среда, 24. јун 2020.

Za početak dana - specijalitet, koalicija za tri osobe: Radojičić sa kriminalcima Bobijem “United Tribuns” Stanarevićem i Goranom Osnovcem Selakom, najnovijim proizvodima sa banditske trake Milorada Dodika; A Marina k'o Marina - Markica za sebe


Piše: Slobodan Vasković

1.
U naslovu teksta parafrazirao sam Igora Radojičića, gradonačelnika građana Banjaluke što glasaju za SNDS, koji je zajedničku fotografiju sa Goranom Osnovcem Selakom i Slobodanom "United Tribuns" Stanarevićem, dva najnovija proizvoda sa banditske trake Milorada Dodika, naslovio sa “A za kraj dana - specijalitet, koalicija za tri osobe”.

2.
Uvijek su mi zanimljive prljave fotografije Igora Radojičića, a on tako neuprljan! Ali, obavezno u društvu kriminalaca, pripadnika međunarodnih zločinačkih grupacija; I, u posljednje vrijeme, na mjestima na kojima se zataškavaju zločini, o čemu svjedoči fotografija snimljena, 22.06.o.g, ispred kuće Đorđa Rađena, saučesnika u ubistvu Davida Dragičevića. Na fotografiji je i Bobi "Unted Tribuns" Stanarević!



3.
Tu je Radojičić, ispred kuće koja je poslužila za zataškavanje ubistva Davida i njegovo demonizovanje, kako je naveo, “prozborio koju”, iako o likvidaciji dvadesetjednogodišnjeg  mladića, u kojoj su učestvovali pojedini pripadnici MUP RS, policijskom javnom demonizovanju žrtve teškog zločina, prebijanju onih koji su tražili istinu o asasinima i zataškavanju te egzekucije, nije prozborio ni riječi. 




Radojičić je polufabrikat - dokazana moralna nakaza, spremna na sve, samo da bi mu Dodik udijelio neku funkciju.

4.
Njegova fotografija sa Osnovcem Selakom, šefom jedne od Zločinačkih organizacija u Banjaluci, koje djeluju pod krinkom “političke” stranke i Slobodanom Bobijem Stanarevićem, koji je direktno uvezan sa međunarodnom kriminalnim grupom “United Tribuns”, svjedočanstvo je o stvarnoj prirodi Radojičićeve politike.

Sefo Đugum Seferović
5.
Stanarevićev brat iz “United Tribuns” Sefo Đugum potpisniku ovih redova otvoreno je, nedavno, dva puta zaprijetio da će “završiti kao Pukanić” (koji je eksplozivom raznesen 23.10.2008.), svjedoči da Radojičić nije uopšte gadljiv na saradnju sa osvjedočenim kriminalcima. 

Vjerovatno ga to čini značajnijim u sopstvenim očima, a i zgodan je način da se dodvori Dodiku koji je promovisao najnovije primjerke bandita iz sopstvene ergele, u kojoj je vrlo značajno grlo i Nenad Nešić, njegov rektalni alpinista i psihopatološki zločinac koji je oteo desetine miliona KM; Pod Dodikovim direktnim nadzorom. Protiv Nešića se vodi intenzivno nekoliko istraga, ali kako su pod jurisdikcijom Miodraga Bajića, šefa Posebnog odjeljenja RJT, koji je potpuno nesposoban, uz to i teško korumpiran, nije za vjerovati da će njihov epilog biti optužnica. Ali i to, sve do jednom!

Grlo Nešić i vlasnik ergele bandita Dodik
6.
Stanarević, koji kao i Selak, politiku koristi za brzo, nezakonito, kriminalno bogaćenje, ujedno je i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj skupštini i predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a.

7.
“United Tribuns” Stanarević maksimalno je zloupotrijebio poziciju načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje u Gradskoj upravi Banjaluke, kako bi došao do atraktivnih placeva.

Na jednom od njih, u Cerskoj ulici u Banjaluci, Stanarević je izgradio stambenoposlovni objekat, a zarada je milionska.

Stanarevićeva zgrada
8.
Stanarević je dio banjalučke građevinske mafije, ali i zločinačke organizacije “United Tribuns” i kada bi postojala pravna država, nadležni bi provjerili čiji je sve novac ugrađen u stambenoposlovni objekat u Cerskoj ulici, kao i iz kojih poslova potiče taj novac. Da li, možda, potiče, dobar dio, od trafikinga i drugih prljavih poslova kojima se bave pripadnici "United Tribuns"?

Braća iz "United Tribuns": Stanarević i Milorad Vuković Luis
9.
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje stoji iza firme “Centar za projektovanje i konsalting” iz Banjaluke, preko koje obavlja prljave poslove iznude. Iako formalno nije u vlasničkoj strukturi CPK, javna je tajna da je vlasnik polovine tog društva sa ograničenom odgovornošću, a jedan od njegovih najbližih saradnika je Dragan Jokić, visoki funkcioner DNS-a.

