pronašla ništa, ali je, nakon tog sastanka, kao i obično, iznijela niz nebuloza. 
Tada je svoju posjetu ocijenila uspješnom (hvalite me usta moja), ali i priznala da su tražili sagovornike koji su željeli da ih saslušaju, jer to, kako je rekla, ne žele u Stejt departmentu.

"Tražimo kontakte u okviru Bijele kuće. Prosto je nemoguće da nađete neki adekvatan kontakt u okviru Stejt departmenta iz više razloga. Jedan od njih su stereotipi i jedna matrica koja je nastala. Oni smatraju da im nije korisno da pričaju sa nama, pa onda i mi smatramo da nije korisno da i mi razgovaramo sa njima jer oni od nas traže određene ustupke i da slijepo slušamo sve što kaže Sarajevo", pojasnila je Cvijanovićeva.

6.
Prosto je nemoguće ne konstatovati kakve stupidarije je spremna izgovoriti Cvijanovićeva - Iz Stejt departmenta ih jednostavno otkače, a onda se ona kao “kofrči” - nećemo ni mi sa vama, iako je niko ni ne sluša, a ni ne gleda iz te institucije. Tragika Saksije politički je životopis Cvijanovićeve!  

7.
Što se Benona tiče, on je tada dobio zavidan prostor u Režimskim medijima, a danas u svim svjetskim medijima, nakon što su mu stavljene lisice na ruke.

Pitanje je da li će Benon naći ključeve za te lisice, a Dodik može zaboraviti na njegovo otključavanje brave “Crne liste” i krenuti u potragu za novim “Benonom”.

8.
Bez obzira što je taj sastanak Cvijanovićeve sa Benonom bio najobičnija manipulacija, stvaranje privida dobrih odnosa sa nekim iz Bijele kuće ko u njoj, u tom trenutku, već odavno nije bio (Benon je smijenjen 18.08.2017.), krajnje je neprijatno i po Dodika i njegovu Saksiju Cvijanovićevu, jer im sagovornici, koje u RS predstavljaju kao ključne međunarodne saveznike, prečesto završavaju sa lisicama na rukama.

9.
Što se tiče Benona, njemu u avgustu baš ne ide, a, što je tek uzgredna usporedba, ne ide ni Dodiku, koji ponovo radikalizuje političku scenu bez vidljivog razloga, ali sa vrlo vidljivim oprezom spram Erika Nelsona, američkog ambasadora u BiH. Nije ga lično brutalno napao on, već su se na Nelsona obrušili Dodikovi poodavno očerupani i bezopasni jastrebovi.

Što
 se nikako ne dopada Rusima.



10.
Stoga je Dodik, (previdljivo izbjegavajući napad na Nelosna, čak "prevodeći" šta je Ambasador mislio pominjući potrebu reforme Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma), ponovo morao krenuti
 sa petparačkim pričama o samostalnosti RS i sprečavanju ulaska BiH u NATO, iako je on zacementirao taj put, potpisom na ANP -u (Program reformi BiH), koji je u sjedište Alijanse poslan 23.12.2019. 

Isti taj dan, Dodik je falsifikovani dokument “program reformi BiH” poslao u Narodnu skupštinu RS, koja je raspravljala o prevari, čak o njoj donijela zaključke i na taj način zauvijek sama sebe urušila.

11.
Taj istorijski Falsifikatorski dan, kada je Dodik raznio parlament, nasilnik Dragan Lukač, šef Hunte, udario je narodnog poslanika Draška Stanivukovića tokom sjednice i pokazao pravo, zločinačko lice Režima, spremnog na sve kako bi odbranili sopstvene lične interese.

12.
O Lukaču još riječ dvije nešto kasnije, jer je bitno naglasiti da Rusija nikada nije prihvatila da je ANP poslan u Alijansu. To se zove prava Prijetnja!!!

Ali jesu pritegli Dodika do pucanja pršljenova i on mora, htio/ne htio, učiniti sve da opstruiše put BiH u NATO, svjestan da je to zaludan posao, jer ga je svojeručno asfaltirao. I, što je za njega baš iznenađujuće, na tom asfaltu nije ništa zaradio. 

