недеља, 16. август 2020.

Policijsko nasilje načelnika PU Gradiška Bojana Škorića radi poboljšanja rada njegovih ugostiteljskih objekata: Policajci rasturaju Škorićevu ugostiteljsku konkurenciju kažnjavanjem i šamaranjem gostiju, sa akcentom na premlaćivanje maloljetnika


Piše: Slobodan Vasković


Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić nastavlja da zloupotrebljava svoju poziciju moćnika, kao i pandemiju viriusa, kako bi mlade silom natjerao da dolaze u lokale koje drže članovi njegove najuže porodice “Stari hrast” i noćni klub “Utopija”.


Kako je broj gostiju u njegovim lokalima minimalan i ne donosi očekivani prihod, Škorić zloupotrebljava načelničku poziciju i vrši stalne racije u drugim lokalima, ne prezajući ni od upotrebe sile. Sada to čini pod velom “borbe protiv virusa”, što je samo izgovor za nasilje i uništavanje posla konkurenciji koja radi bolje od njega u ugostiteljskom sektoru.


Tako je, u noći 15.08.2020. godine, u dva ugostiteljska objekta na keju u Gradišci upao veliki broj komulanih inspektora u pratnji nekoliko desetina policajaca, kako bi izvršili “raciju”; Preciznije, kako bi natjerali goste da ne dolaze više u te objekte, već u Škorićeve, pa su zato svi zatečeni kažnjeni.


To je sitnica prema fizičkom maltretiranju pojedinih gostiju, koje su policajci nemilosrdno išamarali. Poseban problem je što je nasilje izvršeno nad nekolicinom maloljetnih lica i to bez ikakvog razloga, kako tvrde očevici ovih nemilih događaja.Škorić nasilne akcije naređuje redovno, a o njegovim nezakonitim djelima dovođenja gostiju u svoje lokale batinom pisao sam i 16. decembra 2019. godine.


Između 12. i 14.12.2019. desio se niz nemilih događaja u Gradišci, u kojima je, između ostalog, bačen eksploziv na Škorićev noćni klub “Utopija”, ali i policijsko premlaćivanje člana najuže porodice načelnika Gradiške Zorana Adžića, koje je zataškano. (vidi dodatak)


Očito je da Škorić nije prestao sa starom praksom i da nastavlja da ugostiteljski biznis “poboljšava” batinanjem maloljetnika, brutalnim policijskim akcijama u lokalima koje smatra konkurencijom, zloupotrebom policijskih ovlaštenja i drugim nezakonitim radnjama.


Škorić je jedan od najlojalnijih kadrova Dragana Lukača, šefa Hunte RS, i zato mu je sve dozvoljeno; Posebno zloupotreba policjskih ovlaštenja, policije i maltretiranje građana zbog “ugostiteljskih ciljeva”!

“Divlji Zapad” u Gradišci: Eksplozije, premlaćivanja; Grad pod torturom Lukačeve Hunte; Pretučen i blizak srodnik Zorana Adžića, načelnika Gradiške, ali mu je naređeno da ćuti i sve se zataškava?! (objavljeno 16.12.2019.)piše: Slobodan Vasković

1.
U Gradišci vlada pravi haos, a situacija je takva da djeluje da je sve izmaklo kontroli - u samo nekoliko dana desila su se teška premlaćivanja, paljevine i eksplozije, a u središtvu svega je načelnik tamošnje Policijske uprave Bojan Škorić. 

Niz nemilih i izuzetno opasnih događaja desio se u rasponu od svega nekoliko dana, između 12. i 14.12., ali niko ne povezuje sve te događaje kao dio jedne slagalice, vrlo opasne, ako se nastavi. Opasne po sve koji žive u Gradišci, na teritoriji te opštine.

2.
U Gradišci je, u noći 13.12.o.g., podmetnut eksploziv u noćnom klubu “Utopija”, koji je nanio veliku materijanu štetu na objektu, ali, velikom srećom, niko nije povrijeđen.

3.
Nepoznat je motiv podmetanja eksploziva u objektu koji je u vlasništvu porodice načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića.

4.
On je na toj poziciji naslijedio Miloša Brkića, koji je načelnik PU Banjaluka i potpuno mu je odan. Kao što je Brkić odan Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova.

5.
Ko stoji iza užasnog akta napada nepoznato je, ali se sumnja da je motiv sam Škorić, odnosno njegovo kriminogeno djelovanje.


Bojan Škorić
6.
Škorić, osim “Utopije”, kontroliše i ugostiteljski objekat “Stari Hrast”, a policija je, po njegovom nalogu, uspostavila i “režim izlazaka” mladih, kojima je dozvoljeno da idu u samo ova dva objekta; Na svim drugim mjestima su maltretirani stalnim racijama ili presretanjima od patrola na putu do tih mjesta za izlazak.

7.
Koliko je stanje izmaklo kontroli i koliko je Gradiška pod terorom policijske Hunte Dragana Lukača svjedoči i podatak da su u Novoj Topoli (blizu Gradiške), u Ugostiteljskom objektu “Skor”, teško pretukli A.V., člana uže porodice Zorana Adžića, načelnika Gradiške, ali mu je naređeno da šuti i cijeli slučaj se pokušava zataškati.

Zoran Adžić
8.
Premlaćivanje se odigralo u noći 12.12. ove godine u 02 časa ujutro. Moji sagovornici tvrde da je A.V. premlatila policija.

9.
Škorić, osim pomenutih ugostiteljskih objekata, kontroliše i pilanu u Podgradcima. I pilana je zapaljena.

10.
Mediji su objavili da se to desilo u noći 14.12. o.g., kao i da je pilana u vlasništvu Uroša Desančića iz Gornjih Podgradaca. Desančić je Škorićev vozač!

zapaljena pilana
11.
Većina drvne građe išla je iz tamošnjeg gazdinstva u tu pilanu, u kojoj je svoj udio imao i Brkić, kao i onaj kojem je potpuno lojalan.

Škorić redovno organizuje lov za Lukača na Kozari.