10.
Da li Radojičić zna za sve navedeno? Naravno, ali mu je od toga bitnije da za kraj dana servira specijalitet - koaliciju za tri osobe, od kojih su dvije brutalni, nasilni kriminalci. A on tako neuprljan!

11.
I Selak je, kao i Bobi United Tribuns Stanarević, institucionalni kriminalac, baždaren na masovno otimanje narodnog novca. I šverc "teških metala". Osim što je narodni poslanik, Selak je i dikretor KPZ ”Tunjice”, zatvora koji je njegovoj porodici donio ogromno bogatstvo. Malverzacije po svim osnovama u KPZ "Tunjice" su pravilo - poštenih poslova uopšte nema ni kao izuzetka.

Grla Stanarević i Selak u društvu vlasnika ergele Dodika u
Selakovoj kafančuri "Sudnica"
Selak je, po Dodikovom nalogu, rasturio SP, takođe zločinačku partiju, na čijem čelu je Petar Đokić, lažni Londonski student, poznat i kao Bakingem Boj. Nadgeldao ga je Vico Zeljković, Dodikov setrić, koji pliva u južnoameričkim vodama; U krim krugovima u Beogradu pozmat pod kodnim imenom "Seljak"! Iako je notorni papak.

12.
Selak je, zajedno sa mafijašem Veliborom Vucibatinom Šotrom, nekadašnjim Dodikovim miljenikom, kojeg je priije nekoliko godina otjerao kao zadnju džukelu, razvalio SP i napravio SPS, pod čijim okriljem nastavlja da pljačka i širi "teške metale".

Vucibatina Šotra svojevremeno da Dodikovom imanju
(u crvenom krugu)
13. 
Pandemija će kad tad da jenja, ali kriminal pripadnika Režima, visokih funkcionera tog pohlepnog, poltronskog, klijentelističkog i kleptokratskog antinarodnog Mehanizma neće nikada. Za šta je zaslužan Kum Pravosudne Mafije Milan Tegeltija, koji intenzivno radi na oslobađanju od krivice tužioca-kriminalca Dalibora Vreće, sa kojim je počinio teška krivična djela u slučaju "Naerac"; Nakon toga uslijedila su još teža! O tome uskoro opširnije, a treba napomenuti da je zločinac Vrećo postupajući tužilac koji svjesno opstruište istragu teškog zločina ubistva Davida Dragičevića.

Samo je pitanje dana kada će Radojičić objaviti fotografiju sa Potkovanim Tegeltijom; Vrlo prljavu, a on tako neuprljan.

14.
I u Selakovoj kriminalnoj organizaciji, kao i u Nešićevoj, vrlo su aktivni igrači pola cijelo-slike bijelo, koji, takođe, ulažu u stambenu izgradnju i zemljište na kojima se grade objekti.

15.
Bitno je naglasiti da je Goran “Osnovac” Selak izrastao, uprkos značajnim intelektualnim nedostacima, u velikog kriminalca, što nije ništa čudno za poslanika vladajuće većine, direktora KPZ Banjaluka, preko kojeg izvlači milionska sredstva i činjenice da je pod zaštitom, između ostalih, i Zorana Tegeltije, bivšeg ministra finansija i aktuelnog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Sa kojim je u prebliskim vezama.

Zoran Tegeltija
16.
Iza “Osnovca” još je zaštitnika, kojima nosi novac “na ruke” za podršku kod Milorada Dodika, a važno je naglasiti da Selak ima snažne veze i u podzemlju, među narko-dilerima, ubicama i ostalim šljamom, što ne čudi, s obzirom da je bez ikakvog karaktera, digniteta i ljudskosti. 


Ključni Selakov zaštitnik je nasilnik, primitivac i Dodikov kum Budo Stanković, vlasnik Republičke uprave za imovinskopravne odnose, preko koje pere miliosnka sredstva.

17.
Da li Radojičić zna za sve navedeno? Naravno, ali mu je od toga bitnije da za kraj dana servira specijalitet - koaliciju za tri osobe, od kojih su dvije brutalni, nasilni kriminalci. A on tako neuprljan!


18.
Kao što zna da odlično napreduje stambenoposlovni objekat koji se gradi na zemljištu što su ga prevarama oteli Selak&Familija i na kojem će zaraditi najmanje pet miliona KM.

Stambenoposlovni objekat je u poodmakloj fazi gradnje i nema te korone koja je mogla da spriječi radove.

“Osnovac” je uradio mnoge prljave poslove, a samo jedan u nizu je otimačina zemljišta u blizini “Incela”, gdje se trenutno gradi stambeno-poslovni objekat od 20.000 m2, o čemu sam pisao 08.10.2019, kada je gradnja tek počela.