13.
Rusi ne popuštaju Dodika sa lanca, a njemu je neophodan zapadni novac, jer je RS, da bi koliko toliko uspješno završila fiskalnu godinu, potrebno najmanje 400 miliona KM. Escrow račun je prazan, a i na drugim ima tek nešto promaje i malo šta i za sastrugati.

14.
Pare su na Zapadu i Dodik će se, ako hoće da dođe do kredita/bilo kakve pomoći, morati dalje saginjati. 

15.
Što se tiče ruske vakcine, on je već vakcinisan, a i čipovan, u Rusiji, tako da zaista nema potrebe da prima i ovu najnoviju; Osim ako se pred Zapadom, kako bi dobio pare, ne sagne do mjere koja Rusima nikako ne odgovara, što bi novo vakcinisanje učinilo neophodnim. Ne ono protiv korone, već antizapadno! U čelo!

16.
Rusi su već dugo vrlo simetrično raspoređeni po RS da Dodika, koji je skloniji asimetriji, migrene ne popuštaju. 



17.
Ne popušta ga ni Lukač, koji ga snažno udara, što ispod radara, što ispod pojasa.   
I Lukač je svoje paramilitarne organizacije (prikrivene kao NVO) vrlo simetrično rasporedio, kao i njihovu verbalnu paljbu po Režimu, koji se plaši Lukačeve, a ne narodne ulice.

18.
Lukač baš neće moći “svariti” Kostreševića, o čemu svjedoči i bizaran podatak da za njegovo imenovanje nije glasao na sjednici Vlade RS na kojoj je izabran novi direktor Policije, iako je, formalno, njegov prijedlog. 

Naravno da to nije objavljeno, već da je sve bilo jednoglasno, što je kontinuitet vakcinisanja naroda u zdrav mozak notornim lažima.



19.
Stvari su toliko loše u RS, u političkom, ekonomskom, privrednom, finansijskom i svakom drughom pogledu, da neće pomoći ni 30 respiratora koje je nekako dobavila kriminalna firma “Medietik” Vlade i Željka Babića.

Da podsjetim, jednu od najvećih pljački u jeku pandemije izvršili su Dejan Kusturić, direktor Fonda zdravstva RS i pomenuti kriminalci Babić, vlasnici firme “Medietik” d.o.o. Iz Banjaluke, koji su, bukvalno, ukrali 6.722. 756 KM, a za taj novac Fond nije dobio, donedavno, ništa.
Ugovorom, koji su 08.04.2020. godine potpisali Kusturić, direktor FZRS i Željko Babić, suvlasnik firme “Medietik”, precizirano je da će se pedeset respiratora platiti 6.722.756 KM, odnosno nevjerovatnih io "dijamantnih" 134.455,12 KM po respiratoru.


U Ugovoru se još navodi da će šest miliona KM biti “Medietiku” uplaćeno avansno, a da će ta firma vršiti isporuku u roku, “ne dužem od 24.04.2020.".

To “ne dužem” baš je potrajalo, a pod pritiskom javnosti zbog “gole pljačke” i nesigurnosti da mogu sve bez problema završiti u Tužilaštvu BiH (djeluje kao da nisu Potkovali Milana Tegeltiju, koji je redovan bot na mojoj FB stranici niti platili nijednu "kiriju" Gordani Tadić), Babići su nekako dobavili 30 respiratora, od kojih je deset neupotrebljivo.

20.
Kriminalci nikako da se pomire sa tim da su raskrinkani, a “nabavka” neupotrebljivih respiratora otvorila je niz novih pitanja kako zataškati čist slučaj otimačine narodnih para. Teško da će im i Lukač sada htjeti pomoći i to iz dva razloga - ponižen je javno imenovanjem Kostreševića, a Babići nisu u njegovom opusu nezakonitih aktivnosti, već su pripadnici sasvim druge grupe. 

21.
Dodik svakodnevno obilazi svoj Logor; Obećava Prazne Skupove; Dijeli Potemkinove građevine gdje god stigne; Makijavelista je u ogromnim problemima, Potkopan ne samo na Jahorini, već i u najbližem okruženju; Sa svih strana!

Nastavlja se njegova grčevita, anksiozna, sve jalovija bitka za sopstvenu političku glavu; Sve druge je već žrtvovao!