Fotografija sa gradilišta, snimljena 24.06.0.g., svjedoči da projekat napreduje izvrsno. Moguće da u objektu Osnovac osnuje i srednju školu kako bi je konačno završio; iako je, u međuvremenu, bez ikakvog znaja, obrazovanja, školovanja i doktorirao. Pitanje dana je kada će poželjeti da bude i hirurg i krenuti da operiše.

Stambeno-poslovni objekat Osnovca
19.
Na tom mjestu, dvanaest dunuma zemljišta “Osnovac” je oteo zajedno sa još tri člana Familije, a sam način prevare je toliko gnusan da je ogavno o njemu i pisati. 

“Osnovac” je najbliže članove porodice uvukao u “projekat” pljačke, tako što je oteto zemljište prvo uknjižio na M.Z. i S.Z. (ne pominjem imena, iako su mi poznata), a potom su M.Z. i S.Z. zemljište “poklonili” svom dragom “Osnovcu” i Familiji.

U sumnjivim poslovima sa zemljištem pripomogao je, naravno, i brat Slobodan "United Tribuns" Stanarević, koji je, kao i Selak, marioneta Budimira Bude Stankovića.

Slobodan Stanarević
20.
Dvanaest dunuma Selak i Familija su raznoraznim prevarama oteli i, navodno, platili cca milion KM.

Naglašavam navodno, jer su zemljište prevarom uzeli i sada se vodi spor u vezi sa njim.

Na tom zemljištu firma “Hidroenergo”, koja je investitor, gradi 20.000 m2 stambeno-poslovnog prostora. 


21.
Vrijednost cijelog posla je cca 33 miliona KM, od čega Selaku i familiji pripada 18 posto, odnosno oko šest miliona KM.

Dobra zarada na otetom zemljištu, nema nikakve sumnje.

Osnivač i direktor firme “Hidroenergo” je Saša Kondić, koji u krugovima građevinara ne predstavlja ništa, ali je zato u veoma bliskim odnosima sa Selakom, što implicira ko su stvarni “investitori”.

Saša Kondić
22.
Minimalna zarada Selaka i Familije (njih četvoro) na ovom projektu je pet miliona KM, pod uslovom da su za otimačinu zaista platili milion KM, bar onim koji su im pomogli da se nezakonito domognu zemljišta i izvrše prenamjenu; Međutim, ta zarada je mnogo mnogo veća. 

Da li Radojičić zna za sve navedeno? Naravno, ali mu je od toga bitnije da za kraj dana servira specijalitet - koaliciju za tri osobe, od kojih su dvije brutalni, nasilni kriminalci. A on tako neuprljan!

Dodatak: A Marina ko Marina... Markica za sebe


Marina Selak, načelnik Odjeljenja inspektorata za igre na sreću, sestra je Gorana Osnovca Selaka i glavni je pokretač svih "poslovnih" akcija.

Predlagao sam ranije Miodragu Bajiću, navodnom tužiocu, da skokne do Inspektorata Republičke uprave za igre na sreću, koji djeluje u okviru Ministarstva finansija i provjeri kako su izdavane markice za kladionice, da li su, kojim slučajem, brojne od njih falsifikovane, a milioni se slili u džepove Selakovih, umjesto u budžet RS? Bajić nije ni trepnuo, prezauzet je prikrivanjem kriminalnih djela vlastodržaca; Što se tiče postavljenih pitanja, odgovor na njih je - Da!

Bajiću sam sugerisao da bi  trebalo da provjeri da li su brojne od tih posebnih oznaka za priređivanje igara na sreću u kazinima, automat klubovima, kladionicama, igračnicama i klasičnim tombolama, kao i “naljepnice za označavanje i registraciju uz automate za igre na sreću, stolove, terminale, automate za zabavu” bile falsifikovane?! I šta o svemu tome zna Zoran Tegeltija, bivši ministar finansija? A zna sve! I da su bile falsifikovane!


Kad smo već kod markica, da podsjetim da je Dodikova otužnoj inkaranacija u Vladi RS Radovan Kilavi Višković, prema legendi, dokaze o falsifikovanim markicama odnio Dodikovoj pretužnoj inkarnaciji u Palati predsjednika Željki Cvijanović, ali nijedna inkarnacija nije reagovala na 480.000 dokaza, već čekaju šta će reći Dodik. Koji nije rekao ništa, po zahtjevu Bude Stankovića, svog kuma, nakon čega je svih 480.000 dokaza ostalo u ladicama inkarnacija.


Tih 480.000 KM o kojim je, lani, obaviješten vrh Režima samo je vrh “Milionskog brijega” sastavljenog od opljačkanih miliona preko falsifikovanih markica! Ali o tome uskoro opširnije, kao i ulozi Marine Selak u cijelom tom dugotrajnom pljačkaškom pohodu.

Da li Radojičić zna za sve navedeno? Naravno, ali mu je od toga bitnije da za kraj dana servira specijalitet - koaliciju za tri osobe, od kojih su dvije brutalni, nasilni kriminalci. A on tako neuprljan! (nastaviće se)